Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Coaliția PSD – PD-L se clatinăla Vâlcea

 Între scandaluri și orgolii

Normal 0 21

ÎNFRUNTARE. Social – democrații și pedeliștii se aflăîntr-o disputăaprinsăpentru postul de viceprimar al localității Valea Mare. Niciunul dintre liderii celor două partide nu vrea săcedeze, iar conflictul riscă sădegenereze într-un scandal de proporții.

 

Chiar dacă la nivelul județului Vâlcea coaliția PSD – PD-L a fost făcutăcu mult înaintea celei la nivel național, totuși liderii celor două formațiuni politice nu reușesc nici acum săgăsească un numitor comun. Disputele, mocnite ce-i drept, dintre liderii social-democrați și cei democrat – liberali sunt din ce în ce mai dese și nu ar fi de mirare dacă , în scurt timp, ar izbucni un scandal fără precedent. Cei mai nemulțumiți par a fi pedeliștii, care nu de puține ori s-au plâns că președintele Consiliului Județean Vâlcea și al PSD Vâlcea, Ion Cîlea, se crede atotputernic și nu vrea sănegocieze posturile de director ale instituțiilor subordonate Consiliului. Mai mult decât atât, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu, și-a manifestat în repetate rânduri nemulțumirea vizavi de comportamentul lui Ion Cîlea și a lui Dumitru Persu, spunând că nu este consultat în luarea niciunei decizii importante pentru Consiliul Județean.

 

Ceartăpe postul de viceprimar la Valea Mare

 

Așadar, frustrarea este maximăîn tabăra liderilor democrat-liberali vâlceni, care acum nu reușesc să-și impunăun membru de partid în funcția de viceprimar al localității Valea Mare. Totul a început în urmăcu aproximativ două luni, când viceprimarul liberal Dumitru Tudor și-a dat demisia din funcție motivând că i s-au luat toate atribuțiile și nu mai are activitate în cadrul primăriei. De atunci, însă , nu s-a reușit numirea unui alt viceprimar, asta pentru că luptele dintre consilierii locali PSD și cei PD-L s-au întețit, iar problemele par a nu mai avea rezolvare. Primul conflict a apărut chiar în momentul în care primarul social-democrat, Constantin Briceag, a supus spre aprobarea consilierilor locali proiectul de buget al localității pe anul 2009. În Consiliul Local Valea Mare sunt șase consilieri PSD, șase consilieri PD-L și 1 consilier PNL. Atunci, aleșii PD-L și PNL au decis săsaboteze ședința de Consiliu, refuzând săvoteze bugetul pe anul acesta. La scurt timp, consilierii au fost convocați din nou și După îndelungi negocieri între liderii județeni ai ambelor partide, bugetul a fost aprobat. Acum însă , problemele dintre social-democrații și democrat – liberalii sunt mult mai grave, asta pentru că pesediștii refuzăcategoric săaccepte numirea în funcția de viceprimar a pedelistului Dumitru Niță(fostul primar al localității).

 

„Sunt interese personale” – Romulus Bulacu

 

Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, crede că Dumitru Nițănu este cea mai potrivităpersoanăpentru ocuparea postului de viceprimar la Valea Mare și spune că vor refuza în continuare numirea acestuia. De cealaltăparte, nici vicepreședintele PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu, nu cedează. „Acolo este o luptăpolitică , cred eu, normală. Noi suntem de părere că experiența lui Dumitru Nițăar fi benefică pentru administrația localădin Valea mare, deoarece acesta ar putea ajuta la continuarea proiectelor pe care chiar el le-a inițiat în mandatul trecut. Au trecut mai bine de 2 luni de când acolo nu este viceprimar și nu se mai poate continua așa. Trebuie săajungem la o înțelegere. Din păcate, însă , mai sunt încă interese personale la mijloc” – ne-a declarat Romulus Bulacu. Vicepreședintele PD-L ne-a mărturisit că mai sunt și alte cazuri în județ unde membri PD-L nu se înțeleg deloc cu cei PSD.