Acasă Arhiva 2 Cîlea ține cu dinții de angajații CJ

Cîlea ține cu dinții de angajații CJ

Săptămâna trecută, membrii coaliției au stabilit, de comun acord, reducerea numărului de angajați din cadrul primăriilor prin aplicarea standardelor de funcționare pentru autoritățile locale. Discuțiile pe acesatătemăs-au purtat la Bușteni, la întâlnire fiind invitați săparticipe și lideri ai autorităților locale.

Conform unui calcul făcut de ministrul Finanțelor, Gheorghe Pogea, prin redimensionarea structurilor și reducerea numărului funcționarilor publici locali s-ar realiza economii la bugetul de stat, de peste 125 de milioane de euro.

În baza acestui calcul, Guvernul va impune, în perioada imediat următoare, ca primăriile, care au un număr supradimensionat de angajați să-și reducă schemele de personal.

Reducerile de personal nu vizeazănumai funcționărimea din primării ci și personalul din instituțiile statului. Cu toate că Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea și președinte al CJ Vâlcea, a participat la toate discuțiile coaliției pe această temă, social democratul a afirmat că nu va disponibiliza niciun angajat. ,,Eu nu sunt de acord cu această reducere de personal, dacă s-ar pune problema reducerii acestuia din cadrul CJ, nu aș avea pe cine sădau afară. Oamenii sunt repartizați pe niște probleme foarte stricte. Toți își fac datoria și o reducere de personal ar însemna o îngreunare extraordinar de mare a soluționării problemelor complexe existente la nivelul județului. De multe ori suntem obligați săsolicităm angajaților sălucreze peste program, volumul de activitate fiind mare”. Cîlea a ținut săprecizeze că deciziile actualului guvern nu sunt în concordanțăcu convingerile sale politice, mai mult chiar, liderul PSD Vâlcea le considerăde-a dreptul barbare: ,,Ca social democrat cred că reducerea drastică a numărului de salariați nu este o soluție, ba, dimpotrivă, este o soluție barbarăși primtivă, fără o justificare economică majorăși mai ales socială”.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.