Acasă Arhiva 2 Case crăpate, oameni amenințați de un consilier local și drumuri în paragină...

Case crăpate, oameni amenințați de un consilier local și drumuri în paragină la Lădești și Lăpușata

Ion Cîlea a aflat problemele vâlcenilor

Normal 0 21 AUDIENŢE. Cetățenii din Popești, Lăpușata, Stănești, Copăceni, Roești și Lădești și-au spus păsurile în fața autorităților județului, reunite de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, în sudul județului

Acuzat în nenumărate rânduri că prin audiențele sale în teritoriu nu urmărește decât să-și facă campanie electorală, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut o adevăratăobsesie în a-i întreba pe vâlceni dacă aceste întâlniri sunt utile. Așa s-a întâmplat și la ultimele audiențe din localitatea Lădești, ce au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Pe tot parcursul întâlnirii, Ion Cîlea le-a repetat de zeci de ori întrebarea celor prezenți. „Sunt acuzat de anumiți politicieni și de o televiziune localăcă fac propagandăelectoralăși că scot directorii de deconcentrate din sistem. Vreau săle spun pe această cale că unii dintre directori sunt noi și, fără săse supere pe mine, le spun că nu cunosc nici măcar localitățile județului acesta. Cât despre problemele cu care se confruntă vâlcenii nici nu mai vorbesc. De aceea, vreau săvăîntreb pe dumneavoastrădacă sunteți mulțumiți de aceste audiențe și dacă vreți săcontinui” – a spus Ion Cîlea, la începutul întâlnirii. La fel ca și la audiențele trecute, șeful județului a fost însoțit de toți directorii Consiliului Județean, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, de Costi Rădulescu – Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Alexandru Oproaica – APIA Vâlcea, Sorin Nedelcu – Direcția Silvică Vâlcea, Gabriel Andreescu – Casa de Pensii Vâlcea, dar și de senatorul vâlcean Laurențiu Coca.

Mai multe case din Lăpușata stau săcadădin cauza mașinilor de mare tonaj

La Casa de Culturădin localitatea Lădești s-au prezentat atât autoritățile locale, cât și cetățeni ai localităților Popești, Lăpușata, Stănești, Copăceni, Roești și Lădești, care au venit să-și spunăpăsurile. Ca de obicei, majoritatea problemelor ridicate s-au referit la modul cum sunt aplicate legile fondului funciar, dar și la starea drumurilor din județul nostru. Elena Spiridon din Lăpușata s-a arătat iritatăde faptul că , din cauza mașinilor de mare tonaj care circulăpe drumul județean 677 B, i s-a crăpat casa în mai multe locuri. Femeia spune că nu este un caz singular, mai mulți locuitori din acea zonăstau cu frica în sân că le poate că dea tavanul în cap în orice moment. „Ne-am reparat casele de mai multe ori, dar degeaba. Asta pentru că trec mașini de mare tonaj zilnic pe drum și, inevitabil, casele se crapăla loc. Trebuie săne ajutați pentru că așa nu mai putem continua. Nu avem bani săne construim alte case” – a spus Elena Spiridon. Prompt, președintele Consiliului Județean Vâlcea a luat legătura cu directorul RAJDP Vâlcea solicitându-i săpună, urgent, indicatoare cu limita de tonaj. Tot în localitatea Lăpușata, mai multe persoane s-au plâns că firma ce a executat lucrarea de aducțiune cu apăîn comunăle-a spart podurile de la poartăși refuzăsăle repare. Ion Cîlea i-a solicitat primarului ca firma sănu-și primească banii până nu le reface oamenilor podurile.

Campania făcutăPSD-ului a costat-o slujba

Simpatiile politice și implicarea în campaniile electorale ale diferitelor partide politice îți pot face mult rău la un moment dat. Un caz elocvent i-a fost prezentat președintelui CJ Vâlcea la audiențele sale de la Lădești. Elena Ciucă din Lădești lucra până de curând la Cooperativa din localitate. Ea susține că a fost demisăde că tre președintele Cooperativei doar pentru că s-a implicat în campania electorală, susținând PSD-ul. Femeia s-a plâns lui Ion Cîlea că a fost demisăabuziv, fiind privată, în același timp, și de indemnizația de șomaj.

Mai mult decât atât, câteva familii din Lădești l-au acuzat pe un consilier local independent că -i terorizează. Crezând că l-a apucat pe Dumnezeu de picior doar pentru că a fost ales în funcția de consilier local, bărbatul își amenințăvecinii că -i taie cu coasa, dărâmându-le gardurile și înjurându-i ca la ușa cortului. Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea le-a cerut oamenilor săfacă plângeri împotriva consilierului pentru a putea lua măsuri în cel mai scurt timp.

Un drum din Lădești nu a mai fost reparat din 1980

Problema infrastructurii stradale a fost ridicatăatât de primari, cât și de cetățeni. Șase familii din Lădești s-au plâns că drumul comunal ce duce la gospodăriile lor este într-o stare jalnică , el ne mai fiind reabilitat din anul 1980. „Când plouă, vine apa de pe versanți și ne intrăîn case. Ca sănu mai vorbim de faptul că nu putem circula pe drum și cauza stării deplorabile în care este. Sunt șase familii care au gospodării pe acest drum și dacă vine vreo viiturămare, ne rade casele” – spune Iulian Cumpănașu. Ion Cîlea i-a solicitat directorului RAJDP Vâlcea săînceapăcât mai curând posibil lucrările la acel drum și săfolosească un autogreder pentru a rezolva problema.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.