Acasă Arhiva 2 Bugetarii vâlceni au pichetat Prefectura

Bugetarii vâlceni au pichetat Prefectura

 Nemulțumiți de Legea salarizării unice

PROTESTE. În data de 5 octombrie 2009, sindicaliștii vâlceni se vor alătura celor din întreaga țară pentru a protesta în fața Guvernului

Miercuri, 30 septembrie a.c., peste 150 de sindicaliști din cadrul Consiliului Județean Vâlcea, din învățământul vâlcean, dar și din cadrul Finanțelor Publice au protestat în fața Instituției Prefectului Vâlcea, nemulțumiți fiind de actuala guvernare. Ei îi acuzăpe guvernanți că nu sunt în stare sărezolve problemele economice ale României, singura soluție pe care au găsit-o fiind reducerea salariilor bugetarilor sau trimiterea lor în șomaj. „Avem cele mai multe taxe din lume. Plătim CAS, plătim acum și controlul medical, plătim și spitalizare, plătim și medicamente, cât o sămai putem suporta așa? Salariile se reduc lună de lună, iar unele primării nu au mai primit banii pentru salarii de 4-5 luni de zile. Învățământul a ajuns de râs, nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor, nu mai sunt bani pentru igienizarea școlilor, nu mai sunt bani pentru că rți și material didactic. În acest mod, cum săavem un învățământ performant? Funcționarii publici și salariații din administrația publică , finanțe, din primării, din consiliile județene, prefecturi, statistică , Garda de Mediu, Consiliului Județean și instituțiile de sub autoritatea Consiliului Județean, lucreazăîntr-un stres permanent, așteptând ca mâine – poimâine săfie dați afară”– a spus Nicolae Jitianu, președintele SINDAP Vâlcea.

„Sănu se mai fure, iar cei care au furat săplătească „

În ceea ce privește Legea salarizării unice, sindicaliștii sunt nemulțumiți că , din calcul, au reieșit discrepanțe foarte mari între salarii. În altăordine de idei, salariile bugetarilor din instituții sunt cu mult mai mici Față de salariile celor din ministere. „Sunt salariați care au aceeași funcție și aceleași atribuții, dar sunt plătiți diferit, doar pentru că lucreazăîn alte instituții. Acest sistem de ierarhizare pe bazăde coeficient este folosit doar în Republica Moldova și Ucraina. Considerăm că Legea unică de salarizare nu trebuie adoptată în vreme de criză. Legea unică de salarizare este o lege făcutăpe picior, cu grile scoase din burtăși în funcție de interese. Ni se spune că nu sunt bani. Noi întrebăm guvernanții și pe toți politicienii: unde sunt banii țării? Sărăspundăcei care au vândut fabricile, petrolul, energia electrică , aurul, pământul țării unde sunt banii? Noi le propunem soluții astăzi. Sănu se mai fure, iar cei care au furat săplătească . Banii săfie mai bine gestionați. Sănu se mai achiziționeze autoturisme scumpe la Guvern și Parlament, săse reducă cheltuielile cu deplasările în țară și în străinătate pe banii noștri săse înlăture toate că ile de scurgere a banilor și săse impoziteze marile averi care au fost obținute prin furt din averea statului. Aici sunt banii noștri cei mai mulți, de aici ne pot plăti pe noi. Numai așa-zisul ministru al Finanțelor, inginerul metalurg Gheorghe Pogea, ne propune săstăm 10 zile acasăconcediu fără plată. Lui și celorlalți ca el le comunică m săîși reducă ei salariile la jumătate ca săfacă economii serioase la bugetul statului și nu pe cârca noastră” – a mai spus președintele SINDAP Vâlcea. Bugetarii vâlceni au anunțat deja că în data de 5 octombrie a.c., se vor alătura sindicaliștilor din întreaga țară pentru a protesta în fața Guvernului României.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.