Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Beat criță, a ucis o femeie și a fugit de la locul faptei

Tânărul Ciocotoiu nu avea permis de conducere

Normal 0 21

INCONȘTIENÎĂ. Polițiștii vâlceni au reușit să-l depisteze pe Alin Ovidiu Ciocotoiu, care își făcuse un adevărat obicei din a conduce autoturism pe drumurile publice fără permis auto. Bărbatul obișnuia săse urce beat la volan și săapese pedala de accelerație fără nici cea mai mică apăsare. Din nefericire, inconștiența tânărului s-a transformat într-o adevăratătragedie când a accidentat-o mortal pe Rada Cimpoeru. Înspăimântat de cele întâmplate, bărbatul a fugit de la locul faptei

A dat cu Dacia într-un Smart

La începutul anului trecut, tânărul a fost depistat de polițiștii din Băbeni în timp ce conducea o Dacia 1310, fără a poseda permis de conducere. După câteva luni, mai exact în data de 17 martie 2009, polițiștii vâlceni l-au surprins conducând, din nou, Dacia fără permis auto. Mai grav, s-a constatat, în urma recoltării probelor biologice, că bărbatul avea, în sânge, o cantitate de alcool peste limita legală. Ovidiu Ciocotoiu s-a prezentat polițiștilor sub o identitate falsă, folosind numele de Mihai Dumitru Toporan. Polițiștii s-au văzut nevoiți să-l creadăpe cuvânt pe infractor, procesul verbal și buletinele de examinare clinică și de analizătoxologică fiind întocmite pe numele de Toporan.

O lunămai târziu, Ciocotoiu s-a urcat, din nou, la volanul mașinii, fiind din nou depistat de polițiști conducând fără permis de conducere. Potrivit celor relatate de bărbat, el plecase, în dimineața zilei de 9 aprilie 2009, de acasăcu intenția de a ajunge la un magazin pentru a face cumpărături. La un moment dat, în timp ce mergea pe strada Cononiei din Băbeni, a intrat în coliziune cu un autoturism marca Smart, condus de Camelia Dihoru. În urma impactului, cele două autoturisme au fost avariate ușor, însă mașina lui Ciocotoiu s-a oprit într-un șanț. După ce a fost ajutat de doi bărbați sărepunăautoturismul pe partea carosabilă, bărbatul a fugit de la locul accidentului, ducându-se direct acasă.

După ce a ucis-o, a plecat acasă

În data de 10 aprilie a.c, polițiștii din Băbeni au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Dragoș Vrânceanu din localitate s-a produs un accident rutier soldat cu decesul Radei Cimpoeru. În urma cercetărilor a reieșit că în dimineața zilei de 10 aprilie 2009, în jurul orei 9.00, După ce consumase băuturi alcoolice, bărbatul s-a urcat la volan, însoțit de Marius Alexandrescu, cu intenția de a ajunge acasă. La un moment dat, autoturismul lui Ciocotoiu a derapat și a pătruns pe contrasens, lovind-o pe Rada Cimpoieru. În urma impactului, femeia a fost proiectatăîntr-un gard și a murit pe loc. Speriat, vâlceanul a fugit de la locul accidentului, dar a fost, ulterior, depistat de polițiști.

Potrivit raportului de necropsie, moartea femeii a fost una violentă, datorându-se unei insuficiențe acute cardo-respiratorii și al unui traumatism cranio-cervical cu fracturăvertebrală. În momentul decesului s-a stabilit că femeia nu se afla sub influența alcoolului. În plus, s-a ajuns la concluzia că Ciocotoiu ar fi putut evita accidentul dacă și-ar fi păstrat banda normalăde deplasare și dacă ar fi condus autoturismul cu o vitezăde 50 de km/h. În aceste condiții, el ar fi putut opri la timp autoturismul înainte de a o lovi pe femeie.

În urma accidentului produs, autoturismul bărbatului a fost grav avariat, două dintre roți rulând, practic, pe jantă. După ce a abandonat mașina într-un izlaz din localitate, bărbatul a mers acasă, unde, de altfel, a și fost găsit de polițiști că rora le-a spus, inițial, că i-a fost furat autoturismul, apoi, că , de fapt, acesta a fost condus, în momentul accidentului, de prietena sa Elena Lazăr ca, în cele din urmă, să-și recunoască faptele.

Astfel, Judecă toria Rm. Vâlcea a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecă toria Rm. Vâlcea și a dispus arestarea preventivăa lui Ciocotoiu Ovidiu pentru o perioadă de 30 de zile.