Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Batem la Deva!”

Optimism în tabăra vâlcenilor

Fotbaliștii de la CSM au prins curaj După meciul câștigat într-o manierăclarăcontra Arieșului Turda. Fundașul central Mihai Deaconescu a jucat fără greșealăcontra ardelenilor, dar spune că cele 90 de minute nu au fost tocmai ușoare pentru formația din Zăvoi. „Nu a fost ușor mai ales că noi am rămas în inferioritate numerică încă din minutul 8, După eliminarea lui Perianu. Am vorbit între noi pe teren și ne-am încurajat unul pe altul, am reușit săne mobilizăm așa cum trebuia. Am înțeles cu toții că nu trebuia sămai pierdem puncte pe propriul teren. până la urmăa ieșit bine și cred că spectatorii au fost mulțumiți, mai ales că s-au înscris multe goluri. Victoria ne-a bucurat mult, mai ales că veneam După două rezultate de egalitate. Cel mai mare merit îl are domnul Alin Artimon, cel care a știut săne facă sătrecem mai ușor peste partida cu UTA Arad, când am fost egalați la ultima fază”, a spus Deaconescu. Vâlceanul crede că CSM se va întoarce cu puncte și de la Deva, acolo unde va juca în etapa viitoare. „O vorbădin fotbal spune că victoriile aduc victorii. Cert este că acum avem un moral bun și am prins mare încredere. Eu cred că batem și la Deva pentru că avem valoare. În ceea ce măprivește, nu am venit la Vâlcea ca titular. Am venit să măantrenez foarte bine și săintru în teren atunci când va fi nevoie de mine. Domnul Artimon știe mai bine când voi juca și când nu titular. Nu-mi este frică de concurență, am avut parte de concurențăși la Liberty Salonta. Eu măbucur că am ajuns la CSM și că pot juca pentru Vâlcea pentru că sunt vâlcean get-beget”, a declarat Deaconescu. Mihai a fost transferat de la Liberty Salonta la începutul acestui sezon și a mai evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, în Liga a III-a.

Tufiși, din nou între buturi

După meciul câștigat cu Arieșul Turda tehnicianul Alin Artimon a rămas fără ambii portari cu experiență. După ce Adrian Rusandu s-a accidentat și va mai trebui săfacă recuperare cel puțin șapte zile, Dorin Perianu a văzut cartonașul roșu și va fi suspendat o etapă. În aceste condiții singura opțiune pentru antrenorul principal al vâlcenilor a rămas juniorul de doar 15 ani, Laurențiu Brănescu. Acesta a și debutat în eșalonul secund și a jucat 80 de minute în runda precedentă. Portarul dorit cu insistențăde Politehnica Timișoara s-a achitat de sarcini și, deși a luat un gol, a reușit săfie salvator în alte situații. În aceste condiții, conducerea din Zăvoi a trebuit săgăsească rapid o soluție pentru completarea lotului cu un portar. Vâlcenii au găsit rapid o rezolvare a problemei și l-au legitimat pe Robert Tufiși, actualul antrenor secund al lui Alin Artimon. Fost internațional de tineret, Tufiși a mai jucat la Gloria Bistrița, Farul Constanța și UTA Arad. S-a retras din activitate acum câteva luni, la vârsta de 32 de ani, ultima grupare la care a jucat fiind FC Cisnădie, în Liga a III-a. „Din păcate aceasta este situația. Avem un singur portar, și acela junior. Ne-am gândit la Robert Tufiși și l-am legitimat. Nu știu dacă el va fi titular în următoarea etapăsau vom miza tot pe Brănescu. Vom vedea. Avem la dispoziție câteva zile săne gândim”, a declarat tehnicianul Alin Artimon.

„Terminăm în primele 5 echipe”

Cel mai bun jucă tor de pe teren în meciul de sâmbătă, Iulică Popa, este optimist și crede că gruparea vâlceană va reuși sătermine campionatul în partea superioarăa clasamentului, în ciuda debutului de sezon nu foarte fericit. „Avem în mare lotul din sezonul trecut. Au mai și plecat fotbaliști, au mai și venit. Nu cred că suntem mai slab dar, v-am spus, am avut și ghinion. Eu cred că de acum în acolo vom avea mai multe victorii și vom urca în clasament. Probabil nu ne vom putea implica în lupta pentru promovare, cred că nici banii necesari nu sunt dar eu cred că vom termina sezonul undeva în primele cinci locuri ale clasamentului.”, a declarat mijlocașul de la CSM.

Vlad Soare