Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bătaie cu furci și sape pentru o palmă de pământ

” În localitatea Stoenești

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

VIOLENÎĂ. Într-un sat parcă rupt de lume din comuna Stoenești, două familii mai au puțin și se omoarăpentru o palmăde pământ. Ei au uitat de mult ce e omenia, începând săse batăcu furcile și cu sapele. Scandalul dintre familiile Dumitrescu și că linescu a început în urmăcu mulți ani, dar în luna februarie a acestui an a luat amploare.

Cele două familii locuiesc de-o viațăîn satul Zmeurătu, din localitatea Stoenești, fiind chiar vecini. Niciodatănu s-au înțeles bine, iar consătenii lor nu-și pot explica de ce. În data de 18 februarie 2010, însă , certurile dintre familiile Dumitrescu și că linescu au degenerat într-o bătaie în toată regula cu furci și sape. Totul a pornit de la faptul că Elena că linescu a început săsape în spatele casei lui Dumitrescu, chiar la temelia locuinței. „Am văzut-o dintr-o datăcă sapăchiar la temelia casei. Ea are o bucatăde pământ în spatele casei noastre, însă palma de pământ dintre pământul ei și casa noastrănu aparține nimănui. Numai că ea crede că totul i se cuvine. Am întrebat-o ce face și a început săurle și sădea cu furca și cu sapa în mine și în soția mea. Fiind despărțiți de gard nu a apucat săne lovească prea tare și a aruncat cu ele După noi, luând, apoi, pietre și o cratițăsăarunce în noi” – ne-a povestit Dumitru Dumitrescu. El afirmăcă nu este prima datăcând se confruntă cu Elena că linescu, susținând că acesta începe săurle de fiecare datăcând trece cu vitele pe drum, spunând că calea de acces este proprietatea ei privatăși că nu are voie sătreacă pe acolo.

„E rudăcu Dumitru Persu și d’aia vor sămușamalizeze cazul” – susține Dumitru Dumitrescu

După episodul acesta, atât Dumitru Dumitrescu, cât și Elena că linescu au depus plângeri la Poliția din Stoenești. Polițiștii nu au venit la fața locului imediat, ei prezentându-se abia pe data de 10 martie 2010, când i-au aplicat o amendăde 300 lei lui Dumitru Dumitrescu, pentru că acesta i-ar fi dat în Față Elenei că linescu cu substanțe lacrimogene. „Eu nu am lovit-o și nu i-am dat cu nicio substanțălacrimogenăsau ceva de genul ăsta. Nu este posibil ca tot mie să-mi dea amendăDupă ce ea a aruncat cu sapa și cu furca în noi. Te omoarăla tine în curte, domne’ și tot tu ești pedepsit! Așa ceva nu se poate!” – ne-a mai spus Dumitru Dumitrescu. El susține că acum polițiștii din localitate vor sămușamalizeze cazul, deoarece, spune el, Elena că linescu este nepoata șefului ATOP Vâlcea, Dumitru Persu. „E rudăcu Dumitru Persu și d’aia vor sămușamalizeze cazul. Din câte am înțeles, nepoata lui Elena că linescu e căsătorităcu un consilier local din Rm. Vâlcea, Mihai Persu. Are rude în politică și se dămare cu ele, crede că așa poate face legea pe aici. Polițista aia când a venit aici nici nu a vrut săintre în curte săvadăprobele. A stat în poartăși s-a uitat de acolo. M-a pus săsemnez un proces-verbal în alb. Cine știe ce o fi scris pe acolo ” – ne-a mai spus Dumitru Dumitrescu.

Dumitrescu și că linescu s-au ales cu dosare penale

Pe de altăparte, agentul de poliție din localitatea Stoenești, Florentina Budin, care s-a ocupat de caz, susține că este terorizatăde Dumitru Dumitrescu, care o jignește și o insultăori de câte ori are ocazia. Mai mult decât atât, polițista spune că nu a vorbit în viața ei cu șeful ATOP Vâlcea, Dumitru Persu, cu atât mai puțin nu i s-a cerut sămușamalizeze cazul. În ceea ce privește conflictul dintre cele două familii, agentul Florentina Budin ne-a mărturisit că atât Dumitru Dumitrescu, cât și Elena că linescu au dosare penale pe rol, care urmeazăsăfie trimise că tre Parchetul de pe lângă Judecă toria Vâlcea. Dumitrescu este acuzat de săvârșirea mai multor fapte cu violență, iar Elenei că linescu i s-a făcut dosar penal pentru distrugere și insultă. „Văspun sincer că nu se mai poate cu acest Dumitru Dumitrescu. Urlăpeste tot, unde măvede începe să măînjure și să măinsulte. Spune că a intervenit Dumitru Persu pe lângă mine pentru a mușamaliza cazul. Nu este adevărat, eu nu îl cunosc pe acest om, nu l-am văzut în viața mea. Dumitru Dumitrescu spune că nu a bătut-o pe Elena că linescu. Nu este adevărat. Femeia are certificat medico-legal, iar După ce a fost bătutăa venit la noi în post și atât eu, cât și colegii mei am putut săo vedem plină de sânge pe picioare și pe mâini. Toți vecinii lui Dumitrescu spun că acesta este un om foarte violent și nu acceptăfaptul că familia că linescu a primit mai mulți bani pentru niște despăgubiri decât el. Este un conflict mai vechi. Pe Dumitrescu nu l-am pus săsemneze niciun proces-verbal în alb. Doar i-am adus la cunoștințăînvinuirile și faptul că i s-a întocmit un dosar penal. Când m-am dus la dânsul nu am vrut săintru în curte pentru că îl cunosc ca un om care face reclamații mereu, iar eu nu voiam să mătrezesc cu o plângere pentru violare de domiciliu. Oricum a făcut numeroase sesizări la inspectorul – șef al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea ! Ne amenințămereu că ne lasăfără serviciu și că ne dezbracă de hainele de polițiști” – ne-a declarat agentul de poliție din localitatea Stoenești, Florentina Budin.