Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bani pentru elevii și profesorii vâlceni

” Inspectorul general, Gheorghe Ciucă , anunță

” profesorii vor primi 100 de euro pentru a-;i achiziționa că rți și programe educaționale pe suport electronic ” elevii și studenții au posibilitatea să-și cumpere calculator pe banii statului ” personalul de la Inspectoratul Școlar, Casa Corpului Didactic, Cluburile Sportive ale județului și de la Palatul Copiilor primesc câte șase tichete cadou în valoare totalăde 300 RON, cu ocazia a patru sărbători sau evenimente

Începând din acest an, peste 4.600 de cadre didactice din județul Vâlcea vor beneficia de un program intitulat „Euro 100”. Astfel, profesorii vor primi câte 100 de euro pâna la finele lunii august pentru achiziționarea de că rți sau programe educaționale pe suport electronic, necesare îmbunătățirii activitatilor didactice. „Din punctul nostru de vedere este un proiect extraordinar, profesorii, în acest mod, fiind stimulați. Singurul lucru pe care îl au de făcut este săse prezinte la Inspectoratul Școlar pentru a aduce factura. Ministerul ne-a alocat suma de 1,2 milioane RON, bani ce vor fi distribuiți până în luna august” – ne-a declarat Gheorghe Ciucă ,, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

891 de elevi au depus dosar pentru programul „Euro 200”

Un alt proiect al Ministerului Educației este programul „Euro 200” care le dăposibilitatea elevilor și studenților de a-și cumpăra un computer nou pe banii statului. Ei trebuie săîntocmească un dosar, ce trebuie săconținăo adeverințăde venit – prin care săse facă dovada că venitul pe membru de familie nu depășește suma de 150 de lei noi – o cerere, copie După buletinul unuia dintre părinți și numărul membrilor din familie. De acest ajutor nu pot beneficia doi copii din aceeași familie, iar calculatorul nu poate fi înstrăinat timp de doi ani. După verificare, dosarele sunt trimise la Ministerul Educației și Cercetării, unde sunt centralizate toate cererile. Cei care întrunesc condițiile, primesc un cupon în valoare de 200 de euro, cu care își pot achiziționa calculatorul plătind doar o mică diferență. „Anul acesta, nu mai puțin de 891 de elevi și studenți și-au depus dosarele, urmând ca în următoarea perioadă Ministerul, în funcție de fonduri și de venitul fiecă ruia, săfacă selecția. Din fericire, în 2007, absolut toți cei ce au depus dosare au beneficiat de acest program. Săsperăm că și anul acesta vor fi aprobați toți. Vreau să-i anunț pe elevi, pe această cale, că dacă și-au luat calculator în anii trecuți, nu mai pot beneficia a doua oarăde program. Asta pentru că am avut vreo 10 tineri care mai vroiau un calculator” – ne-a mai spus Gheoghe Ciucă .

Tichete cadou de 300 RON

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar a reușit zilele trecute săobținăfonduri de la Minister și pentru a acorda personalului de la Inspectorat, Casa Corpului Didactic, de la Cluburile Sportive ale județului și de la Palatul Copiilor, câte șase tichete cadou în valoare totalăde 300 RON. Astfel, câte șase tichete vor fi date cu ocazia Zilei Învățământului (5 iunie), zilei începerii anului școlar, Zilei Mondiale a Educației (5 octombrie) și de Crăciun.

Claudia Stanciu