Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Avem nevoie urgent de fonduri”

 Bucătăria și spălătoria nu au mai fost dotate din 1972/ Georgeta Săliște face un apel la parlamentari

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

” Contractul cu firma ce a preluat anul trecut spălătoria a fost reziliat din cauza neseriozității societății din Turnu Măgurele. Plitele și vesela de la bucă tărie, precum și mașinile de spălat de la spălătoria spitalului nu au mai fost schimbate din anul 1972. Managerul Spitalului Județean de UrgențăVâlcea spune că situația este dramatică , pentru că fără aceste două secții, unitatea spitalicească nu poate funcționa

În luna octombrie a anului 2006, ministrul sănătății de atunci, prin ordinul nr. 886/2006, a dat mânăliberămanagerilor spitalelor județene de a externaliza serviciile medicale, dar și cele nemedicale. Cum spălătoria și bucă tăria de la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Vâlcea nu au mai fost modernizate din anul 1972, când a fost spitalul dat în folosință, managerul Georgeta Săliște a profitat de ocazie și la scurt timp a demarat procedurile de licitație pentru externalizarea spălătoriei. Licitația a fost câștigată de firma SC MĂLINA SRL din Turnu Măgurele, care s-a angajat sărenoveze, săreabiliteze și sădoteze cu aparaturănouăspălătoria de la Spitalul Nr. 2, spălătorie care a fost închisăde inspectorii Autorității de Sănătate Publică Vâlcea deoarece nu mai corespundea normelor de igienă. Numai că societatea din Turnu Măgurele a dat dovadăde neseriozitate, nerespectându-și clauzele contractuale. Mai mult decât atât, de câteva luni, firma nu și-a mai plătit angajații. „Într-adevăr începuserăsămodernizeze spațiul de la Spitalul Nr. 2, au făcut acoperișul și alte câteva lucrări. însă , aici s-a stopat tot. Le-am trimis mai multe notifică ri, însă degeaba. Ultima notificare am trimis-o la data de 1 mai 2009 în care le-am solicitat să-și respecte clauzele contractuale, în caz contrar le vom rezilia contractul. Au trecut mai mult de 20 de zile din această lunăși astfel, de la 1 iunie 2009, contractul cu firma MĂLINA SRL va fi reziliat” – ne-a declarat managerul SJU Vâlcea, Georgeta Săliște.

Situația nu este însă deloc roz pentru că , la această oră, Spitalul Județean de UrgențăVâlcea nu beneficiazăde fondurile necesare modernizării spălătoriei și bucă tăriei. De aceea, Georgeta Săliște face un apel disperat că tre autoritățile locale, dar și că tre parlamentarii vâlceni, că rora le solicităsprijinul. „Vom prelua angajații și vom pune în funcțiune spălătoria de la Spitalul Nou, pentru că cea de la Spitalul Nr. 2 a fost închisăde ASP Vâlcea După cum bine știți. însă , nu știu cât timp vom rezista așa, deoarece nici bucă tăria și nici spălătoria nu corespund normelor de funcționare” – ne-a mai spus Georgeta Săliște.