Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autoritățile vâlcene, incapabile săprindăun bolnav psihic care terorizeazăcadrele medicale

Amenințări cu moartea

INCOMPETENÎĂ. În numerele trecute ale publicației noastre v-am prezentat un caz fără precedent de la Spitalul Județean de Urgență(SJU) Vâlcea. De mai bine de trei ani, un tânăr schizofrenic, Adrian Munteanu, terorizeazăcadrele medicale. Asistente urmărite, amenințări cu moartea, mesaje sataniste, telefoane furate și infirmieri înjunghiați sunt doar câteva fapte extrem de grave pe care Adrian Munteanu le-a comis în acești trei ani. Autoritățile statului din Vâlcea dorm, însă , în papucii statului, dovedindu-se incapabili săia măsuri pentru protejarea cadrelor medicale de la SJU Vâlcea.

Vătămări corporale și hărțuire

Povestea tânărului bolnav psihic a început acum mai bine de trei ani de zile, când Adrian Munteanu a făcut o obsesie pentru tot ce înseamnă cadru medical. De atunci, el își face de cap prin unitățile spitalicești din municipiu, agresând asistentele, urmărindu-le pe stradă, spărgându-le vestiarele și furându-le bunurile. Dacă la început cazul a fost privit ca o glumă, de mai bine de șase luni de zile, situația a devenit una extrem de gravă. Asta pentru că , Adrian Munteanu a încercat săomoare un infirmier al Secției de Psihiatrie, înjunghiindu-l în gât. Diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, acesta a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Drăgoești, pentru scurt timp însă . Acum câteva săptămâni el a ieșit de acolo și a continuat săhărțuiască asistentele și medicii. Nu mai departe de luna trecută, mai exact pe 16 februarie, Adrian Munteanu a hărțuit în plină stradăo asistentăde la Secția de Psihiatrie. Lucica Munteanu ne-a povestit că tocmai ce plecase de la serviciu, când în spatele său s-a trezit cu tânărul schizofrenic, care i-a spus că o va viola, După care o omoară. Femeia a scă pat ca prin minune din mâinile schizofrenicului, refugiindu-se în incinta Școlii Generale Nr. 2, de unde a sunat la Poliție. Din păcate, însă , polițiștii nu s-au sinchisit săaparăprea repede la locul incidentului, ei făcându-și apariția abia După 25 de minute.

Secția de Psihiatrie și Dispensarul TBC, devastate

O altățintăa tânărului bolnav psihic este Dispensarul TBC din Rm. Vâlcea. În urmăcu câteva luni de zile, el a intrat noaptea în clădire, s-a dezbrăcat în pielea goală, a spart vestiarele asistentelor, le-a aranjat pe pat halatele cu ecusoane și a ejaculat pe ele. De asemenea, în luna februarie a acestui an, Adrian Munteanu a spart geamurile Dispensarului TBC din Rm. Vâlcea, a mânjit toate ușile cu fecale și a scris mesaje sataniste pe care le-a semnat cu numele de „Lucifer”.

Și la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de UrgențăVâlcea, Adrian Munteanu a terorizat personalul medical. Nu mai departe de zilele trecute, el a umplut câteva prezervative cu lichid seminal și a aruncat cu ele în asistenți și în medici.

Directorul Spitalului Județean, amenințat cu moartea

De câteva săptămâni, Adrian Munteanu și-a început „asaltul” și asupra conducerii Spitalului Județean de UrgențăVâlcea. După ce a spart vestiarele personalului medical de la Spitalul Nr. 2, furând mai multe telefoane, el a început săsune în continuu la biroul directorului SJU Vâlcea, Georgeta Săliște, transmițând amenințări cu moartea. Înspăimântați, cadrele medicale și directorul hărțuiți au făcut numeroase plângeri penale la poliție, însă , până acum, niciuna nu a fost rezolvată. „Este inadmisibil ce se întâmplă. Medicii și asistentele medicale nu mai suportăsituația asta, le este frică sămai iasăși pe stradă. De multe ori, stau în cabinete cu ușile încuiate pentru că acesta doarme la subsolul spitalului și nimeni nu-l poate prinde pentru că pur și simplu se strecoară. Pe această cale, fac un apel la conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea săne ajute. Nu știu ce mai așteaptă? Săne omoare pe unul dintre noi ca săia măsurile necesare?” – ne-a declarat Georgeta Săliște, directorul Spitalului Județean de UrgențăVâlcea.

Șeful Poliției Vâlcea spune că nu poate lua măsuri

Conform spuselor inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, Eugen Neață, mult mediatizatul caz este în atenția polițiștilor vâlceni și, până acum, susține el, s-au luat toate măsurile de prevenire. Din păcate însă , membrii comisiei de expertizăneuropsihiatrică din cadrul Spitalului Județean de UrgențăVâlcea susțin că tânărul schizofrenic, deși are discernământ diminuat, nu necesităinternare. Cu toate acestea autoritățile întârzie luarea unor măsuri urgente în ceea ce-l privește pe Adrian Munteanu, iar procurorul care îndrumăși coordoneazăacest caz pare sănu vadăcă tânărul este un pericol public, așteptând probabil o nenorocire pentru a dispune internarea sa. „Știu cazul lui Adrian Munteanu foarte bine pentru că sunt câteva dosare penale deja întocmite. În ceea ce ne privește, am luat toate măsurile necesare acolo. Chiar zilele trecute am trimis câțiva polițiști la doamna director pentru a încerca săgăsim soluții preventive. Noi i-am făcut dosar penal pentru că a hărțuit o asistentăpe stradă, însă nu noi dispunem cu privire la internarea lui la Spitalul de la Drăgoești, ci Parchetul. Nici măcar ordonanța de reținere nu o dăm noi, ci tot procurorii care înainteazădosarul la Tribunal cerând mandat de arestare” – ne-a declarat inspectorul-șef al IPJ Vâlcea.