Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Aurora Gherghina dăo mânăde ajutor persoanelor nevoiașe din Vâlcea

INTERVIU. Aurora Gherghina este una dintre doamnele care, de-a lungul timpului, s-a remarcat în societatea vâlceană atât prin activitatea meritorie pe care a depus-o în diferitele funcții de conducere a unor importante instituții din Vâlcea, cât și prin acțiunile sale caritabile. Ea a fost, timp de mai bine de 5 ani, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. Deși a dispărut o bunăperioadă din vizorul publicului, totuși Aurora Gherghina și-a continuat acțiunile sociale. Pe plan profesional, ea și-a găsit împlinirea în funcția de șef al Serviciul de executare silităși stingerea creanțelor fiscale din cadrul Direcției Finanțelor Publice Vâlcea, serviciu pe care îl conduce, în prezent, cu succes. Într-o lume a bărbaților, Aurora Gherghina a reușit sădemonstreze că și femeile au un cuvânt de spus și pot impune idei. În cadrul unui interviu, Aurora Gherghina ne-a mărturisit că este membru al organizației PSD Vâlcea de aproximativ 10 ani, timp în care, recunoaște că nu a dus o adevăratămuncă de partid, preferând săse ocupe de ajutorarea persoanelor nevoiașe.

Rep.: Ați fost inspector – șef al ITM Vâlcea pentru o perioadă îndelungatăde timp. Ce satisfacții profesionale v-a adus această funcție?

Aurora Gherghina: Am avut multe satisfacții în acei ani. Ceea ce văpot spune este că o părticică din mine a rămas acolo. Am muncit mult pentru ca instituția pe care o conduceam săfie una dintre cele mai respectate și săobținărezultate remarcabile. Și, fără lipsăde modestie, pot spune că am reușit. Din păcate, După cum bine se știe, la un moment dat, au apărut problemele cu actualul inspector – șef și am decis săplec din instituție. Acum ocup funcția de șef Serviciu de executare silităși stingerea creanțelor fiscale din cadrul Direcției Finanțelor Publice Vâlcea și pot spune că sunt mulțumită.

Rep.: De cât timp sunteți membru al organizației PSD Vâlcea?

Aurora Gherghina: Activez ca membru al PSD Vâlcea încă din 1999 și vreau săvăspun că nu am avut niciodatăvreo funcție de conducere în cadrul partidului. Nu pot spune că am făcut muncă de partid, pentru că nu ar fi adevărat. Am preferat întotdeauna săîmi văd de treaba mea și mi-am ajutat colegii de partid, atunci când au avut nevoie.

Rep.: Sunteți cunoscutăîn județul Vâlcea ca o persoanăcare a ajutat multe persoane nevoiașe. Ce acțiuni caritabile ați întreprins în ultima perioadă ?

Aurora Gherghina: Au fost acțiuni în special de ajutorare a copiilor aflați în dificultate, dar și a familiilor dezorganizate sau nevoiașe. Am preferat săfac aceste acte de caritate fără săștie nimeni, deoarece nu vreau săse interpreteze că acțiunile mele sociale au un caracter politic, mai ales că și anul trecut și anul acesta au fost alegeri. Am fost la Centrul de zi din că limănești unde am dus pachete și echipamente sportive. De asemenea, în preajma sărbătorilor pascale, am fost la Bălcești și Fârtățești unde am dus mai multe pachete unor familii dezorganizate, care au mulți copii. Și voi continua cu aceste acțiuni. Din ce am eu, vreau săle dau și oamenilor nevoiași.

Rep.: Ce face Aurora Gherghina în timpul ei liber?

Aurora Gherghina: Mădedic acestor acțiuni caritabile. Mădoare săvăd că sunt atâția copii care au nevoie de ajutorul nostru, dar, de multe ori, sunt ignorați de societate. Avem tineri inteligenți care, până acum, nu au avut șansa săarate ce pot, doar pentru că nu au fost ajutați. Proiectul meu de viitor, de care măvoi ocupa în perioada imediat următoare, este legat de Centrul Român pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual – Focus. Am văzut recent vizita Reginei Paola a Belgiei în România și am înțeles că ea este cea care a inițiat acest proiect al copiilor dispăruți și exploatați sexual. Din câte știu, în România, președintele acestei organizații este Mihaela Geoană. Vreau să măimplic și eu aici la Vâlcea, pentru că îmi doresc o lume mai sigurăpentru copiii vâlceni. Acest Centru pentru Copii Dispăruți și Exploatați Sexual – Focus acționează, la nivel mondial, împotriva combaterii răpirilor și a exploatării copiilor. Și noi, aici, la Vâlcea, avem destui copii dispăruți, pe care nu i-au găsit nici până în prezent.