Acasă Arhiva 2 „Anuța Handolescu își cunoaște limitele și nu poate avea pretenția săfie director...

„Anuța Handolescu își cunoaște limitele și nu poate avea pretenția săfie director la Oltchim”

 Președintele PD-L Rm. Vâlcea, Mircea Gutău, afirmă

Normal 0 21 INTERVIU. În cadrul unui interviu acordat redactorilor Vocea Vâlcii, președintele organizației municipale a PD-L, Mircea Gutău, a vorbit despre revenirea fostului prefect de Vâlcea, Anuța Handolescu, în rândurile democrat-liberalilor. Mai mult decât atât, liderul PD-L Rm. Vâlcea le-a atras, încă o dată, atenția pesediștilor că nu respectăprotocolul de alianță.

 

Rep.: Cum comentați revenirea Anuței Handolescu în PD-L Vâlcea?

Mircea Gutău: Nu știu dacă a revenit la organizația județeană . Ce văpot spune eu cu certitudine este că la organizația municipalănu a revenit. Poate că și-a depus alegerea la o altăorganizație din județ. În final, este alegerea fiecă ruia. Dacă este adevărat, însă , că s-a înscris din nou în PD-L, atunci nu pot săspun decât că este binevenită.

” Rep.: Conform protocolului PSD – PD-L, funcția de inspector șef al IPJ Vâlcea revine democrat – liberalilor. Îl veți susține pe Nicolae Sărdărescu pentru funcția de inspector șef?

M.G.: Nu pot sădau un nume acum pentru că nu am luat nicio decizie. Așa este, noi am renunțat la o instituție pentru acest post, dar trebuie săanalizăm și vom vedea pe parcurs. Totuși, sunt curios de ce domnul Florian Marin și-a dat demisia pentru că era un om pe care, cel puțin noi, îl apreciam. Văspun sincer că noi nu am făcut absolut nici un demers pentru a schimba pe nici unul dintre inspectorii șefi din poliție. Am auzit că sunt presiuni din partea celor de la PSD pentru a pune pe unul sau pe altul. E treaba dumnealor, dar nu cred că este corect ca numirile săse facă pe criterii politice. Consider că în fruntea Poliției Județene trebuie săse afle oameni care au dovedit că sunt echidistanți, profesioniști și competenți.

Rep.: Dar, totuși, pe Nicolae Sărdărescu îl veți susține?

M.G.: Nu am nimic cu dânsul. Nu-l cunosc foarte bine, deci nu pot spune nici că nu, nici că da, pentru că nu am discutat încă .

” Rep.: Mulți dintre directorii numiți atât de PSD, cât și de PD-L sunt slab pregătiți. Cum comentați?

M.G.: Nu vreau săcomentez în ceea ce privește PD-L-ul. Asta pentru că nu știu decât un caz aparte unde un profesionist de la Casa județeană de Pensii Vâlcea a fost schimbat cu cel care a fost director la Inspecția Muncii. Din câte știu, pentru această schimbare nu s-a vorbit la partid și nu avea acordul Biroului Permanent Local. În rest, toți cei care au fost aprobați în Birou, sunt foarte bine pregătiți. În ceea ce-l privește pe Ovidiu Barbu, cel despre care s-a scris în presă că ar fi șoferul lui Dorel Jurcan, pot săvăspun că este un băiat tânăr, de perspectivă. Este economist și a fost șef pe șapte județe la o firmăde desfaceri. Este un tânăr extraordinar și cu siguranțăva face Față cerințelor de la Direcția Agricolă. Trebuie promovați și cei tineri, nu neapărat vârsta e un criteriu de competiție.

” Rep.: Prin urbe se zvonește că întoarcerea Anuței Handolescu în politică ar viza, de fapt, intenția liderilor PD-L de la centru de a o numi la conducerea societății comerciale Oltchim Rm. Vâlcea. Infirmați sau confirmați un astfel de zvon?

M.G.: Sunt doar zvonuri. Nu existăvarianta asta. Anuța Handolescu este o femeie care își cunoaște limitele. Nu poți săai pretenția săfii director la Oltchim, atâta timp cât nu ești specialist în domeniu. Sunt totuși niște răutăți aruncate de anumiți politicieni tocmai pentru a tulbura apele. Vorbesc aici de politicieni de la celelalte partide care vor săbage zâzanie și săcreeze dacă vreți, antipatie între directorii societății, actualii directori și liderii politici. Sunt lucruri pe care le fac unii care nu au de lucru. Dar, cu siguranță, nu se va pune această problemă.

” Rep.: Dacă se va dovedi că deputatul Samoil Vîlcu a făcut declarații tendențioase publicate în Jurnalul Național împotriva fostei colege Ana Maria Pătru, ce măsuri se vor lua în organizație împotriva acestuia?

M.G.: Eu, în primul rând, nu cred că Samoil Vîlcu a făcut astfel de declarații. Îl cunosc foarte bine și sunt convins că nu a făcut astfel de declarații. Dacă le-a făcut, însă ,trebuie văzut în ce conjuncturăși abia apoi va trebui săvedem ce măsuri vom lua în ceea ce-l privește. Dar încă o datărepet: nu cred că a făcut astfel de declarații.

Rep.: Când va avea loc întâlnirea cu PSD-ul?

M.G.: Am înțeles că la sfârșitul acestei săptămâni ne vom întâlni pentru a negocia. Nemulțumirile noastre, ale celor de la PD-L Vâlcea, sunt multiple. În primul rând, ei nu au respectat protocolul. La primele întâlniri am stabilit că în maxim două săptămâni vom împărți și instituțiile subordonate Consiliului Județean. Au trecut mai bine de patru luni și nici măcar nu am fost băgați în seamă. În cazul în care pesediștii nu știu, le spun eu că trebuie respectat un protocol. Sunt angajamente pe care ni le-am asumat și unii și alții. Sunt cerințe de bun simț și sunt convins că vor înțelege mesajul nostru. Mulți au încercat săinducă în eroare spunând că se va rupe alianța. Nu este vorba de așa ceva, dar, încă o datăo spun, protocolul trebuie respectat.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.