Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Antonescu a rămas la cârma PNL

 

Săptămâna trecutăs-a consumat un eveniment politic major, alegerile pentru președinția PNL. Patriciu și Iliescu, tutorii acestui partid, s-au înțeles: Antonescu.

Și astfel un partid istoric, un partid elitist, a fost supus plăcerilor a doi indivizi ce ar trebui săfie la închisoare. Patriciu s-a comportat și se comportăprecum un proprietar al partidului și l-a pus la dispoziția comunistului Iliescu. Amândoi îl plac pe ,,Chuky” Antonescu și vor să-l vadăpeste 5 ani la Cotroceni. Ce vise. În 5 ani PD-L-ul lui Boc și Băsescu pot reuși în reformele ce și le-au propus și nu mai pupăliberalii putere, în plus se pot trezi în afara parlamentului. Deci, Crin Antonescu a fost reales în funcția de Președinte al Partidului Național Liberal cu 1014 voturi, în timp ce marele perdant al serii a fost Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia PNL. Cei 1400 de delegați participanți la Congresul extraordinar al PNL au decis cu o majoritate de voturi ca actualul președinte PNL săîși păstreze funcția de lider. După ce a eliminat funcția de prim-vicepreședinte ocupatăpână acum de Orban, Antonescu nici nu l-a introdus în configurația echipei sale. Votul de astăzi face ca Orban săpiardăpractic orice funcție în partid. Antonescu își propune săurce partidul la 30% la viitoarele alegeri parlamentare și săcolaboreze bine cu principalul partid de opoziție PSD, pentru a-și susține reciproc proiectele legislative în Parlament.

Biografia romanțată

George Crin Laurențiu Antonescu (n. 21 septembrie 1959, Tulcea) este un politician român, în prezent președintele Partidului Național Liberal (PNL). El a fost candidatul din partea PNL la alegerile prezidențiale din România (2009). Este membru al Senatului de la alegerile legislative din 2008. Între 1996 și 2008, a fost membru al Camerei Deputaților și liderul delegaților din partid între 2007 și 2008. Antonescu s-a născut în Tulcea, județul Tulcea, într-o casădezafectată. A fost crescut de tatăl său, care l-a încurajat săstudieze la Facultatea de Istorie și Filozofie la Universitatea din București, pentru a deveni profesor de istorie. În 1985, a absolvit Universitatea București, Departamentul Istorie-Filozofie. În urma atacurilor din partea jurnalistului Ioan T. Morar, Crin Antonescu a declarat că a repetat doi ani în timpul facultății, o datăca un gest de nonconformism Față de sistemul comunist și a doua oarăpentru că a dorit să rămână în București alături de soția încă studentă. După absolvire, în 1985, Crin Antonescu a intrat în învățământ, lucrând ca profesor de istorie în comuna Solești, județul Vaslui. Mai târziu, s-a întors în Tulcea, continuându-și activitatea academică în comuna Niculiței, până în 1989. Antonescu a lucrat ca și curator pentru Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea, din 1989 până în 1990, când și-a reînceput activitatea academică la liceul „Spiru Haret” din Tulcea, înainte de a fi ales deputat.

După ce a intrat în Partidul Național Liberal, Antonescu a ajutat la organizarea ramurii din Tulcea a partidului. În 1995, a fost ales vicepreședinte al PNL și mai apoi, liderul delegației liberale din Camera Deputaților, menținând această funcție pentru două mandate neconsecutive. În timpul activității sale din Camera Deputaților, a fost membru al Comisiei pentru educație, tineret și sport, Comisia pentru afaceri externe și Comisia de cultură, arte și media. A inițiat un pachet de reforme, cea mai remarcabilăfiind renta viagerăoferităatleților cu performanțe Olimpice semnificative. Între 1996 – 1997 a fost liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților. Din 2008, este senator PNL de București. În perioada 1997 – 2000 a fost ministrul Tineretului și Sportului. Din 20 martie 2009, Crin Antonescu este președintele Partidului Național Liberal și a devenit candidatul oficial la președinție din partea acestei formațiuni. Prima soție a lui Antonescu s-a sinucis în 2004, din cauza suferinței provocate de cancer. Perechea are o fiică , Irina, născutăîn 2001. În iunie 2009, Antonescu s-a că sătorit cu colega sa de partid, Adina Vălean, care a divorțat de soțul său cu un an înainte.

Biografia neromanțată

George Crin Laurențiu Antonescu (n. 21 septembrie 1959, Tulcea) este un politician român, în prezent președintele Partidului Național Liberal (PNL). Dosarul de securist al lui Crin Antonescu este 2456sca/ DSS 01429. Antonescu chiar a fost turnător la securitate. Așa cum se cunoaște din biografia lui, După absolvirea Facultății de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenție, își începe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Solești, din județul Vaslui, După care în comuna Niculiței, din județul său natal, Tulcea. Pentru a merge la oraș, însă , a trebuit săfacă pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate. Bineînțeles că imediat După aceea, ca avantaj, se mutăîn Tulcea, la oraș, unde activeazăca muzeograf. Numele său de sursăera Porumbacu și cu această sursăau fost predate Securității comuniste o serie de note informative pentru care mai primea și bani. Practic, erau plătite într-un soi de „acord”, la bucată.

Note informative de 300 lei bucata

Dat fiind faptul că avea nevoie de bani, Antonescu a început sătrimităcât mai multe note informative și cât mai „poetic” realizate, adică cuprinzând o serie de invenții și de născociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea, despre diverși oameni care erau în anturajul său, prieteni sau dușmani. Acest lucru îl afirmăchiar ofițerul al că rui informator era „Motivat de bani – pentru fiecare notăinformativăprimea 300 de lei de pe vremea lui Ceaușescu, în condițiile în care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plătit bine”.

„Crin Antonescu a început săîmi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea inventate, ca în literatură, la care pretindea că se pricepe, despre oameni reali din anturajul său (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securității tulcene. Cum aceste note informative începeau săfie din ce în ce mai multe, se pare că locul inițial de întâlnire și de predare, restaurantul Danubius din Tulcea, nu a mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde să-și predea notele, respectiv pe strada Păcii. „Banii pentru imaginația sa bolnavăși-i primea prin CEC, fiind depuși în contul său, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei”, își amintește fostul șef al lui Ichim, Pavel Ionescu.

„Avea o fire care „știa” săse bage în sufletul tău cu forța, pentru a se face apreciat, deosebit de „prietenos” cu toată lumea, nu fără interes desigur, așa cum a rămas până azi”, spune aceeași sursădin fosta Securitate a Statului.

Spion printre elevii săi

„Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu. În tinerețe, printre principalele sale atribuții era aceea de a spiona copii, mulți dintre ei chiar elevi de-ai săi, pentru a afla ce au părinții lor în cap, dacă se plâng de sărăcie, dacă înjurăpartidul, dacă nu sunt de acord cu Ceaușescu etc. Bineînțeles că pe lângă ceea ce-i spuneau adolescenții oamenilor din Tulcea, le mai înflorea și el. În paralel, a dus o viațăamoroasădeosebit de tumultoasă, la vremea respectivăfiind cercetat de miliție pentru întreținere de relații cu minore”, a mai spus Pavel Ionescu. Astfel încât, așa cum Securitatea cunoaște, el are chiar și un copil din flori, un băiat, pe nume Andrei, conceput cu o minoră. Pentru a mușamaliza cazul, la vremea aceea mai-marii Securității au aranjat fetei o că sătorie de formă cu un cetățean moldovean. Femeia se numește Slavka Popov, iar soțul său, Ioan Atodiresei. Andrei Atodiresei, în vârstăacum de aproximativ 23 de ani, este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afarăde părinți și de Securitatea din România nu cunoaște absolut nimic. Activitatea de turnătorie a lui Crin Antonescu, în special cea legatăde copii, nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune săse ocupe de copiii ai că ror părinți erau urmăriți de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, făcându-li-se „simpatic”.

Traseist politic

Președintele PNL, înainte săfie penelist pur-sânge, a mai schimbat două partide și a avut tupeul să-și șteargătraseismul din autobiografia oficială.

Crin Antonescu a devenit președintele PNL având aura de penelist trup și suflet, „născut în PNL”. Dar nu este deloc așa. PNL este al treilea partid al lui Antonescu. Mai înainte s-a perindat pe la Partidul Alianței Civice (PAC) și Partidul Liberal 1993 (PL-93) al lui Dinu Patriciu. Chipurile, aceste partide erau tot liberale, pentru că au tot fuzionat cu PNL pe măsura ratării pragului electoral, iar Antonescu s-ar fi învârtit numai în familie. Nimic mai neadevărat, ținând cont de faptul că liderii PNL, PL-93 și PAC se urau de moarte, iar „virginul” Crin a participat din plin la puciurile de partid. În principiu, dacă acuzația de „traseism politic” este neîntemeiată, atunci este inexplicabil de ce Antonescu a ascuns din biografia lui oficialăapartenența la alte două partide în afarăde PNL, cel pe care îl păstorește în prezent. Crin Antonescu se „brend-uiește” ca fiind „altceva”, diferit de tică loasa clasăpolitică românească . Nimic mai fals. Crin nu vine de pe stradă. El trăiește de aproape 20 de ani din politică , fiind deputat de 17 ani cu un intermezzo de trei ani ca ministru al Tineretului și Sportului, interval în care a schimbat și trei partide.

Cel mai altfel

Dacă asta e „virginitate”, atunci ce-o mai fi „curvășărie”, în politică ? În plus, Antonescu a fost un favorizat al clanurilor politice. fără niciun merit, a ajuns ministrul MTS. Când s-a reformat Guvernul Radu Vasile, s-a redus numărul de miniștri de la cei 35 ai lui Văcă roiu la 16 plus premierul. Bineînțeles că , în logica reformatorilor, MTS trebuia sădispară, transformându-se în „Agenție” sau „Autoritate”. Antonescu a rămas ministru sfidându-se reforma Administrației Publice Centrale la ordinul președintelui Emil Constantinescu. Același Constantinescu pe care Crin, peste doi ani, îl făcea albie de porci pentru că îl susținea la președinție pe „creștin-democratul” Isărescu în locul „liberalului” Stolojan. E drept, acum „președintele care nu a lăsat nicio dârăîn istorie” și locotenenții săi s-au înrolat cu toții în armata lui Antonescu! Altăpersonalitate a liderului PNL, cea de „profesionist”, s-a dus pe apa sâmbetei, odatăcu proba Executivului, unde ministrul Antonescu nu a arătat nimic, nu a bătut un cui la MTS. Și apoi, de unde experiențăprofesionalăla un om care la vârsta de 50 de ani a fost doar trei ani profesor stagiar, iar restul politician. Nu am spus-o noi, ci Tăriceanu, care îl plasa pe Crin în topul chiulangiilor de la Camera Deputaților. Asul din mânecă al lui Crin Antonescu este independența și, mai mult, ostilitatea Față de grupurile de interese, spre deosebire de contracandidații săi, Geoanăși Băsescu. Dar „virginalul” Antonescu nu e în stare sălămurească dependența Față de miliardarul Patriciu, care i-a asigurat logistica pentru victoria la congresul PNL împotriva lui Tăriceanu, iar acum îl ține prizonier, prin consultanții și fondurile de campanie.

Dușmanul grupurilor de interese, Crin Antonescu nu are răspunsuri nici la alegațiuni din presăcare se referăla exclusivistul „Club al Vinului”, un grup de interese al lui Tăriceanu, sau eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile BTT-Herăstrău în favoarea unui grup de interese al mult hulitei Elena Udrea, acuzațiile privind manevrele de la Ștrandul Tineretului în favoarea lui Puiu Popoviciu sau soarta Ștrandului Floreasca, unde se afla cooperativa revoluționară”Club 22 TV”. Un om care pretinde că a preluat puterea în PNL pe valul popular nu poate da explicații privind firma de relații publice a lui Patriciu, ale că rei angajate selectate la concursuri de miss îi convingeau pe junii liberali cu sânge fierbinte săvoteze virginalul. Și nu poate da explicații nici despre liderul județean liberal amenințat cu tăierea contractelor de pus termopane la stațiile de benzină, dacă mișcă -n front la congresul partidului.