Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anonimii din Consiliul Județean

” foarte mulți dintre aleșii județeni care se vor zbate în următorii patru ani pentru bunăstarea acestui județ, sunt figuri anonime și nesemnificative, cunoscuți electoratului vâlcean doar din afișele electorale ce au împânzit județul în perioada campaniei electorale ” mulți dintre ei, privindu-le fizionomiile, par de pe acum personaje lipsite de inițiativă, care nu au reușit săse impunăîn fața electoratului prin acțiuni publice de răsunet și nici prin prezentarea unor idei și programe, care săsuscite interesul cetățenilor

Luni, 16 iunie 2008, președintele BEJ Vâlcea, Simona Dicu, a înmânat celor 33 de consilieri județeni, certificatele care atestăfaptul că au fost aleși în funcția amintită. Festivitatea de validare a aleșilor, va avea loc luni, 23 iunie, a.c., la trei zile După ce noul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, va depune jurământul. Președintele BEJ susține că aleșii județeni vor fi validați numai După constituirea unei comisii, formatădin 3-5 membri, care va analiza legalitatea alegerii fiecă rui consilier județean și care poate propune consiliului validarea sau invalidarea mandatelor. Comisia de validare va propune invalidarea alegerii unui consilier județean numai în cazul în care se constatăîncă lcarea condițiilor de eligibilitate sau daci alegerea consilierului județean s-a făcut prin frauda electorală, constatatăîn condițiile Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Hotărârea de validare sau invalidare a mandatelor poate fi atacatăde cei interesați la instanța de contencios administrativ în termen de 5 zile de la adoptare sau, în cazul celor absenți de la ședință, de la comunicare. Instanța de contencios administrativ se pronunțăîn cel mult 15 de zile. În acest caz, procedura prealabilănu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanțe este definitivăși irevocabilă.

Cine va bântui CJ patru ani?

Foarte mulți dintre aleșii județeni care se vor zbate în următorii patru ani pentru bunăstarea acestui județ, sunt figuri anonime și nesemnificative, cunoscuți electoratului vâlcean doar din afișele electorale ce au împânzit județul în perioada campaniei electorale. Mulți dintre ei, privindu-le fizionomiile, par de pe acum personaje lipsite de inițiativă, care nu au reușit săse impunăîn fața electoratului prin acțiuni publice de răsunet și nici prin prezentarea unor idei și programe, care săsuscite interesul cetățenilor.

După cum bine se știe, la începutul mandatului, fiecare consilier județean va primi, în grijă, câteva comune. Consilierii trebuie săparticipe la ședințele de consiliu local și săsesizeze problemele din fiecare localitate a județului. Rămâne de văzut cât de mult se vor preocupa de problemele din mediul rural, având în vedere că , de obicei, aleșii județeni, preferăsănu-și murdărească prea des tălpile pantofilor lăcuiți cu noroiul de pe ulițele din comune. Săsperăm că de data acesta va fi altfel.

Lista aleșilor județeni PD-L

1.Dorel Jurcan

2.Romulus Bulacu

3.Samoil Vâlcu

4.Sorin Zamfirescu

5.Iuliana Moise

6.Dan Fierea

7.Aurel Simion

8.Remus Petrescu

9.Ion Oprescu

10.Bogdan Almași

11. Gheorghe Vieru

Lista aleșilor județeni PSD

1. Ion Cîlea

2. Ioana Liță

3. Dumitru Persu

4. Iulian Comănescu

5. Ștefan Prală

6. Nicolae Spiriodon

7. Alexandru Oprioaca

8. Sorin Nedelcu

9. Victor Marin

10. Ion Belgiu

11. Constantin Rădulescu

12. Constantin Pîrvu

Lista aleșilor PNL

1. Emilian Frâncu

2. Cristian Buican

3. Svetlana Preoteasa

4. Constantin Monceanu

5. Ilie Fârtat

6. Gheorghe Iordache

7. Gheorghe Păsat

8. Gheorghe Folea

9. Mircea Poenaru

10. Bogdan Teodorescu

Olivia Pîrvu – Cîrciu