Acasă Arhiva 2 Angajații CJ au averi impresionante

Angajații CJ au averi impresionante

Trai pe vătrai

Normal 0 21 BANI LA CIORAP. Angajații Consiliului Județean Vâlcea au, spun ei, salarii nu prea mari, însă averile acumulate în timp dau peste cap socotelile. Cu toate acestea, averile salariaților din Consiliul Județean sunt impresionante, unii dintre ei fiind chiar recunoscuți drept adevărați nababi, având în conturile lor sume consistente, care ne determinăsăne gândim dacă cumva, în timpul liber, sunt și că utători de comori. Deși au acumulat o avere deloc de neglijat, angajații CJ cer și prime de vacanță, plângându-se că o duc greu cu banii.

 

„Nababa” Consiliului

Majoritatea celor care fac parte din aparatul de specialitate al CJ au terenuri, case și mașini, dar și bani destui în conturile personale de la bancă . Printre cei mai avuți salariați ai instituției se numărădirectorul executiv al Consiliului, Carmen Alexandrescu, care în mulții ani – nici nu ne mai aducem aminte câți – de când lucreazăaici a reușit săstrângăo avere de invidiat. Ea deține jumătate dintr-un teren intravilan situat în Râmnic și altul în Olănești. În plus, ea este proprietara a unor terenuri forestiere în Sutești și Crețeni (4 hectare), precum și a 3,30 hectare de vie, situate în aceleași localități. Cât despre proprietățile imobiliare, Alexandrescu are jumătate dintr-un apartament situat în municipiul Rm. Vâlcea și tot jumătate dintr-o casăde vacanțăconstruităîn Olănești. La „bunuri mobile” în declarația sa de avere apar un Citroen și o Kia, ambele fabricate anul trecut. În 2008, salariul primit de la CJ a fost de 61,986 lei, iar cel de la Institutul Național de Administrație de peste o mie de lei.

Daniela Botez are parc auto

Simona Daniela Botez, care ocupăîn cadrul CJ funcția de auditor (adică „trage cu urechea”?), intrăși ea, potrivit declarației de avere afișatăpe site-ul Consiliului, în topul angajaților bogați. Ea are nu mai puțin de două terenuri intravilane, din care deține jumătate ce-i drept, unul în Râmnic, iar celălalt în județul Olt. Și asta nu e tot. Declarația ne aratăcă mai

are și alte două terenuri agricole, amândouă situate în comuna vâlceană Vlădești. Valoarea bunurilor imobile nu este nici ea câtuși de puțin de neglijat. Aceasta deține jumătate din două case de locuit, construite în Vlădești și una în Râmnic, dar și dintr-un apartament situat în București. Daniela Botez are și un adevărat parc auto, format din mașini scumpe. Femeia este proprietara unui Volkswagen Golf 4 și unui Golf 3, a unui Renault Clio, dar și al unui Opel Frontera. Venitul său în anul care a trecut a fost de peste 20 de mii lei.

Volkswagen-urile, la mare că utare printre angajații CJ

Nici referentul suplinitor Rodica Bădulescu nu se poate plânge că nu a strâns destulăavere cât să-i ajungăpentru o viațăde om. Ea are jumătate din două terenuri agricole situate în comuna Budești, dintr-un apartament construit în Râmnic. În plus ea este proprietara și a unei case în Budești, achiziționatăîn 2003. Mașinile pe care le conduce sunt un Opel Vectra și o Dacia Logan, iar la bancă are un depozit de 2.600 lei și active financiare, iar la capitolul „fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme de acumulare” apare suma de 20 de mii lei. Salariul ei și al soțului în 2008 depășește suma de 50 de mii lei.

Laurențiu Constantin care, potrivit declarației sale de avere, deține în CJ funcția de consilier are și el o avere frumușică . Acesta are două terenuri agricole, unul în județul Constanța, iar celălalt în județul Vâlcea, comuna Stoilești, în supraFață totalăde peste două hectare. Cu toate că are terenuri, Constantin susține că nu are nici bunuri mobile pe numele său, dar nici mașini, cu toate că venitul înregistrat în anul 2008 a fost de aproape 60 de mii lei.

Liviu Constantinescu, care exercită, în cadrul CJ, funcția de șef-serviciu al Direcției Tehnice, este proprietarul a jumătate din două apartamente – Râmnicu Vâlcea și Băbeni – și a două mașini marca Volksvagen. El a reușit săpunăși ceva bani de-o parte, este vorba de un cont bancar personal în valoare de 21 mii lei. Venitul său în anul care s-a încheiat a fost de 45 mii lei.

Terenuri peste terenuri

Consilierul superior Valeria Deaconescu deține, pe numele ei, o sumedenie de proprietăți importante. Din declarația sa de avere aflăm că are un teren intravilan în Râmnic și celălalt în Cernișoara, unde, în 2006, a cumpărat și un teren extravilan în supraFață de 4.600 metri pătrați. Valeria Deaconescu este, pe deasupra, și proprietara unui apartament în Râmnic și a unei case la Cernișoara, achiziționatănu mai departe de anul trecut, de 159 metri pătrați. Venitul consilierului în 2008 cumulat cu cel al soțului depășește 80 de mii lei. Din declarația de avere a consilierului Nicolae Jitianu aflăm că acesta deține jumătate din două terenuri intravilane – situate în Rm. Vâlcea și Vlădești – și dintr-o pășune din Fețeni și o cotăparte de 1/2 dintr-un apartament și o casă, aflate în aceleași zone mai sus menționate. Mașinile pe care le conduce consilierul sunt: o Dacia 1300 și un Aro din 1978. Salariul pe care l-a primit, în 2008, de la Consiliul Județean a fost de 22 mii lei.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.