Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anchetădurăîn cazul scandalului între polițiști de la McDonald’s

 Din ordinului șefului IPJ Vâlcea, comisar Florian Marian

Scandal mare zilele trecute chiar în centrul Râmnicului. Supărați datorităfaptului că angajații Primăriei le-au blocat roțile mașinii, doi vâlceni s-au luat la ceartăcu polițiștii comunitari care doreau săle predea procesul – verbal.

Echipajul Direcției Administrației Domeniului Public responsabil cu ridicarea autoturismelor a blocat roțile autovehiculului cu nr. VL 015928, care era parcat pe trotuarul străzii Regina Maria, în zona restaurantului McDonald’s. La scurt timp, la numărul de telefon indicat pe avizul de blocare a roților a sunat un bărbat care a declarat că este proprietarul autoturismului ce fusese blocat și a solicitat deblocarea acestuia. Angajații DADP, însoțiți de un echipaj al poliției comunitare au sosit la fața locului. Cei doi vâlceni au rupt procesul – verbal înmânat de polițiștii comunitari proferând fel de fel de injurii la adresa acestora. Văzând că nu reușesc să-i calmeze, polițiștii comunitari au solicitat sprijinul colegilor de la Municipiu.

Polițiștii de la Municipiu, acuzați că nu au intervenit pentru aplanarea conflictului

însă , din cele spuse de angajații DADP martori la incident, se pare că echipajul de poliție nu a făcut niciun efort pentru restabilirea ordinii și liniștii publice. Mai mult, După două ore și jumătate, scandalul s-a reaprins. Șoferul mașinii ale că rei roți fuseserăblocate de angajații DADP l-a lovit pe polițistul comunitar care făcea fotografiile constatatoare, aparatul foto din dotarea acestuia fiind aruncat pe jos. Persoana care-l însoțea pe șofer a ridicat aparatul foto, l-a aruncat în mașină, polițistul comunitar fiind din nou lovit. Polițiștii de la Municipiu le-au cerut celor doi să înapoieze aparatul foto, însă aceștia au refuzat. S-au urcat în mașinăși au demarat în trombă. În urma acestui incident, cazul a fost predat de că tre polițiștii comunitari colegilor de la Municipiu în vederea stabilirii identității celor doi agresori, cât și pentru cercetarea persoanei care și-a însușit aparatul foto.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție intervine

Comunitarii i-au acuzat pe polițiștii de la Municipiu că nu i-au ajutat în scandalul izbucnit zilele trecute în centrul Râmnicului. Inspectoratul Județean de Poliție a reacționat, printr-un comunicat de presă , la acuzațiile aduse.

„Dând dovadăde transparențăși pentru a clarifica orice aspect ce intrăîn sfera de competențăa Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, , văinformă m că șeful I.P.J. Vâlcea a dispus efectuarea de verifică ri de că tre compartimentele specializate în vederea stabilirii eventualelor încă lcă ri ale deontologiei profesionale a polițiștilor prezenți la incident”.

Conducerea IPJ Vâlcea promite că „pentru o informare corectăși oportunăa populației asupra modului în care efectivele M.A.I. își exercităatribuțiile legale”, la finalul verifică rilor, rezultatele vor fi mediatizate.