Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Am promis, am făcut. Voi continua”

” Votați Nicoale Concioiu primar al comunei Gușoieni!

Fostul primar al localității nu-și mai poate duce la îndeplinire mandatul din cauza unei afecțiuni grave, motiv pentru care, aici, se vor derula alegeri anticipate, din cauza faptului că primarul Nicolae Ioana suferăde-o afecțiune gravă, fiind în imposibilitatea de a-și mai exercita mandatul. Din luna ianuarie, postul de primar interimar este ocupat de viceprimarul Nicolae Concioiu care, de altfel, va candida și la fotoliul de primar. „Sunt în politică din anul 2000, când am preluat organizația PSD Gușoieni. Am candidat în 2004 pentru Primărie, dar am fost devansat. Am fost consilier local până în 2006, dar am demisionat văzând că nu se realizeazănimic în comună. În 2008, am luptat din nou pentru Primărie, dar am pierdut în turul al doilea din cauza unor manevre de culise. Precizez că -n turul I am fost aproape săcâștig, dar mi-au lipsit câteva voturi. Am acceptat postul de viceprimar, având un număr mare de consilieri din partea PSD. Am încercat să măimplic pentru investiții în comună, dar neavând puterea de decizie – deoarece primarul este cel care decide ce lucrări se fac – nu am putut face prea multe. În decembrie 2008, primarul s-a îmbolnăvit grav și a trebuit săpreiau interimar funcția de primar. Efectiv, acest lucru s-a petrecut în luna ianuarie a acestui an.

PSD are mulți oameni în Consiliul Local Gușoieni, deci poate decide asupra viitorului comunei”, a spus el.

Determinare

Nicolae Concioiu spune că este un om hotărât și dedicat comunei. În 2008, zice el, a avut o ofertăelectoralăpe care a rezolvat-o deja, ca primar interimar. „În momentul în care am avut posibilitatea sădecid, m-am adresat Consiliului Județean, domnului președinte Ion Cîlea, pentru trei mari probleme. Prima privește infrastructura, deoarece avem două drumuri comunale de piatrăpentru care am cerut finanțare rapidă. A doua se referăla zona culturalăa comunei, deoarece că minele culturale sunt aproape nefuncționale. La cel din centrul comunei existăriscul ca tavanul săpice-n capul oamenilor! Din acest motiv, suntem înscriși în programul național de construire a unor așezăminte culturale noi. Am reabilitat, cu forțe proprii, că minul cultural din Gușoianca, unde domnul președinte Cîlea a susținut zilele trecute audiențele județene. A treia problemăprivește europenizarea comunei prin realizarea alimentării cu apăși canalizare. Am depusa, deja, un proiect integrat cu finanțare 100% nerambursabilăpentru asfaltarea DC 85 și construirea unei grădinițe cu program prelungit. Proiectul a fost declarat în regulăși a fost depus la București, pentru a se puncta. Urmeazăsăfie stabilităeligibilitatea și săprimim finanțare. A început deja asfaltarea pentru DC 86, prin firma Ghecon, între satele Gușoianca și Spârleni. De asemenea, se va realiza foarte repede un pod peste pârâul Gușoianca, care va fi construit de Regia Autonomăjudețeană de Drumuri și Poduri. Cred că am câștigat lupta cu Petrom pentru reabilitarea unui drum afectat de traficul cu utilaje de mare tonaj Am discutat cu directorul adjunct Gheorghe Nicolae de la Petrom, care ne-a promis că drumul din satul Dealul Mare va fi asfaltat, pe cheltuiala lor”, a mai spus viceprimarul. Pesedistul spune că , din păcate, datorităcrizei nu s-a reușit reabilitarea tuturor școlilor din comună. „Din pricina crizei, nu s-au putut aloca fonduri pentru reabilitarea substanțialăa unităților școlare. Văzând acest lucru, am făcut reparații cu fonduri proprii și cu ajutorul oamenilor din localitate. Chiar dacă nu au termopane și alte dotări, școlile aratăbine și sunt îngrijite. La Școala cu clasele I-VIII trebuie, însă , intervenit rapid, mai ales la acoperiș, care este perforat. De asemenea, ferestrele din lemn s-au deteriorat și ploaia sau viscolul poate intra în clase.

Îi rog pe cetățeni să-mi dea girul pentru a continua ceea ce am început. Venind în această funcție, este un pact pe care-l închei cu dumnealor, iar problemele pe care le-am rezolvat până acum aratăcă sunt un om serios”, a conchis social-democratul.

Raul Pop