Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alianța de la Consiliul Județean nu se rupe

” Deși atacurile dintre pesediști și pedeliști Continuă

DECIZII. Democrat – liberalii doresc săcontinue colaborarea cu social-democrații, însă nu mai acceptăsăfie a cincea roatăla că ruță. De aceea, în viitor, pedeliștii nu exclud nici varianta unei alianțe cu PNL, în aceste condiții vicepreședintele CJ Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu, urmând a fi înlocuit cu un liberal. Pe de altăparte, liderii PD-L Vâlcea se tem că , în campania electoralăpentru alegerile prezidențiale, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, se va folosi de Regia Autonomăde Drumuri și Poduri (RAJDP) Vâlcea pentru a pune asfalt electoral pe drumuri comunale

Scena politică a fost zguduităîn ultimele luni de zile de scandaluri în cascadă, generate de setea de putere a celor două partide aflate, până de curând, la cârma țării. Ieșirea de la guvernare a PSD-ului de săptămâna trecutăa produs, însă , un cutremur ale că rui replici se mai simt încă . Alegerile prezidențiale care se apropie cu pași repezi au înfierbântat mințile politicienilor autohtoni, care se atacă din ce în ce mai furibund. Democrat – liberalii, însă , și-au văzut de treabă, începând chiar din prima zi săschimbe toți prefecții pesediști, precum și directorii de deconcentrate ce nu aparțin Partidului Democrat – Liberal. Din acest punct de vedere, nici Vâlcea nu a făcut excepție de la regulă, președintele PD-L Vâlcea, Mircea Gutău, reușind săschimbe conducerile câteorva instituții într-un timp record. Cu toate acestea, însă , liderii democrat-liberali vâlceni nu vor sărenunțe, deocamdată, la protocolul pe care-l au cu pesediștii la Consiliul Județean.

„Dacă nu ne trateazăcu spatele, putem continua colaborarea la Consiliu” – Bulacu

Vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu, susține că , deși la nivel central s-a produs ruptura dintre cele două partide, la Vâlcea, la Consiliu, alianța poate continua fără niciun fel de probleme. Mai mult decât atât, acesta considerăcă o decizie luatăîn acest moment nu ar fi cea mai indicată, deoarece, spune el, deciziile corecte se vor lua abia După alegerile prezidențiale, când nu vor mai fi interese electorale de nici un fel. „Discuții cu social-democrații le-am avut înainte de a se rupe alianța la nivel central. De aceea, noi considerăm că protocolul la nivelul Consiliului Județean Vâlcea este încă în picioare. Sigur că o săfie o perioadă de campanie electoralăși va trebui sărezistăm și săîncetăm cu atacurile mârșave. Mai pe scurt, trebuie săne respectăm. Cred că După alegerile prezidențiale se vor face toate că rțile. până atunci, însă , cu toții trebuie săne pregătim de campanie electorală, iar noi, democrat – liberalii, trebuie săne pregătim de o bunăguvernare. Dacă social-democrații din cadrul Consiliului Județean nu ne trateazăcu spatele, putem continua colaborarea” – ne-a declarat vicepreședintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu.

Persu rămâne, deocamdată, vice la CJ

Așa cum bine se știe, la nivelul județului Vâlcea, alianța dintre pesediști și pedeliști s-a înfăptuit cu mult timp înaintea celei de la nivelul național. Cu timpul, însă , neînțelegerile dintre liderii celor două partide au început săiasăla ivealădin ce în ce mai pregnant. Primul care s-a plâns de comportamentul partenerilor de coaliție a fost chiar vicepreședintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu. Acesta, în repetate rânduri, a afirmat că este tratat cu indiferențăîn cadrul Consiliului Județean și că nu este consultat în luarea anumitor decizii importante, conducerea asumându-și-o discreționar Ion Cîlea și Dumitru Persu. Acum, democrat – liberalii doresc săcontinue colaborarea cu social-democrații, însă nu mai acceptăsăfie a cincea roatăla că ruță. De aceea, în viitor, pedeliștii nu exclud nici varianta unei alianțe cu PNL, în aceste condiții vicepreședintele CJ Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu, urmând a fi înlocuit cu un liberal. „Acum totul depinde de pesediști. Dacă vor continua săne trateze ca și până acum, putem lua în calcul și o alianțăcu PNL-ul. până atunci Dumitru Persu va rămâne vicepreședinte al Consiliului. Dacă , însă , vom face alianțăcu liberalii, noi ne respectăm partenerii și îi vom lăsa să-și punăomul lor. Nu suntem lacomi săacaparăm tot. Dacă va fi cazul, liberalii își vor putea pune un vicepreședinte” – ne-a mai spus Romulus Bulacu.

Cîlea folosește RAJDP-ul pentru a asfalta drumuri comunale în scop electoral?

Mai sunt mai puțin de două luni până la alegerile prezidențiale și deja politicienii vâlceni au început campania electoralădeșănțată. Întâlniri cu cetățenii în teritoriu, mese organizate în casele membrilor de partid unde sunt chemați localnicii și asfaltări electorale. Acesta este modul în care văd mai marii județului să-și facă campanie, iar coroborând cu atacurile veninoase aruncate unul asupra celuilalt, spectacolul este complet. Liderii PD-L Vâlcea, însă , se tem că președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, se va folosi de Regia Autonomăde Drumuri și Poduri (RAJDP) Vâlcea pentru a pune asfalt electoral pe drumuri comunale. Acest lucru, potrivit vicepreședintelui Romulus Bulacu, ar fi ilegal, deoarece nu sunt fonduri alocate. „Am informații că Ion Cîlea se folosește de RAJDP pentru a face asfaltări electorale, deși nu are fonduri. Este un risc foarte mare pe care și-l asumă, pentru că legea nu-i permite săfacă investiții fără a avea finanțări. Sunt convins că primarii PSD îi vor cere în campania electoralăsăle asfalteze drumuri comunale. însă RAJDP-ul nu poate face acest lucru fără proiect și licitație, precum și fără fonduri” – ne-a mai spus pedelistul Romulus Bulacu, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea.

Claudia Stanciu