Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

” AJOFM avertizeazăAngajatorii sunt obligați sădeclare posturile vacante

 

ATENȚIE! Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea avertizeazăangajatorii că au datoria legalăde a declara locurile de muncă vacante. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, ei riscă săplătească amenzi usturătoare.

Una dintre principalele atribuții ale Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea este medierea forței de muncă . În acest sens, Agenția centralizeazăsăptămânal toate ofertele pentru locuri de muncă disponibile de la angajatori, pe care le face publice. Astfel, persoanele aflate în că utarea unui job pot opta, în cunoștințăde cauzăși în deplină transparență, pentru un loc de muncă vacant, în vederea angajării.

Așadar, conform legislației în vigoare privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă ,angajatorii au obligația săcomunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă , în a că ror razăîși au sediul, toate posturile vacante. Acest lucru trebuie făcut în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care acestea au rămas vacante. Mediatizarea de că tre angajatori a locurilor de muncă disponibile, prin orice alte mijloace, cum ar fi mass-media, site-uri de profil etc., nu exonereazăfirmele respective de obligația de a le anunța la Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea. Necomunicarea lunarăa locurilor de muncă vacante constituie contravenție, iar amenda se poate încadra între 3000 lei și 5000 lei.

Totodată, patronii, care au angajat persoane din rândul celor care beneficiazăde indemnizație de șomaj, au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați. Cuantumul amenzii, în cazul nerespectării acestei prevederi legale, este de la 5000 lei la 10 000 lei.

„Solicităm angajatorilor vâlceni, care au locuri de muncă vacante sau care încadreazășomeri, săținăcont de precizările legale expuse. Pentru eventualele neclarități angajatorii interesați se pot interesa la compartimentul Medierea Muncii din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea”, a precizat Rozin Ceaușescu, director coordonator al AJOFM Vâlcea.