Cîlea nu cedează
NEGOCIERI. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, a cerut ca o firmăspecializatădin București săfacă o expertizăla cele două societăți, Acvarim și Apavil. Datorităinvestițiilor făcute de-a lungul timpului, Acvarim ar deține un capital de 65%, iar Apavil de doar 35%. Pentru a avea 50% din acțiuni ca și Primăria, conducerea Consiliului Județean trebuie săaducă un aport de capital ce va fi stabilit zilele viitoare de experți
Mult așteptata fuziune dintre societățile Acvarim și Apavil nu s-a înfăptuit nici până în ziua de azi. Asta în ciuda faptului că președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, și primarul municipiului Rm. Vâlcea, Mircea Gutău, au purtat numeroase discuții pe această temă. La un moment dat, s-a ajuns la înțelegerea ca 50% din acțiuni săfie deținute de Primăria Râmnicului, iar cealaltăjumătate de acțiuni urmând sărevinăConsiliului Județean (38%) și consiliilor locale (12%). Numai că , nemulțumit de rezultatul negocierilor, președintele Consiliului Județean Vâlcea a cerut ca o firmăspecializatădin București săfacă o expertizăla ambele societăți. Astfel că , interesele politice și dorința de supremație a fiecă rei părți implicate au fost principalele probleme ce au împiedicat unificarea Acvarim-ului cu Apavil-ul.
Capitalul Acvarim-ului este mai mare
Disensiunile dintre Ion Cîlea și Mircea Gutău au întârziat crearea unui operator regional unic de apă. Niciunul dintre cei doi nu era dispus săcedeze pretențiilor celuilalt. Realizarea unifică rii Apavil – Acvarim a devenit, însă , imperios necesară în momentul în care se risca pierderea creditului nerambursabil de 99,9 milioane euro, cât reprezintăfinanțarea prin Programul Operațional Sectorial de Mediu. La momentul respectiv, Ion Cîlea a acceptat, cu greu ce-i drept, ca instituției pe care o conduce să-i revinădoar 38% din acțiuni, cedându-i comanda lui Gutău. El nu a renunțat, însă , în totalitate cerând săse facă o expertizăa celor două firme. Astfel, o firmăspecializatădin București a făcut expertiza în urma că reia s-a stabilit că , datorităinvestițiilor făcute de-a lungul timpului, societatea Acvarim ar deține un capital de 65%, iar Apavil de doar 35%. „Ca săajungem la aceeași participare, Consiliul Județean Vâlcea trebuie săaducă un aport de capital. Suma ce trebuie adusăaport va fi stabilităla sfârșitul acestei săptămâni de că tre specialistul ce a făcut expertiza. Numai așa Consiliul Județean Vâlcea va deține 50% din acțiuni, iar Primăria 50%” – ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, Romulus Bulacu.
Lasă un comentariu