1

Accidente în lanț la început de săptămână

Dintr-un sondaj recent realizat de Serviciul Poliției Rutiere se pare că pietonii și mopediștii sunt persoanele cele mai expuse accidentelor rutiere. Traversarea neregulamentarăa străzii se numărăprintre principalele cauze ale producerii evenimentelor rutiere cu urmări foarte grave. Într-o singurăzi au loc în medie două -trei astfel de accidente. De exemplu, chiar în această săptămână, au avut loc trei astfel de evenimente, dintre care unul s-a soldat cu moartea unei femei.

Doi pietoni accidentați și unul decedat într-o singură zi

Constantin Vâlculescu, de 37 ani, din comuna Câineni, aflat la volanul propriului autoturism, în orașul Brezoi, a acroșat-o cu partea dreaptăFață a mașinii pe Maria Muraru, de 78 de ani, din comuna Boișoara, care a traversat strada prin loc nepermis și fără săse asigure. În urma impactului, femeia a fost transportatăla Spitalul orășenesc Brezoi având un picior fracturat.

O altăfemeie care a traversat strada prin loc nepermis și fără săse asigure nu a fost la fel de norocoasă. Impactul cu mașina care a lovit-o i-a fost fatal. La volanul autoturismului implicat în evenimentul rutier se afla Bogdan Zariescu, de 27 ani, din Ocnele Mari. Pe DN 67, în cartierul Copacelu, a izbit-o în plin pe Gheorghița Diță, de 87 ani, din Râmnicu Vâlcea.

Un alt pieton accidentat a fost Elena Sburliș, din că limănești, însă de data aceasta, vinovat pentru producerea accidentului a fost conducă torul auto. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, oamenii legii au stabilit împrejurările producerii evenimentului rutier. Constantin Chiriță, de 27 ani, din comuna Bujoreni, a efectuat manevra de mers înapoi cu o autoutilitară, pe trotuarul străzii Calea lui Traian, din că limănești, și în fața oficiului poștal, a lovit-o cu spatele autoutilitarei pe Elena Sburliș, care mergea pe trotuar. Femeia a fost grav rănită, fiind transportatăla Spitalul Județean Vâlcea.

Mopediștii, victime ale accidentelor rutiere

Numărul accidentelor de circulație în care sunt implicate mopedele crește de la o zi la alta. Zilele trecute, la Budești, un mopedist a fost grav accidentat de un tânăr conducă tor auto care nu i-a acordat prioritate de trecere. Atât mopedistul, cât și șoferul au ajuns la spital unde le-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate.

Un alt eveniment rutier în care a fost implicat un moped a avut loc în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe strada Topologu. Andrei Descoială, de 20 ani, conducea un moped, iar într-o curbăla stânga s-a dezechilibrat și a că zut pe partea carosabilă. A fost transportat la spital unde, în urma investigațiilor efectuate, i s-a stabilit diagnosticul „policontuzii cu escoriații”. Polițiștii au stabilit că tânărul mopedist nu urmase nici un curs de legislație rutieră, așa cum prevede legea.

Drumul Național 7 sau drumul plângerii

Dintr-o statistică realizatăde Direcția Poliției Rutiere se pare că pe DN7 (București-Găești-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Sibiu-Sebeș-Deva-Arad-Nădlac), în prima perioadă a anului, numărul de accidente soldate cu morți și răniți s-a dublat. Cu 34 de puncte periculoase identificate, DN7 a luat bronzul în topul morții pe șosele. Așadar, DN 7 Continuă săfie pentru mulți participanți la trafic „drumul plângerii” sau „drumul morții”.

În timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Brezoi, Aurel Vrăjitoarea nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbăla stânga a părăsit partea carosabilăși a intrat într-un șanț. În urma impactului, cei doi pasageri din mașinăau fost grav răniți, suferind multiple contuzii și fracturi. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările Continuă .

Același drum, alt accident rutier. În seara de 11 august a.c., Miruna Fulea, din Brașov, în timp ce conducea din direcția Sibiu – Rm. Vâlcea, în comuna Racovița, la ieșirea dintr-o curbăla dreapta, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autotir condus din sens opus de Nicolae Șchiopu. Tânăra șoferițăa fost foarte grav rănită, fiind transportatăla Spitalul Județean de UrgențăVâlcea în șoc hemoragic.