Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Accidente grave la sfârșit de săptămână

Șoselele însângerate ale Vâlcii

Normal 0 21

Zilele trecute, Florin Banacu, de 21 de ani, din Bărbătești, se îndrepta pe o motocicletăspre Sibiu. În punctul Malu Vârtop, de pe contrasens a apărut un autovehicul la volanul că ruia se afla un bărbat în vârstăde 70 de ani. Acesta nu a adaptat viteza de deplasare și, într-o curbăla stânga, a derapat, s-a răsucit și a pătruns pe contrasens, acroșând motocicleta condusăde Florin. Aceasta a fost proiectatăcâțiva metri peste indicatorul rutier pe care era scris „Viteza ucide!”, iar mașina implicatăîn accident a intrat într-un șanț.

La fața locului au ajuns în doar câteva minute, trei echipaje de poliție, un echipaj Smurd și o ambulanță. Din păcate pentru tânărul Florin Banacu, nepotul primarului comunei Bărbătești, nu s-a putut face mai nimic, acesta decedând în drum spre spital.

A sfârșit sub roțile unei mașini

Traversarea străzii prin loc nepermis este unul dintre principalele motive care conduc la producerea de accidente rutiere cu urmări foarte grave. Tot din această cauză, zilele trecute o femeie și-a pierdut viața, sfârșind sub roțile unei mașini. Grăbităsăajungăcât mai repede acasă, Rodica Crețan, de 48 ani, din Mihăești, a traversat strada, fără săse asigure și prin loc nepermis. Viața sa a fost curmatăbrusc de roțile unui autoturism condus de Constantin Nițu, de 34 ani, din Pietrari, care nu a mai putut face nimic pentru a evita cumplitul accident. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările Continuă .

Din cauza neatenției, a provocat un grav accident de circulație

Constantin Lazăr, de 43 ani, din Bumbești-Jiu, este autorul unui accident de circulație produs în orașul Brezoi. În timp ce conducea o autoutilitarăpe D.N.7, din direcția Rm. Vâlcea spre Sibiu, din cauza neatenției, l-a acroșat cu partea dreaptăFață pe Vasile Mărunțelu, din Brezoi, care mergea pe acostament, împingând un moped.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporalăgravăa lui Vasile Mărunțelu, care a fost transportat la Spitalul Județean de UrgențăVâlcea, unde s-a stabilit că a suferit multiple fracturi, precum și un traumatism cranio-cerebral acut.

Cu tractorul în gardul casei

În timp ce conducea un tractor, neînmatriculat, în comuna Racovița, Florin Lică nu a adaptat viteza la coborârea unei pante, a pierdut controlul volanului și a lovit gardul unei case. În urma accidentului, cei doi pasageri aflați în remorca tractorului au fost grav răniți, suferind diferite politraumatisme, fracturi și policontuzii. Conducă torul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Băutura, bat-o vina!

În urmăcu câteva zile, polițiștii din Cernișoara au fost sesizați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule.

În timp ce se afla la volanul propriului autoturism, într-o curbăpericuloasăla dreapta, Daniel Dican, de 31 ani, din Râmnicu Vâlcea, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit sensul de mers și a acroșat trei autovehicule ce se aflau staționate în afara părții carosabile, avariindu-le.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost uimitor: 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-a fost întocmit dosar penal și va trebui sărăspundăpentru fapta sa.

Teribilismul și lipsa de experințăși-au spus cuvântul

Un mopedist fără experiențăse zbate acum între viațăși moartea în urma unui grav accident rutier. Sâmbătă, 1 august, în jurul orei 3.20, Ovidiu Lungoci, de 19 ani, din Drăgășani, a condus un moped pe DN 67, iar în comuna Sutești, a pierdut controlul mopedului și a că zut în șanțul din partea dreaptăa drumului, în aceeași direcție de mers. Din accident a rezultat rănirea gravăa conducă torului mopedului, care a fost diagnosticat cu: „traumatism cranio-cerebral și stare de comă”, fiind transportat la Spitalul de UrgențăFloreasca din București. Și pasagerul mopedului, un tânăr tot de 19 ani, a suferit multiple traumatisme, starea lui fiind destul de gravă. În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat că atât conducă torul mopedului, cât și pasagerul purtau cască de protecție.

Accident rutier cu cinci victime

Duminică , 2 august, în jurul orei 9.00, Ionela Mateescu, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 7, la intrarea în Râmnicu Vâlcea, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontalăcu un alt autoturism condus de că tre Alin Diaconescu, din Bujoreni. În urma accidentului, atât cei doi șoferi, cât și pasagerii aflați în cele două autovehicule au suferit multiple fracturi și traumatisme, fiind transportate la Spitalul Județean Vâlcea în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Ambii conducă tori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.