Acasă Arhiva 2 A intrat dracu-ntre preoți

A intrat dracu-ntre preoți

Dorim sădăm asigurări cititorilor, dar și preoților din Eparhia Râmnicului că ziarul nostru nu este adversarul ortodoxiei sau al preoților practicanți ai acestei religii, noi înșine fiind și dovedind că suntem credincioși ortodocși responsabili și evlavioși. însă nu putem trece cu vederea acțiunile reprobabile și reproșabile ale greșiților din biserică , slujitori ai Domnului, pe care, de fiecare dată, când îi remarcă m, îi aducem la rampa opiniei publice, spre a se corija și a combate, astfel, proverbul care spune „sănu faci ce face popa”, ci „săfaci ce spune popa”. De-alungul timpului existenței publicației noastre, am lăudat, deseori, întreprinderile preoților vâlceni pentru păstrarea vie a credinței strămoșești și ajutorarea spiritualăa celor rătăciți prin jungla vieții. Acest lucru nu s-a „văzut” sau nu ne-au fost transmise aprecieri, în schimb, am fost acuzați că subminăm Biserica OrtodoxăRomână, ca stipendaiați ai cultelor străine neamului și că instigăm la nesupunere preoții tineri, necontaminați de practicile trecutului mai puțin ortodox. Dar cum putem trece cu vederea punctele de vedere ale cititorilor noștri care au câte ceva de reproșat unor preoți ce fac de râs tagma preoțească , sfindând menirea exisatenței lor în viața credincioșilor sau batjocorind comemorarea pământeanăla săvârșirea din viațăa foștilor lor colegi întru preoție? Pe forumul ediției on-line a ziarului, la articolul intitulat „Preotul Scrieciu din Glăvile a murit După ce a mâncat din bucatele aduse la biserică „, am primit un mesaj tulburător, pe care nu-l putem ignora, supunându-l pe tânărul preot Daniel Mitu, eroul negativ al cazului, de la parohia Dăești, oprobriului public. Iatătextul:

” de andreas (adresa: 86.122.250.*) (2009-06-16, 15:55:41):

Dumnezeu să-l odihnească în pace. A fost un om foarte bun și s-a văzut cât de iubit a fost de dăeșteni, când, la înmormântarea sa au plecat la Glăvile 3 autocare pline de oameni. Singurul care nu a vrut săparticipe la conducerea defunctului pe ultimul drum a fost preotul Mitu, care a dat dovadădin nou că este lipsit de bun simț și care nu știe altceva decât săcearăbani și bani enoriașilor, sub diverse pretexte. Să-i fie rușine, fiindcă el nu o săapuce săslujească 20 de ani, cum a făcut-o părintele Scrieciu”.

Acest mesaj ne-a determinat săverifică m informația transmisăși am constatat că un este o intoxicare. Ni s-a spus adevărul. Preotul din Dăești, Daniel Mitu, s-a dovedit a fi un insensibil, un cabotin, un străin de menirea preoțească și un nesimțit (luați, vărog, sensul omului care nu simte situațiile delicate ale vieții!). Predecesorul său la această parohie a fost preotul Scrieciu, cel care a decedat surprinzător, preot iubit și respectat de întreaga comunitate din Dăești, pe care, acum, o conduce spiritual preotul Daniel Mitu. Mai mulți enoriași din parohia Dăești, care ne-au cerut sănu le dezvăluim identitatea, ne-au spus că se așteptau ca, După slujba duminicală, preotul Daniel Mitu, ce a urmat în altarul bisericii După preotul care s-a săvârșit în mod stupid, săținăo cuvântare în memoria celui dispărut, lansând credincioșilor invitația de a-l însoți pe acesta pe drumul cel fără de întoarcere. Dar ți-ai găsit. „Nu am nimic comun cu mortul ăsta și nu am ce vorbi despre el în biserică „ – a spus popa Mitu, lepădându-și sutana și grăbindu-se spre îndeletnicirile lui zilnice, cabotine. În fața acestei situații, Ion Dobre, primarul localității a ieșit în fața enoriașilor prezenți, invitându-i la înmormântare. Pentru deplasarea la locul înhumării rămășițelor pământești ale celui ce a fost preotul Scrieciu, în comuna Glăviile, primăria a asigurat transportul cu două autobuze și un inimos om de afaceri dăeștean a mai închiriat încă unul. Peste 150 de enoriași ai acestei comune au fost la înmormântarea preotului Scrieciu, numai popa Mitu a sfidat tristul eveniment, atrăgându-și mânia celor care, pentru gestul său mârlănesc, îl vor sfida și ei, de acum înainte, ocolindu-l. Oare, pe el nu-l vede „Șeful său”, din Cer, ca să-l pedepsească , pentru că Permanența Episcopiei se va face că nu-i vede mitocă nia și nu va păți nimic.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.