Acasă Arhiva 2 A încercat sămituiască un polițist

A încercat sămituiască un polițist

 

MITĂ. Un vâlcean este cercetat de DGA pentru că a încercat sămituiască un polițist cu 150 de euro. Polițistul a amânat câteva zile primirea banilor, timp în care a anunțat Biroul Anticorupție Vâlcea care a organizat o acțiune pentru prinderea vâlceanului în flagrant.

La data de 28 noiembrie a.c., la Biroul Anticorupție Vâlcea, agentul de poliție Raul Stănescu, din cadrul Postului de poliție Bunești, l-a denunțat pe Constantin Soare, din Rm. Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Denunțul polițistului a fost înregistrat ulterior ca și dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Agentul Raul Stănescu a declarat că Constantin Soare a încercat să-l mituiască cu 100 de euro pentru a-și recupera permisul de conducere. Constantin Soare era cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. El i-a dat de înțeles polițistului că este dispus să-i ofere o sumăde bani în scopul soluționării favorabile a cauzei.

Prins în flagrant

Joi, 4 decembrie a.c., acesta s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Bunești și i-a promis agentului Stănescu suma de 100 euro cu scopul de a nu mai continua cercetările în dosar și pentru a-i restitui permisul de conducere, precizând că a doua zi se va prezenta cu suma de bani. A doua zi bărbatul s-a dus, din nou, la agentul Stănescu cu 150 de euro, fără săștie că era așteptat de ofițerii DGA – Biroul Anticorupție pentru județul Vâlcea. Polițistul a fost instruit de ofițerii DGA cu privire la acțiunea pe care urmau săo desfășoare pentru prinderea lui Constantin Soare în flagrant. Procurorul care se ocupăde caz a dispus cercetarea lui în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.