Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

91 de ani de la crearea României Mari

” Festivitate solemnăde 1 decembrie

CELEBRARE. Cu ocazia împlinirii a 91 de ani de la Marea Unire, peste tot prin țară au fost organizate festivități de celebrare a acestui important pas din istoria națională.

Ca în fiecare an, nici la Râmnicu Vâlcea evenimentul nu a trecut neobservat. O ceremonie solemnăa fost organizatăîn Piața Revoluției, la care au participat, în ciuda frigului de afară, peste 200 de persoane.

Startul a fost dat la ora 9.45 când, la Prefectură, a avut loc întâlnirea dintre comandantul Garnizoanei Rm. Vâlcea și oficialitățile locale. Alaiul s-a deplasat, După aceea, că tre Monumentul Independenței, unde a fost intonat imnul național. A urmat slujba religioasăținutăde un sobor de preoți de la biserici de pe teritoriul Râmnicului, care au binecuvântat această zi atât de importantăpentru toată suflarea românească .

Autoritățile locale au ținut săîși exprime și ele sentimentele de mândrie și respect pentru înaintașii noștri care au reușit crearea României Mari, luând cuvântul pe rând prefectul Petre Ungureanu, președintele Consiliului Jundețean Vâlcea, Ion Cîlea și Mircia Gutău, primarului Râmnicului. Au fost depuse, ulterior, coroane și jerbe din partea instituțiilor locale și a partidelor politice, evenimentul încheindu-se cu defilarea militară.

Alexandra Iordache