Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

9 mandate europene, executate de polițiștii vâlceni

 O statistică a IPJ Vâlcea pentru 2008, relevă:

EXTRĂDAȚI. De la începutul anului 2008, Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Vâlcea, a pus în executare 9 mandate europene de arestare. Unii dintre cei mai îndârjiți infractori vâlceni au că zut în plasa polițiștilor, ei fiind că utați prin Interpol. Acestora li se aduc acuzații dintre cele mai grave cum ar fi fraude electronice sau falsuri în înscrisuri.

Doi urmăriți general, în arestul poliției

Anul trecut, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale Vâlcea, în baza unei acțiuni în comun, au reușit prinderea lui Mihai Toma, de 27 de ani, din Râmnicu Vâlcea, urmărit general. Acesta se afla în vizorul poliției din 22 aprilie 2008, fiind condamnat la 2 ani închisoare pentru furt, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecă toria Râmnicu Vâlcea. Mihai Toma a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru furt calificat din SC Vâlceana SA în 2005. El a fost pus în libertate, fiind supravegheat. Pentru că nu s-a prezentat la Serviciul de Probațiune a Tribunalului Vâlcea la data stabilităde procurori nerespectând astfel măsurile impuse de instanță, i s-a emis mandat de executare a pedepsei pentru aceeași faptăcomisăîn 2005. Nefiind găsit la domiciliu a fost dat în urmărire generalănațională, iar joi, 5 iunie 2008, a fost identificat de polițiști în comuna Stolniceni, reținut și încarcerat în arestul Poliției Vâlcea. Acesta se afla împreunăcu părinții la un centru de colectare a fierului vechi.

Infractor în România, încarcerat în Italia

Un italian de 46 ani, care a înșelat mai multe societăți comerciale din Vâlcea, emițând cecuri fără acoperire, a fost depistat de autoritățile judiciare italiene După ce, fusese dat în urmărire internațională. Luigi Panu s-a că sătorit în Horezu și și-a deschis firma SC Luigi Impex SRL. În perioada martie-iulie 2003, el fiind administratorul firmei, a încheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare și prestări servicii cu societățile comerciale: SC Govora SRL, SC Damila SRL, SC TMUCP SA, etc, pentru plata că rora a emis mai multe file cec care au fost refuzate de bănci din lipsătotalăde disponibil în contul societății respective. Luigi Panu a fost condamnat la 5 ani închisoare, pe numele său fiind emis mandat de arestare în mai 2005. După comiterea faptelor sale, italianul a părăsit teritoriul României fugind în Italia. Pentru punerea în executare a mandatului, bărbatul a fost dat în urmărire națională, ulterior fiind că utat și internațional. În luna septembrie 2007 autoritățile judiciare italiene l-au arestat pentru a-l preda autorităților române. Acesta a făcut recurs la Curtea de Apel din Bologna și a cerut ca pedeapsa pentru care este condamnat în România săo execute în Italia. Conform procedurii de cooperare judiciarăa țărilor membre UE i s-a acceptat cererea și, în prezent, executăpedeapsa într-o închisoare din Italia.

Prinși După un an de urmăriri

Doi infractori din Rm. Vâlcea au fost prinși de polițiști, După mai bine de un an de urmărire. Dumitru Manda, 29 de ani, din Rm. Vâlcea și Nicolae Amarandei, 27 de ani, din Băbeni erau dați în urmărire internaționalăDupă ce fugiserăîn Italia. Polițiștii aveau informații că cei doi se întorc în țară și îi așteptau.

Dumitru Manda se sustrăgea executării pedepsei de 10 luni închisoare pentru infracțiunea de fals privind identitatea și trecerea frauduloasăa frontierei de stat. Acesta și-a procurat un pașaport fals, cu ajutorul că ruia a plecat în Italia. El a fost prins în Rm. Vâlcea, După ce polițiștii primiserăinformații că Manda se întorsese acasăcu o mașinăcu numere de Italia. Când polițiștii au intrat în casa lui Manda, acesta i-a întâmpinat cu o bormașinăcu percuție. A fost nevoie de intervenția mascaților, pentru ca bărbatul săfie prins.

La o zi După prinderea lui Dumitru Manda, a fost prins și Nicolae Amarandei. Acesta se sustrăgea executării pedepsei de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt. Și el era dat în urmărire internațională, După ce polițiștii aflaserăcă fugise din țară în 2006, ascunzându-se în Italia. Nici nu a reușit săintre bine în țară , că Amarandei a fost ridicat de poliția transporturilor din București de pe aeroportul Henry Coandă.

Trimis la închisoare în Franța

La 19 martie 2008, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea l-au prins pe Cristian Gheorghe Pârnău, un hacker de 24 ani. În urma unei acțiuni organizate, tânărul a fost identificat la domiciliul său din Rm. Vâlcea. El era dat în urmărire internațională, fiind că utat de autoritățile judiciare franceze care au emis mandat de arestare european pe numele lui. Se pare că tânărul comisese mai multe infracțiuni informatice în Franța și se asociase cu mai multe persoane pentru a comite diferite infracțiuni. Tânărul a fost condamnat la 18 luni de închisoare de că tre Tribunalul corecțional din localitatea francezăNancy, iar IPJ Vâlcea l-a extrădat în Franța.

Extrădați în țările în care au comis infracțiuni

La data de 3 februarie 2008, că tălin Ionuț Militaru, de 22 ani, din Rm. Vâlcea a fost reținut de oamenii legii la Fârtățești. Acesta era urmărit pentru diferite infracțiuni comise în Italia. A fost predat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești și apoi extrădat în Italia unde își ispășește pedeapsa.

La data de 6 mai 2008, a fost identificat și reținut în Rm. Vâlcea, Alexandru Huțan, de 25 ani, din Brezoi. El era urmărit internațional de că tre autoritățile judiciare din Ungaria pentru mai multe infracțiuni.

În data de 23 iulie 2008, în urma unei acțiuni organizatăde compartimentul Urmăriri din cadrul IPJ Vâlcea, a fost identificat Sorin Ovidiu Nicolae, de 23 ani, din Rm. Vâlcea. Acesta era că utat prin Interpol de că tre autoritățile judiciare italiene pentru fraudăde că rți de credit. Și el a fost extrădat în Italia.

La 31 octombrie 2008, în Rm. Vâlcea a fost prins Florin Sitaru, de 30 ani care era că utat de autoritățile judiciare elene. A fost predat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești și apoi extrădat în Grecia unde își ispășește pedeapsa.

2 infractori prinși de la începutul anului

La începutul acestui an, polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Drăgășani au desfășurat o acțiune pentru punerea în aplicare a două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, la data de 5 ianuarie a.c., au fost identificați, reținuți și încarcerați în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, Toma Ionaș, din municipiul Drăgășani. Pe numele său a fost emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 28 noiembrie 2008, de că tre Judecă toria Drăgășani. El are de executat o pedeapsăde 1 an și 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. De asemenea, a fost reținut și Dumitru Cuculici, tot din Drăgășani, pe numele că ruia a fost emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 12 noiembrie 2008, de că tre Judecă toria Slatina. El avea de executat o pedeapsăde 6 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de „conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere auto”.