Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

9 hoți de lemne depistați de polițiști

 

Razii în Vâlcea,

Zilele trecute, polițiștii din aproape toate zonele județului au organizat razii pentru prevenirea faptelor ilegale, în special pentru depistarea hoților de lemne. Astfel, polițiștii din Titești și Boișoara l-au depistat în trafic pe Doru Slătineanu, din Rm. Vâlcea, care conducea o autoutilitarăîncărcatăcu 3 metri steri material lemnos, specia fag. Acesta nu a putut prezenta documente de proveniențăși transport a materialului. Întreaga cantitate de lemn i-a fost confiscatăși a primit o amendăcontravenționalăîn valoare de 600 lei.

De asemenea, a mai fost depistat și Ioan Iancu, din comuna Racovița, care transporta cu o autoutilitarădouă bovine, fără documente de transport sanitar-veterinare. Acesta a fost sancționat cu amendăcontravenționalăîn valoare de 1.000 lei.

45 de mașini verificate

Polițiștii din cadrul Formațiunii Poliției Rurale Drăgășani, împreunăcu cei de la Posturile de Poliție Sutești, Scundu și Crețeni, au organizat o acțiune pe linia prevenirii furturilor de material lemnos, transportul produselor petroliere, cât și pe linie rutieră. Cu această ocazie, au fost verificate și controlate 45 autovehicule, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale. Ion Butoi, de 40 ani, din București, în timp ce conducea un autoturism Ford Mondeo, în comuna Sutești, nu a acordat prioritate de trecere, fiindu-i reținut permisul de conducere pe o perioadă de 30 zile. De asemenea, a fost depistat și Gheorghe Preda, de 57 ani, din județul Olt, conducând o Dacia 1310, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,30 mg/l. Astfel, i s-a reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile și a fost sancționat cu amendăcontravențională.

Totodată, au fost depistați Petre Vlaicu, de 20 ani și Nicolae Crăngeanu, de 23 ani, ambii din județul Olt, în timp ce transportau, cu că ruțele, material lemnos, fără documente de proveniență. Lemnul le-a fost confiscat, iar cei doi au fost sancționați contravențional. Gabriel Ion, de 20 ani, din comuna Ștefănești, a fost depistat în timp ce conducea un Peugeot Boxer, pe DN 67 B, în comuna Sutești, transportând 30 țevi de dimensiuni mari, fără documente de proveniențăsau de însoțire a mărfii pe timpul transportului. Îevile au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendăîn valoare de 1.000 lei.

Doi gorjeni la furat de lemne în Vâlcea

Și polițiștii din Slătioara, împreunăcu lucrători de la Ocolul Silvic Horezu, au desfășurat o acțiune pe linia transportului de material lemnos. Cu această ocazie, au fost depistați Vasile Ștucu, de 32 de ani și Marius Negrea, de 22 de ani, ambii din județul Gorj, în timp ce transportau 1 metru cub material lemnos, cu o că ruță, în satul Milostea, comuna Slătioara, fără sădeținădocumente pentru acesta. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendăîn valoare de 1.000 lei fiecare, iar lemnul a fost confiscat, fiind predat Ocolului Silvic Horezu.

8,5 metri cubi de lemn au fost confiscați

Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției de Ordine Publică – Compartimentul pentru Prevenirea și Combaterea Delictelor Silvice, împreunăcu cei din cadrul Posturilor de Poliție Ionești, Orlești și Scundu, au organizat acțiuni de control și patrulare pe linie de silvicultură. Astfel, au fost oprite, pentru control, 38 mașini ce transportau material lemnos, au fost legitimate 45 persoane, fiind constatate 3 infracțiuni, iar 8,5 metri cubi material lemnos a fost confiscat. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale. În comuna Orlești, a fost depistat Ion Ceaușu, de 57 de ani, din comuna Ionești, care transporta 4 metri cubi material lemnos, specia salcâm, fără a avea documente de însoțire și proveniență. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar lemnul i-a fost confiscat.

Vineri, 23 ianuarie a.c., polițiștii din Horezu, împreunăcu angajați ai Ocolului Silvic Buila, au organizat o acțiune pentru depistarea hoților de lemne. Cu această ocazie, în cartierul Romanii de Sus, i-au depistat pe că tălin Roșu, de 30 ani, Alexandru Furcaru, de 18 ani, ambii din orașul Horezu, cartierul Romanii de Sus și că tălin Furdui, de 24 ani, din județul Gorj, care transportau cu două autoturisme Dacia lemn de esențăfag. Cele două autoturisme nu erau înmatriculate pentru a circula pe drumurile publice, iar materialul lemnos a fost tăiat ilegal din punctul Lunga. Atât cele două autoturisme, cât și materialul lemnos, au fost reținute pentru cercetări.