Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

7 camere radar fixe vor monitoriza Vâlcea

Miercuri, 18 iunie a.c., la sediul Serviciului Poliției Rutiere s-a inaugurat „Sistemul de monitorizare a traficului și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor la nivelul județului Vâlcea”. La eveniment au fost prezenți inspector-șef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, adjunctul șefului IPJ Vâlcea, cms. Daniel Munteanu, cms. Eugen Neață, din cadrul Poliției Municipale, șeful SPR Vâlcea, cms. șef Ilie Voica, cms. șef Ionel Mihaiu, din cadrul Direcției Poliției Rutiere, cms Aurel Stoica, din cadrul Direcției Poliției de Ordine Publică , precum și Constantin Culda, reprezentatul SC Codec Spat, Cluj-Napoca, societatea care s-a ocupat de montarea sistemului românesc de monitorizare.

Proiectul are ca obiectiv principal reducerea accidentelor rutiere cauzate de depășirea limitei de vitezăși creșterea fluenței în trafic.

După alcă tuirea unei hărți a punctelor negre din întreg județul – locații cu o ratămare a accidentelor rutiere cu urmări grave și a numărului victimelor șoselelor – s-a trecut la instalarea echipamentelor radar pentru detectarea vitezei excesive și amenajarea dispeceratului integrat în cadrul Serviciului Poliției Rutiere al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, unde vor fi preluate și procesate automat sancțiunile contravenționale pentru viteză.

până în prezent, s-au montat 7 camere radar fixe în localitățile Milcoiu, Bujoreni (2), Racovița, Câineni (D. N. 7), Ionești (D.N. 64) și Slătioara (D.N. 67).

„Suntem foarte mândri de realizarea acestui proiect, deși meritul aparține cms. șef Ilie Voica care a insistat pentru ca acest proiect săse finalizeze. Sperăm ca acest sistem de monitorizare săreducă accidentele rutiere și săajute ca traficul săfie mai fluent în zonele supraaglomerate”, a declarat inspectorul-șef Florian Marin.

Mirabela Fânățan