Acasă Arhiva 2 2 familii amendate pentru furt de lemne

2 familii amendate pentru furt de lemne

 La Racovița și Perișani

Zilele trecute, polițiștii din Racovița și Perișani au desfășurat o acțiune pe linie de silvicultură, în timpul că reia au fost constatate 2 infracțiuni și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 lei. De asemenea, a fost confiscați 5 metri steri de material lemnos. Ovidiu Mărunțelu, de 21 ani și Elvis Mărunțelu, de 17 ani, au fost depistați în timp ce tăiau arbori, specia fag, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic. În prezent, Față de aceștia se efectueazăcercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere și sustragere ilegalăde arbori.

Ionuț Gabor, de 14 ani, Remus Gabor, de 13 ani și Eduard Furdui, de 12 ani, au fost depistați în timp ce transportau fag, fără documente de proveniențăsau transport. Minorul de 14 ani a fost sancționat contravențional cu amendăde 500 lei, iar în cazul celorlalți doi au fost sancționați părinții, cu 500 lei fiecare. Nicolae Mărunțelu, de 37 ani, a fost depistat în timp ce transporta material lemnos, specia fag, fără documente de proveniențăsau transport. Și acesta a fost amendat cu 1.000 lei.

În timpul aceleiași acțiuni au fost sancționați cu 200 lei, Gabriel Mărunțelu, Maria Mărunțelu și Fira Mărunțelu, rude cu ceilalți, care au adresat injurii și expresii jignitoare martorilor prezenți la încheierea proceselor-verbale de contravenție.

3 metri cubi de lemn furați din Băbeni

Polițiștii din Băbeni au fost sesizați prin Apelul de Urgență112, cu privire la faptul că reprezentanții Ocolului Silvic Băbeni au depistat în cartierul Valea Mare, în jur de 20 de persoane care au furat lemne din cantonul situat la limita dintre localitățile Băbeni și Șirineasa. Polițiștii din cadrul Compartimentului de Silviculturăal Serviciului Poliției de Ordine Publică și cei din cadrul Poliției orașului Băbeni, împreunăcu lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și reprezentanții ocolului silvic, au legitimat și identificat persoanele care au comis delictele silvice. Au fost confiscați 3 metri cubi material lemnos și transportați în incinta Ocolului Silvic Băbeni, urmând ca reprezentanții acestei instituții sădispunăsancționarea contravențională. În momentul depistării, persoanele vinovate au încercat săse opunălegitimării însă , datorităintervenției polițiștilor și jandarmilor, situația a fost ținutăsub control.

2,4 metri cubi de lemn furați la Olanu

Sâmbătă, 31 ianuarie a.c., polițiștii din Olanu au executat o acțiune pe linia prevenirii tăierii ilegale, a sustragerii și transportului fără documente legale de arbori. Astfel, l-au depistat pe Vasilică Gibaru, de 48 ani, din comuna Stoilești, județul Vâlcea, care transporta fără forme legale, cu un autoturism marca ARO, cantitatea de 2,4 metri cubi material lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional conform legiicu amendăîn valoare de 1.000 lei, iar întreaga cantitate de lemn a fost ridicatăși predatăOcolului Silvic Stoiceni.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.