Acasă Arhiva 2 1.200 de ortaci de la Miniera Berbești în șomaj tehnic

1.200 de ortaci de la Miniera Berbești în șomaj tehnic

 Pentru următoarele șase luni

Normal 0 21

DISPERARE. Timp de o lună, 1200 de angajați de la Exploatarea MinierăBerbești-Vâlcea vor fi nevoiți săstea acasăși vor primi 75% din salariu.

Minerii de la Exploatarea MinierăBerbești sunt îngrijorați pentru că și-ar putea pierde locurile de muncă . „A fost luatăaceastă decizie de că tre Societatea Naționalăa Lignitului Oltenia (SNLO), din cauza lipsei de comenzi. În prezent, stocurile de că rbune sunt foarte mari în carierăși de aceea s-a decis ca oamenii săfie trimiși acasăde pe 15 iunie, pentru o lună”, ne-a declarat Dorel Glomnicu, liderul minerilor vâlcenilor. Anul acesta ortacii au mai stat în șomaj tehnic în luna martie.
Șomajul tehnic, o soluție mai bunădecât concedierea

Diminuarea numărului de comenzi și neîncasarea banilor de la furnizori a făcut ca oamenii săfie trimiși acasă. „Recent a fost încheiat un acord pentru doar 600.000 de tone de că rbune care vor fi achiziționate de Complexul Energetic Rovinari de la SNLO, Față de două milioane de tone câte s-au contractat la începutul anului. Complexul Energetic Turceni va mai lua doar trei milioane de tone, din cele 3,3 milioane, contractate. Noi avem pe stoc în jur de 800 de mii de tone de că rbune și practic nu mai avem cui săle livrăm”, a declarat Dorel Glomnicu, liderul de sindicat al minerilor de la Berbești. Minerii sunt însă îngrijorați și spun că le este teamăcă vor rămâne fără serviciu. „Ortacilor le este teamăsănu rămână fără locuri de muncă . Sunt îngrijorați pentru că nu mai merge treaba ca altădatăși trăiesc cu frica-n sân. Este de înțeles. Au copii, familii de întreținut, rate la bănci, diferite datorii. Pentru ei acest șomaj tehnic este începutul unei lungi perioade de criză, care sperăm sănu se termine cu un rezultat negativ. Sperăm ca unitățile cu care noi aveam contracte ferme să-și reintre în activitate sutăla sută, iar cantitatea de că rbune solicitatăsăcrească . Numai așa puteam reveni la muncă „.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.