1

ŢEPARUL de la ITRSV VÂLCEA!

foto Facebook

foto FacebookDoi bătrâni de 70 de ani, din Râmnicu Vâlcea, reclamă că au fost escrocaţi de un consilier din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Vâlcea, pe care l-au primit în casa lor, l-au ţinut în gazdă pe o sumă modică, iar în final omul i-a lăsat cu o groază de datorii şi cu chiria neplătită.

După ţeapa pe care şi-au luat-o, Petre Mociofan şi Vasilica Dumitrescu au decis să facă totul public pentru a-i avertiza şi pe alţi râmniceni care sunt dispuşi să-şi lase apartamentele pe mâna angajatului de la ITRSV Vâlcea. De altfel, pentru a-l face să plătească pentru faptele sale, cei doi păgubiţi au înaintat plângeri către conducerea ITRSV Vâlcea şi către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Însă, deşi s-a adresat acestor instituţii în urmă cu aproximativ o lună, oamenii nu a primit nici până acum un răspuns.

Petre Mociofan şi fosta sa soţie, Vasilica Dumitrescu, deţin un apartament în Cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea, apartament pe care cu eforturi colosale i l-au cumpărat singurului lor copil. Cum fata bătrânilor a ales să-şi facă un viitor în străinătate, oamenii au decis să închirieze locuinţa, mai ales că nu-şi permiteau să plătească utilităţile în fiecare lună.

Astfel că, în luna noiembrie a anului 2012, ei i-au închiriat apartamentul consilierului din cadrul ITSRV Vâlcea, Ion Zărnescu, încheind, în mod legal, un contract de închiriere şi un proces-verbal de predare-primire al apartamentului. Timp de doi ani şi jumătate, Petre Mociofan şi fosta sa soţie susţin că nu au avut probleme cu chiriaşul lor, însă în luna august 2015, consilierul silvic Zărnescu a plecat fără să anunţe din apartament, nu a plătit chiria, nici asociaţia şi a lăsat toate facturile neachitate. Mai mult, funcţionarul public le-a devastat apartamentul bătrânilor, aceştia fiind nevoiţi să repare totul pe propria lor cheltuială.

„Într-o duminică seara, la orele 21.30 din 30 August 2015, sunt anunţat că Ion Zărnescu a părăsit apartamentul, fără ca eu să fiu prezent pentru predare-primire, să constat starea apartamentului, lăsând facturi de plată pe lunile iulie – august 2015 neachitate, să primesc cheile apartamentului – a fugit mişeleşte.

A doua zi, deplasându-mă la apartament, am constatat un dezastru: spatele unui şifonier nou scos din falţ, al doilea spate spart şi în el un sac cu sare de 10 kg, priza la bucătărie scoasă, bateria defectă, canal baie înfundat, perdele nespălate, nemăturat, pereţi zgâriaţi din cauza patului şi a fotoliului – obiectele lui care au zgâriat şi parchetul, două geamuri de la balcon sparte din cauza unui şifonier dezmembrat adus în apartament fără acordul meu, blocând întreg balconul şi alte resturi (deşeuri-plină cămara), în general un dezastru, lacătul de la corespondenţă luat.

Nu mi-au lăsat chitanţele, facturile, fiind nevoit să merg la gaze, lumină, apă, asociaţie să scot duplicat pentru plata lor, cât şi să anulez contractul de la R.D.S., fapt pentru care am plătit încă o lună pentru că nu a fost anulat la timp şi anularea contractului ANAF.

Toate aceste facturi, chitanţe, ultima filă a contractului că în caz de zgârierea pereţilor apartamentului este obligat să-i repare. (…) În afară de utilităţile ce le plătesc pe iulie – august 2015, am plătit în plus contractul ANAF – 160 lei – în total circa 417,68 lei” – se arată în plângerea proprietarilor Petre Mociofan şi Vasilica Dumitrescu, plângeri ce au fost depuse la sediul ITRSV Vâlcea şi la IPJ Vâlcea.

Alături de plângeri, oamenii au mai depus, în copie xerox, şi facturile lăsate neachitate de chiriaşul Ion Zărnescu, dar şi legitimaţia acestuia de la ITRSV Vâlcea, pe care a uitat-o în apartament şi care atestă că este angajatul instituţiei.