Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săraru: „Şeful de post din Şirineasa m-a ameninţat că mă împuşcă”

DEZVĂLUIRI. Val de sesizări şi plângeri împotriva poliţiştilor din Şirineasa. Redacţia Vocea Vâlcii a fost sesizată de zeci de localnici cu privire la abuzurile la care sunt supuşi de oamenii legii din comuna Şirineasa. De departe, însă, cel mai interesant caz îl reprezintă cel al unchiului primarului din localitatea. Dumitru Săraru este un bărbat de 65 de ani, care, anul trecut, a tras sperietura vieţii lui când a fost ameninţat că va fi împuşcat de şeful de post din Şirineasa, Marius Ionif. Bătrânul a ales să nu mai tacă şi să scoată la iveală toate nelegiuirile poliţiştilor din localitate, mai ales că, recent, el a fost prădat de hoţi, iar oamenii legii nu au luat nicio măsură până acum.

Locuitorii comunei Şirineasa, sătui până peste cap de incompetenţa şi abuzurile poliţiştilor, au decis să deschidă „Cutia Pandorei”. Ei nu mai sunt dispuşi să tacă şi nu se vor lăsa păgubaşi până când cei trei poliţişti din Şirineasa, în frunte cu şeful de post Marius Iosif, vor fi mutaţi disciplinar.

În acest moment, cel mai înverşunat contestatar al oamenilor legii este chiar unchiul primarului din Şirineasa, Dumitru Săraru. Conflictul cu şeful de post din localitate a început, povesteşte bărbatul, încă de anul trecut, din luna octombrie. Totul a pornit de la faptul că Dumitru Săraru, la cererea nepotului său – primarul Dan Săraru, a cărat o căruţă de lemne din curtea unei biserici în curtea edilului. Atunci a fost luat în colimator de agentul Marius Ionif, care l-a aşteptat până la trei dimineaţa şi, spune el, l-a ameninţat că-l împuşcă. „Îmi doresc foarte mult ca această declaraţie a mea să fie citită şi de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, care, mai apoi, să ia măsuri împotriva şefului de post Marius Iosif. Să-l ducă pe poliţistul ăsta acolo unde îi este locul, pentru că aici sigur nu-i este locul. Problemele mele cu acest şef de post au început în data de 19 octombrie 2013, atunci când la orele 03.00 dimineaţa l-am găsit pe terenul meu, lângă calul meu, aşteptându-mă să mă duc acasă. Atunci a început să mă acuze de nu ştiu ce şi chiar m-a ameninţat că mă împuşcă. A scos cătuşele şi chiar a încercat să mi le pună, iar la o mână chiar a reuşit. Culmea, el mă întreba pe mine ce caut acolo, dar eu eram pe terenul meu. Îmi tot spunea că sunt suspectul numărul 1 şi mă ameninţa că mă aranjează. Nu ştiam la ce se referea, abia apoi am aflat că, de fapt, el se referea la nişte lemne pe care primarul, nepotul meu, m-a rugat să i le duc în curte. În seara aceea m-am ales şi cu o amendă, chipurile pentru tulburarea liniştii pe drumurile publice. Şeful de post Marius Iosif a scris în procesul – verbal că eu am făcut scandal pe drumul naţional, însă eu mă aflam pe terenul meu şi au fost doar discuţii în contradictoriu” – ne-a declarat unchiul primarului Dinu Săraru.

Dumitru Săraru susţine că a contestat în instanţă amenda pe care a primit-o, iar după ce se va termina procesul acesta intenţionează să-l dea în judecată pe şeful de post din Şirineasa, Marius Iosif, pentru ameninţări şi abuz în serviciu, susţinând că are şi martori care au asistat la evenimentele din noaptea de 19 octombrie 2013.

Se fură ca-n codru în Şirineasa, chiar sub nasul poliţiştilor

Acum, Dumitru Săraru mai are o nemulţumire legată de activitatea sau lipsa de activitate a poliţiştilor din Şirinesa. Recent, mai exact în data de 13 ianuarie a.c., gospodăria sa a fost prădată de hoţi, iar poliţiştii nu au luat nicio măsură imediată. De fapt, infracţionalitatea în comuna Şirineasa este extrem de ridicată, furturile fiind la ordinea zilei şi asta se întâmplă chiar sub ochii oamenilor legii. Degeaba sunt trei poliţişti în localitate pentru că oamenii nu se mai simt deloc în siguranţă.

Dumitru Săraru susţine că i-a fost furată o vacă chiar din propria-i gospodărie, iar când s-a dus să reclame furtul, poliţistul i-a spus să-şi aştepte rândul şi să aştepte afară. Mai apoi, oamenii legii au mers la faţa locului să vadă despre ce este vorba, însă nu au luat nicio măsură. Culmea este că în situaţia lui Săraru se află zeci de localnici, care au rămas fără cai, vaci, butoaie cu ţuică, cazane, unelte şi multe altele. Chiar şi gospodăria preotului din comună a fost „călcată” de hoţi şi nici până acum nu s-au prins făptaşii. „Singurul lor răspuns este că dosarele sunt în cercetare. Dar, ce să mai găsească după atâtea zile? Cred că vaca mea este şi mâncată deja. Nu mai avem poliţie, nu mai avem nimic în localitate. Ne este frică că ne lasă fără nimic în gospodării. Îl întreb pe şeful de post Marius Iosif ce căuta lângă calul meu în noaptea de 19 octombrie 2013? În aceste condiţii de ce nu a stat şi lângă vaca mea să nu mi-o fure?” – ne-a mai spus Dumitru Săraru.