Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RAPORT SIE: Voiculescu a fost ajutat de Stolojan să ascundă BANII FURAŢI DE LA CEAUŞESCU

Procurorii DIICOT şi ofiţerii SIE încearcă să dea de urma banilor lui Ceauşescu şi, în acest sens, a fost întocmit chiar un raport, în anul 2000, în care se arată că în firma Crescent, contralată de Dan Voiculescu, au intrat cele mai mari sume de bani provenite de la fostul dictator. În raport se menţionează că ar fi vorba despre 150 și 300 de milioane de dolari. De asemenea, în anul 1990, Dan Voiculescu deschide trei firme ce au un capital de 230 milioane USD, bani pe care Voiculescu nu are cum să-i justifice, imediat după revoluţie, arată jurnaliştii de la flux24.

Dezvăluirile celor de la flux24 arată că personaje cheie din lumea finanţelor l-au ajutat pe Voiculescu să-şi creeze imperiul financiar. Alături de Mugur Isărescu, în dosar apare şi numele lui Teodor Stolojan, în prezent europarlamentar.

„Alături de Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale și președinte în 1990 a Comisiei care se ocupa cu fondurile deturnate din patrimoniul statului, Stolojan este unul din personajele cheie care a ascuns și a blocat anchetele referitoare la CRESCENT. Este concluzia procurorilor DIICOT și a ofițerilor SIE.”, scrie Flux24.

NOTĂ privind relaţiile dintre DAN VOICULESCU şi THEODOR STOLOJAN, conform Flux24.

THEODOR DUMITRU STOLOJAN s-a născut în municipiul Târgovişte la 24-10-1941.

A absolvit în 1966 (n.red-în Raport se scrie 1996, dar e eroare tehnică, e vorba de 1966) facultatea de Finanţe şi Contabilitate din cadrul ASE. După absolvire a lucrat ca economist stagiar la 1ntreprinderea Frigotehnica Bucureşti.

Din 1972 până în 1991 lucreaza ca economist la Ministerul de Finanţe.

În perioada 1974-1980 activează în calitate de cadru universitar la ASE. în această perioadă s-au cunoscut cei doi (DAN VOICULESCU era asistent în cadrul ASE) fără însă ca între ei să existe apropiate.

Între cei doi se stabilesc relații de serviciu din 1982 când THEODOR STOLOJAN este numit Director Ia Departamentul Relaţii Valutare şi Financiare Internaţionale. În această calitate THEODOR STOLOJAN urmărea din partea Ministerului de Finanţe operaţiunile de aport valutar special (AVS). În multe cazuri THEODOR STOLOJAN era chemat la Nicolae Ceauşescu şi-i raporta direct situaţia operaţiunilor AVS primind ordine nemijlocit de la Nicoale Ceauşescu pentru a opera cu conturile alimentate prin AVS..

THEODOR STOLOJAN era singurul funcţionar din Ministerul de Finanţe care cunoştea situaţia completă a tuturor conturilor valutare din BRCE, dar şi a operaţiunilor făcute în aceste conturi. În această calitate THEODOR STOLOJAN era una din persoanele care cunoşteau in profunzime natura activităţii CRESCENT România cât şi situaţia contabilă a operaţiunilor de export realizate de aceasta.

După 1990, în calitate de secretar de stat, Ministru de Finanţe şi Prim Ministru THEODOR STOLOJAN a blocat sistematic orice apropiere a diverse comisii de anchetă de date şi informaţii eare să le permită să identifice situaţia reală a firmei CRESCENT.

Nici înainte nici după 1990 nu au existat decât relaţii de natură profesionale între DAN VOICULESCU şi THEODOR STOLOJAN. THEODOR STOLOJAN a manifestat permanent o atitudine distantă faţă de DAN VOICULESCU.