Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIA dă cu PUMNUL la ŞIRINEASA

Comportament huliganic şi limbaj de mahala al unui tânăr poliţist al Postului de Poliţie Şirineasa, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Robert Ciucă, agent de poliţie la postul menţionat, este implicat într-un scandal de proporţii, acuzat fiind că obişnuieşte să aplice legea pumnului, schilodind oamenii şi băgându-i în spital. Din câte am aflat, pe numele său ar exista deja două plângeri din partea unor cetăţeni din Şirineasa, iar la sfârşitul săptămânii trecute, el s-a ales şi cu o a treia plângere penală. Asta după ce a bătut un bărbat de 66 de ani până când l-a băgat în spital.

Totul s-a întâmplat joi seara, 5 februarie 2015, între orele 17.00 – 18.00, atunci când vâlceanul Dumitru Săraru pleca de la un bar spre casă. Ce-i drept, omul consumase ceva băuturi alcoolice, deci era în stare de ebrietate, atunci când poliţistul Robert Ciucă s-a gândit să acţioneze. L-a prins pe Săraru că urinează pe domeniul public şi a început să-l ameninţe că-l amendează. Dar nu s-a mulţumit cu atât şi l-a urmărit pe om până aproape de casa lui, acolo unde a început să-l lovească cu pumnii şi cu picioarele, până când bărbatul a căzut într-un şanţ, din care l-a scos târâş. Cât despre limbajul poliţistului, acesta i-a adresat cuvinte extrem de urâte şi pornografice soţiei lui Dumitru Săraru, cuvinte pe care foaia de hârtie nu le poate suporta.

„Veneam de la un prieten, am fost să beau o ţuică. Când am ieşit din cârciumă, m-am dus şi eu într-un colţ să urinez. Maşina poliţiei a oprit lângă mine şi poliţistul Robert Ciucă a venit la mine şi mi-a zis că îmi dă 10 milioane de lei amendă că urinez pe stradă. Eu zic că nu eram pe stradă… Am plecat spre casă după acest incident şi în dreptul unei vecine, în curtea căreia băgasem eu nişte lemne pentru că mi se stricase căruţa, m-a ajuns din nou poliţistul, care a început să mă acuze de data aceasta că eu am vândut lemnele. I-am explicat situaţia şi, la un moment dat, m-am pomenit lovit de poliţistul Ciucă. M-a bătut cu pumnii şi cu picioarele, am căzut într-un şanţ şi de acolo el a început să mă târască pur şi simplu. După aceea a venit un alt echipaj, m-au urcat în maşină şi m-au dus la Secţia de la Băbeni. Acolo a urmat a doua rundă de bătaie, agentul Robert Ciucă lovindu-mă cu pumnii şi cu picioarele. Mi-a dat numai cu pumnii în burtă, m-a lovit cu picioarele peste tot şi mi-a rupt un deget de la picior. (…) Şi lu’ nevastă-mea i-a spus că îi bagă aia în gură, atunci când ea a venit după mine în stradă…” – ne-a declarat Dumitru Săraru.

Bătaie cruntă – 30 de zile de îngrijiri medicale

În noaptea de joi spre vineri, lui Dumitru Săraru i s-a făcut rău, iar soţia sa a chemat de urgenţă ambulanţa, care l-a preluat şi l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Acolo, medicii au constatat că omul prezintă leziuni grave la craniu, coloană cervicală, torace, gleznă şi are şi o fractură la un deget. Săraru a fost ţinut toată noaptea sub observaţie la spital, iar a doua zi el a fost trimis la Medicină Legală, acolo unde medicii au constatat leziunile şi i-au dat 30 de zile de îngrijiri medicale: „Suprasprincenos drt. zona excoriata neomogena de 2/1 cm. acoperită de cruste hematice brun roşietice. O echimoza palidă în jur de 4/3 cm. Zigomatic drt. excoriaţie de 1/0,5 cm. acoperită de cruste hematice brun roşietice. Subpalpebral stg. şi zigomatic echimoză violacee de 3/2 cm. uşor tumefiată. Pe faţa posterioară antebraţ stg. 1/3 inferioară excoriaţie de 1,5/1 cm. acoperită de cruste hematice brun roşietice. Pe faţa posterioară mână drt. metacarpian III excoriaţie orientată longitudinal de 0,3/0,1 cm. acoperită de cruste hematice brun roşietice. Pe faţa anterioară picior stg. matatarsian I – II şi falange 1-2 echimoză violacee de 7/4 cm. uşor tumefiată. Glezna stg. faţa externă echimoză violacee de 5/4 cm. tumefiată. Acuza dureri la nivelul hemitoracelui drt. faţa laterală şi posterioară fără leziuni traumatice vizibile. (…) Examen UPU – SJU Vâlcea nr. 5964 din 6.02.2015 – ora 1,45 – anamneza – pacientul a fost agresat fizic şi se prezintă cu multiple mărci traumatice. Rdg. craniu, coloana cervicală, torace, glezna stg., haluce stg. nr.438 din 6.02.2015 – suspiciune fisură arc anterior coasta VII de partea drt., fractură falangă distală deget I stg. Fractură falangă unghială haluce stg. În rest osos normal. Ex. ortopedic 747/6.02.2015 – fractură falangă distală haluce stg. fără deplasare, excoriaţie index drt. şi pumn stg. Nu necesită gips. Merge cu sprijin pe toată talpa 4 săptămâni, igienă locală. Ex. neurologic – afirmativ agresiune, TCC minor, TCF , traumatism toraco-abdominal cu fisură coasta VII drt. Ecografie abdominală – normal. Ex. chirurgical – TCC minor, TCF, contuzie simplă toraco-abdominală, traumatism picior drt., afirmativ agresiune. Se recomandă evitarea eforturilor fizice, Rp. Va fi revăzut la nevoie” – se arată în certificatul medico-legal.
Ca urmare, Dumitru Săraru a făcut o plângere împotriva poliţistului Robert Ciucă, înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea sub numărul 1011/RPS-06.02.2015.

Ba „înger”, ba „demon”

După aflarea acestui caz, am încercat să aflăm cine este acest Robert Ciucă, poliţistul bătăuş de la Şirineasa. Ei bine, cu stupoare am aflat că în anul 2013 el era poliţistul model al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, primind diplomă pentru „Abnegaţie şi curaj”, doar pentru că a prins un hoţ după ce a tras 12 focuri de armă la Galicea. Trebuie să menţionăm că pe vremea aceea, Ciucă era agent la Postul de Poliţie Frânceşti, acolo de unde, ulterior, a fost mutat disciplinar. De ce disciplinar? Pentru că omul nostru nu era chiar poliţistul perfect aşa cum l-au văzut mai marii săi şefi, ci avea câteva „bube” peste care nu puteai trece cu vederea. Trebuie spus că înainte de a fi ovaţionat de colegii săi pentru „abnegaţie şi curaj”, Robert Ciucă fusese acuzat de înşelăciune şi însuşirea bunului găsit de un om de afaceri din Râmnicu Vâlcea. Speţa a fost prezentată de colegii noştri din presa locală, care spuneau atunci că poliţistul şi-a însuşit o cartelă SIM ce aparţinea unei firme din Râmnic, vorbind în neştire la telefon şi cauzând un prejudiciu de 1.500 de lei. Când a fost descoperit, omul de afaceri l-a tras la răspundere şi a depus o plângere penală împotriva lui Robert Ciucă pentru înşelăciune şi însuşirea unui bun, mai ales că atitudinea poliţistului a fost una de sfidare şi a refuzat constat să plătească daunele. Cu toate acestea, cauza a fost soluţionată de procurori cu NUP. Sigur, lucrurile nu au rămas aşa, ci păgubitul a alertat şi Ministerul de Interne, iar poliţistul Ciucă a fost mutat disciplinar.
Dar şi acum, la Şirineasa, poliţistul „minune” nu se potoleşte şi cauzează alte probleme, comportându-se ca pe vremea Miliţiei.