Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fata care ştie cum se face / A ajuns preşedinta PNL

Aleasa lui Klaus Iohannis pentru preşedinţia PNL este o femeie cu multe calităţi. Pentru că noi nu ne mai pierdem de mult timpul cu scrisul despre tiribombe, o să vă facilităm accesul la două materiale la temă, ca în rebus. Vă rugăm anticipat să nu ne acuzaţi de misoginism sau de alte chestii. Greşiţi profund.

Alina Gorghiu (PNL), pragmatica diafană/Trup şi suflet în partid. Triunghiul iubirii la PNL

Alina Gorghiu e specialistă în mediere şi simte liberal până în profunzimile intime. Presa a relatat pe larg oscilaţiile de budoar ale frumoasei politiciene. Conform ziarelor de scandal, cea mai sexi femeie din USL s-a iubit cu vicepreşedintele executiv al PNL Mihai Voicu. Apoi s-a cuplat cu viceguvernatorul Băncii Naţionale (BNR) Bogdan Olteanu, pentru ca ulterior să revină la prima dragoste masculină din Partidul Naţional Liberal. Numai că, între timp, Olteanu a divorţat, iar maliţioşii insinuează că aventura acestuia cu domnişoara Gorghiu ar fi tocmai cauza despărţirii. Se pare că fosta doamnă Olteanu nu auzise despre avantajele medierii. Despre pendulările sentimentale ale focoasei Alina Gorghiu s-au spus multe. Noi ne-am încurcat în succesiunea bărbaţilor decisivi din viaţa avocatei şi n-am mai priceput cine amantul cui a fost, unde şi când s-au mai amorezat. Mai important e… de ce s-au iubit aşa pătimaş.

Între doi bărbaţi puternici

Mihai Alexandru Voicu (45 de ani) e actualul Ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul şi purtător de cuvânt al PNL. A fost secretar al Camerei Deputaţilor, dar şi secretar general al Guvernului. Din 2004 şi până în prezent a tot făcut parte din forurile de conducere ale liberalilor. La Congresul din februarie 2013 a fost ales vicepreşedinte executiv cu atribuţii în domeniul comunicării. Bogdan Olteanu (42 de ani) e Membru al Consiliului de administraţie şi viceguvernator BNR. A deţinut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor între 2006 şi 2008. A fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul în Guvernul Tăriceanu. Adică a avut exact funcţia pe care azi o are Voicu în Guvernul Ponta 2.0. În plus, Olteanu a fost asociat în firma de avocatură a Ştefaniei Alina Gorghiu.

Abonament la contracte juridice cu statul

Să fi fost relaţiile erotice cu potentaţii liberali gratificante pentru sexi deputata USL? Sau e iubire inocentă, iar Alina Gorghiu s-a dăruit candid ca o fecioară? Trecerea în revistă a câtorva dintre activităţile profesionale ale colegei de Comisie juridică (şi alianţă politică) a justiţiarului Gigi Becali oferă un posibil răspuns. În calitate de asociat al firmei de avocatură „SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii”, graţioasa Ştefania – Alina s-a specializat în afaceri juridice cu statul. Începând cu anul 2008, casa ei de avocatură a reprezentat Autoritatea pentru Valorificare Activelor Statului (AVAS) în mai multe procese. Cam de vreo 43.000 euro onorarii. Mărunţiş. Detalii concrete găsiţi aici. Relaţia prolifică şi călduroasă cu AVAS s-a materializat şi în contracte de asistenţă juridică cu societăţi comerciale aflate în patrimoniul Autorităţii. Spre exemplu, S.C. BTT S.A., la care AVAS deţine 88% din capitalul social, e reprezentată în instanţă tot de Alina Gorghiu. Desigur, cauza acestor multiple coincidenţe poate fi faptul că domnişoara e doctor. Aţi ghicit, e doctor în drept, cum se poartă printre guvernanţi.

Membru în Consilii de Administraţie

În ultimii ani, sexi parlamentara PNL a fost numită cu regularitate membru în diverse Consilii de Administraţie: la Teletrans S.A. (filială a Transelectrica S.A.), dar şi la Ceprohart S.A. Braila, Scudas S.A. Paşcani şi C.N. Imprimeria Naţională S.A. Ce au în comun toate aceste patru societăţi pe acţiuni? Simplu, sunt sau au fost controlate de statul român. Perfectul compus se aplică defunctei întreprinderi Scudas din Paşcani. Graţie inclusiv administrării magistrale a directorilor numiţi de AVAS, compania şi-a dat obştescul faliment şi a fost lichidată. Aşadar, ea nu mai aparţine statului, căci nu mai există. Ce înseamnă prezenţa în Consiliul de Administraţie din punct de vedere pecuniar? Doar un exemplu ilustrativ: în 2008, Alina Ştefania Gorghiu a încasat numai de la S.C. Teletrans S.A. o indemnizaţie netă de 38.398 de lei (peste 10.000 de Euro la cursul mediu al anului respectiv) în calitate de umil membru al C.A. Şi era doar unul dintre posturile de vârf pe care liberala îl ocupa în organele de conducere ale întreprinderilor statului. Nu-i rău, nu? Pasionala Alina Gorghiu a fost consiliera personală a şefului AVAS, liberalul Teodor Atanasiu. În aceeaşi perioadă, la Direcţia Control lucra un anume Mircea-Daniel Gorghiu. Număraţi dumneavoastră în câte Consilii de Administraţie era titular numitul domn. Absolut întâmplător, Mircea şi Alina Gorghiu sunt frate şi soră.

Vilă de la ANL lângă Herăstrău

Odată cu ascensiunea politică, Alina Gorghiu a dobândit şi o casă nou-nouţă. Mai exact, o superbă vilă construită de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) în zona de nord a capitalei. Nu-i mare lucru, să ştiţi. Cartierul rezidenţial din Sectorul 1 al Bucureştiului are puţin peste 3,5 hectare, se învecinează doar cu Romexpo, se numeşte „Ansamblul Parcului” şi arată fix ca în această fotografie. Dacă sunteţi curioşi cum e acasă la Alina Gorghiu şi cu ce vecini celebri îşi bea rafinata mediatoare cafeluţele matinale în domiciliul din strada Parcului, puteţi citi despre proiectul secret al ANL. Acolo sunt menţionate şi preţurile derizorii interesante pe care protipendada le-a achitat pentru locuinţele de la stat. Dacă e să ne luăm după zodiac, PNL-ista Alina Gorghiu e fecioară. S-a născut pe 16 septembrie 1978 la Tecuci, în judeţul Galaţi, dar şi-a petrecut adolescenţa la Curtea de Argeş. Are ca pasiuni căţeii flocoşi de talie mică (Bichon Frisé, pentru cunoscători), modul de viaţă eco, pedalatul cu spor şi puterea. Alina Gorghiu a investit masiv comunicarea din mediul virtual, fiind o prezenţă cu numeroşi susţinători partizani în online.

Povestea nefardată a unei femei de succes

În spatele unui bărbat de succes se spune că stă o femeie puternică. Dar cine stă în spatele unei femei care se vrea puternică? Cel puţin doi bărbaţi de succes care, pe rând, să o proptească în carieră. Acesta a fost scenariul de reuşită regizat de deputata liberală Alina Gorghiu care şi-a croit un drum foarte interesant din Tecuciul de baştină în lumea politicii, ocupând acum funcţia de Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor după ce a devenit în 2008 deputat în Colegiul 22 Bucureşti, de pe poziţia a treia, strângând puţin peste 3000 de voturi. Tabloidele româneşti au acuzat-o că i-a stricat casa fostului Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu care deşi avea doi copilaşi cu soţia sa, Cristina, a divorţat la începutul anului 2009 pentru Alina. Domnişoara Gorghiu a negat relaţia cu Olteanu dar paparazzii Ziarul precum şi reporterii Antenei 3 au urmărit-o şi au surprins-o la puţin timp după divorţul lui Olteanu, intrând în casa acestuia şi ieşind altfel îmbrăcată sau chiar rămânând peste noapte la acesta. Cu toate acestea, domnişoara Gorghiu nu s-a retras cumva ruşinată din politică, aşa cum ne-am fi aşteptat, ci acum ne dă lecţii la televizor despre cum trebuie schimbate Constituţia, diverse legi organice că doar deh, vrea să fie din nou deputat în Parlamentul României. Ultimele luni au scos la iveală mai multe relaţii ale unor tinere aspirante la diverse fotolii şi canapele ale politicienilor, dar Alina Gorghiu rămâne totuşi o deschizătoare de drumuri în rândul „generaţiei New Age”. Mai ales în condiţiile în care aceasta a declarat pe blogul său că vrea să „fure” voturi de la generaţia ei chemată la vot de clipurile Autorităţii Electorale Permanente. Numai că acele clipuri se referă la tinerii de 18 ani care votează pentru prima dată iar ea, la 34 de ani, nu mai este tocmai cea mai tânără domniţă, deşi se comportă ca atare în multe situaţii. Nu de puţine ori aceasta a deschis paginile tabloidelor cu poveşti romanţate de amor fie cu actualul vicepreşedinte al PNL Mihai Voicu, fie cu Bogdan Olteanu, lansat pe orbită de bunica sa maternă, scorpia cominternistă Gizela Vass şi preluat sub pulpană de sforarul Viorel Hrebenciuc. Sperăm ca tânăra generaţie să nu-şi aleagă modele de urmat gen Alina Gorghiu.

Rampa Mihai Voicu, iubitul abandonat

De la fanţii liberali nu a mai fost decât un pas până la politica mare. Înspre „Liga Campionilor”, acolo unde fiecare jună vrea să joace alături de „băieţii mari”. Încă din 2008, Alina a fost acuzată de presă că fura startul campaniei electorale când a decis să iasă cu trei luni mai devreme să le explice oamenilor din sectorul 5, cum stă treaba cu acest vot uninominal. Un demers menit atunci să îi aducă o bucăţică de notorietate, în condiţiile în care nimeni nu o cunoştea. „Din fericire pentru mine, nu este o campanie electorală, veţi observa că pe broşură nu e trecută sigla PNL sau un alt însemn electoral. Eu prin broşurica asta îi îndemn la vot”, declara atunci Gorghiu ziarului Cotidianul. Acuzată că liberalul Mihai Voicu, pe atunci ministru-delegat pentru relaţia cu Parlamentul şi preşedintele comisiei de Cod electoral, i-a desenat un colegiu care să o scoată deputată pe motiv că fi logodiţi, Gorghiu a declarat „Mihai Voicu nu este logod¬nicul meu şi nu mai suntem împreună de foarte multă vreme, de mai bine de un an ne-am despărţit. Avem un parteneriat generat de colegialitatea de partid şi atâta tot. Colegiile din Bucureşti vor fi creio¬nate şi delimitate prin hotărâre de guvern, pentru că a expirat mandatul comisiei de Cod electoral şi atunci, Slavă Domnului, nu mă poate acuza nimeni că Mihai Voicu a desenat special pentru mine un colegiu”. Însă rezultatele alegerilor au demonstrat că presa avusese din nou dreptate: Alina Gorghiu a ieşit a treia în preferinţele alegătorilor dar prima la re¬distribuirea voturilor pe algoritmul in¬ven¬tat de Mihai Voicu şi Viorel Hrebenciuc.

Trambulina Bogdan Olteanu, iubitul căsătorit

După Mihai Voicu, Alina Gorghiu a devenit iubita lui Bogdan Olteanu, relaţie pe care cei doi au încercat să o ţină ascunsă. În 17 martie 2009, Bogdan Olteanu avea să divorţeze la Judecătoria sectorului 1, renunţând la copiii de trei, respectiv cinci ani. Potrivit Libertatea, nimeni nu se aştepta la acest lucru în condiţiile în care tânărul liberal era căsătorit de 6 ani cu o femeie delicată şi rafinată despre care cunoscuţii ştiau că Olteanu fusese primul şi singurul bărbat din viaţa ei, după cum chiar aceasta avea să declare, cu demnitate, presei. Ches¬tionată de ziarişti despre divorţul celor doi, Gorghiu a negat orice implicare, susţinând că ea şi Olteanu sunt doar parteneri în cabinetul de avocatură, numai că aşa cum dezvăluiau jurnaliştii de la Libertatea, la două săptămâni de la divorţ, gesturile acestora spuneau altceva.

Speculaţiile presei s-au dovedit la scurt timp a fi reale. La începutul lunii august 2009 reporterii postului de televiziune Antena 3 i-au surprins pe cei doi în timp ce intrau într-o vilă din Capitală, unde au stat câteva ore după care, deputata a ieşit îmbrăcată cu totul altfel din imobil, alături, de Olteanu. Pe 6 octombrie 2009, paparazzii ziarului „Ziarul” au surprins-o pe tânăra liberală într-o postură în care nici măcar ea nu mai putea nega relaţia cu Bogdan Olteanu. Aceşti au pozat-o pe aceasta părăsind în zorii zilei locuinţa proaspăt-divorţatului „coleg” de partid, din strada Aurel Vlaicu. „De această dată însă, probabil nu i s-a părut momentul potrivit pentru a apela la maşina şi şoferul de serviciu, pentru a nu fi nevoită apoi să răspundă noilor bârfe legate de relaţia sa cu Olteanu. Din acest motiv, ea a preferat să plece cu bicicleta, pe care a încălecat cu dificultate, fiind foarte aproape chiar să cadă pe spate, din greşeală. A reuşit însă să se redreseze şi, după câteva priviri aruncate în jur, pentru a se asigura că nimeni n-a observat-o, a plecat grăbită, pedalând intens”, au comentat atunci acest episod jurnaliştii de la „Ziarul”. A doua zi, Bogdan Olteanu era avizat ca Viceguvernator al BNR, iar 4 zile mai târziu, tabloidul Libertatea anunţa despăr¬ţirea celor doi şi împăcarea Alinei cu Mihai Voicu, citând surse apropiate acestuia: „Mişu a fost cu Alina înainte de Bogdan. A suferit enorm omul ăsta când a fost părăsit de Alina, iar acum este în culmea fericirii. Alina s-a întors la el, întrucât e sigură că acesta vrea să o ia nevastă”. În scurt timp, Bogdan Olteanu s-a întors la soţia sa şi la cei doi copii. Alina e în continuare nemăritată.

Şah la „rege”?

Dar dorinţa Alinei Gorghiu de ascensiune este nelimitată. Pe tron, chiar dacă un pic mai somnoros, Crin Anto¬nescu părea o victimă sigură a dorinţelor Alinei Gorghiu de a ajunge în top. În martie 2010, Crin Antonescu declara la Realitatea TV că în noua echipa liberală cu care doreşte să lucreze strâns se află şi Alina Gorghiu despre care a spus că ea va fi, „cel mai probabil”, noul său purtător de cuvânt. Chiar şi Alina Gorghiu le-a scris pe blog fanilor săi că doreşte să le mulţumească pentru mesajele de susţinere legate de nominalizarea sa în această postură. Numai că ulterior această idee nu s-a mai materializat, Crin Antonescu nemainumind-o pe Alina Gorghiu în această funcţie, ci tocmai pe fostul ei logodnic, Mihai Voicu. Nu ştim dacă numai frustrările acestuia au contri¬buit la „suflarea” acestei funcţii Alinei Gorghiu sau a fost şi mâna vigilentei soţii a lui Crin, Adina Vălean dar e cert că Mihai Voicu nu a mai luat-o de soţie pe Gorghiu.
Preluat din comisarul.ro