Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EMILIAN FRÂNCU nu mai suportă DETENŢIA: El a cerut punerea în libertate pe motive medicale

Fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, încarcerat la penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, a cerut să fie pus în libertate pe motive medicale. Cererea sa de eliberare condiţionată a fost judecată de magistraţii Tribunalului Gorj.

Emilian Frâncu a fost prins în flagrant anul trecut când primea o mită de 50.000 de lei. Fostul primar al Râmnicului a fost denunţat de către administratorul unei firme de arhitectură, Sorin Dragoş Popescu, după ce Emilian Frâncu i-ar fi cerut mită 20.000 de euro, respectiv 10% din suma de 200.000 de euro atribuită unui contract de prestări de servicii. Procurorii DNA l-au acuzat pe Frâncu că ar fi condiţionat semnarea actelor privind încheierea, derularea şi executarea contractului de prestări servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro.

În primă instanţă, după patru luni de arest preventiv, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea penală a inculpatului la patru ani cu suspendare, permiţându-i însă edilului să se întoarcă în funcţie până la o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În luna martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul edil al Râmnicului la 4 ani de puşcărie.

Cererea de punere în libertate a lui Emilian Frâncu nu a fost încă judecată de magistraţii gorjeni, aceştia solicitând o expertiză medicală care să ateste dacă deţinutul poate fi tratat sau nu în cadrul sistemului medical al Administrației Naționale a Penitenciarelor. „Dispune efectuarea unei expertize medico-legale cu următoarele obiective:

– dacă petentul Frâncu Emilian Valentin, suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a ANP şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei;

– dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, urmând să aprecieze cu privire la perioada în care condamnatul poate fi tratat”, au decis deocamdată magistraţii gorjeni.

CITEŞTE ŞI http://www.voceavalcii.ro/2014031920283/ZIUA-DECISIVĂ-Emilian-Francu-la-primarie-sau-la-puscarie.html