Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BĂTAIE cu conotaţii SEXUALE între profesori la CN Lahovari

Doi profesori ai prestigiosului Colegiu Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea şi-au rezolvat diferendele cu pumnii, unul dintre ei ajungând la spital cu nasul spart. În data de 11 noiembrie a.c., în jurul prânzului, s-a primit un apel pe numărul unic 112, profesorul de geografie Liviu Tudor plângându-se că a fost agresat fizic de un alt cadru didactic. La faţa locului a fost trimisă imediat o ambulanţă, care l-a transportat pe Liviu Tudor la spital, unde i-au fost acordate primele îngrijiri pentru fractură de piramidă nazală. În cauză, s-a deschis un dosar penal, agresorul fiind identificat în persoana lui Virgil Vasiloiu, profesor de filozofie.
Primele informaţii despre incident, dar şi despre cele două cadre didactice, arată că Liviu Tudor este nepotul fostului subprefect de Vâlcea, Tudor Gheorghe, cel care a predat istoria la CN Lahovari pentru o perioadă îndelungată de timp.
Despre agresorul Virgil Vasiloiu am reuşit să aflăm că predă filozofia, având şi calitatea de doctor, de 2 ani la Colegiu, acesta titularizându-se pe post cu nota 10.
Pe lângă ancheta poliţiei, şi la nivelul conducerii Colegiului se va demara o comisie de anchetă internă, care va stabili împrejurările în care a avut loc bătaia.

„Macho de Lahovari”

Conflictul dintre cei doi profesori este mai vechi, iar în data de 11 noiembrie, acesta a fost tranşat cu un pumn în nas. Profesorul bătut, Liviu Tudor, face acuzaţii extrem de grave despre conduita morală a celuilalt profesor, spunând că acesta este cunoscut în liceu ca un „Macho”, lui plăcându-i foarte mult compania elevelor de la clasa a IX-a în sus.
Facem precizarea că Inspectoratul Şcolar trebuie să se autosesizeze de îndată, deoarece Liviu Tudor a fost bătut în holul Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, o şcoală veche, cu tradiţie şi cu foarte bune rezultate şcolare. Evenimentele care s-au petrecut sunt de o gravitate extremă, mai ales că ele au fost văzute şi de elevii care se aflau prin preajmă.
Am reuşit să avem un dialog cu profesorul agresat, care în prezent se află internat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a suferit şi o intervenţie chirurgicală. Redăm integral dialogul:
• Astăzi am fost operat. Respir doar pe gură, nu pot să respir.
• De ce s-a ajuns la asemenea incidente?
• Unii oameni nu au ce căuta în învăţământ, aceasta este problema. Acest om are o problemă, eu îl consider instabil psihic. Am o experienţă de 24 de ani în învăţământ, cu rezultate, cu participări la olimpiade.
• Deci eu eram în hol cu catalogul, mergeam spre clasa mea, a-X-a D, aveam dirigenţie şi el venea de undeva din curtea interioară, se juca cu nişte fete pe acolo…
• Cum adică se juca?
• Păi aşa face el de obicei, sunt multe lucruri de povestit. Face avansuri şi multe altele, ne trebuie mult timp să stăm de vorbă.
• Face avansuri elevelor?
• E prea puţin spus, dar nu pot să mă risc să spun mai mult. Destul că mi-am luat acum nişte pumni în cap, mi-a spart nasul, chiar nu pot risca. Elevele ţin cu el că este un fel de Macho pe acolo, dar nu se face aşa ceva. Eram în timpul programului şi nici măcar nu l-am înjurat. Sunt animozităţi vechi, dar nu ceva ieşit din comun.
• Înţeleg că se fac verificări de către Poliţie…
• Am chemat poliţia, a venit a stat vreo 4 – 5 ore acolo. Pe mine m-au trimis cu salvarea la spital. Am fost internat, iar azi am avut o intervenţie chirurgicală, mi-a pus oasele cumva la loc. El m-a lovit fără niciun preaviz. Mi-a dat un pumn în nas, iar apoi eu doar m-am apărat pentru că am mai primit şi nişte pumni. Nu am avut vreun dialog înainte, însă el a spus la mai multe clase că mă va bate, dar fetele o să ţină cu el. Prin toată şcoala a spus că mă va bate. Exemple 12 G, 12 H. Uite că a trecut la fapte, doar că m-a luat prin surprindere. Nu am crezut că o să mă lovească chiar în holul şcolii. Am văzut că era agitat. S-a uitat în stânga şi în dreapta să vadă dacă nu sunt camere. Din păcate, nu au fost, însă incidentul a fost văzut de elevii de serviciu. Oricum aşa ceva nu credeam că o să mi se întâmple. Eu sunt venit prin concurs la Lahovari din anul 1999, am 24 de ani de învăţământ, am premii internaţionale în Tunisia, în Taiwan, peste tot şi vine unul şi mă loveşte şi îmi sparge nasul. Au fost nişte animozităţi între noi, s-au întâmplat nişte lucruri, care, din punctul meu de vedere, nu au fost etice. Face şi spune lucruri incredibile pentru un profesor. La clasa a –X-a D, unde eu sunt dirigente, elevii mi-au spus că unei fete îi zicea „Crăcănato”, alteia „Răstignito”, alteia „Fustiţă, ţi-am văzut toate organele anatomice şi deh sunt şi eu bărbat”. Declar public că a spus lucrurile acestea, iar la clasa mea vă pot confirma elevii. A mai spus multe alte enormităţi. I-am reproşat că nu este OK şi de aici toate problemele.
Mai mereu este văzut în pauză că stă de vorbă cu multe eleve. Este una care vine încontinuu la el. E o elevă de la a X-a H, care vine după el la cancelarie. De vreun an și ceva îl tot caută. Înainte se ascundeau pe un hol acolo și vorbeau… acum vrea să înțeleagă lumea că totul este la vedere. Stă în fața cancelariei de vorbă cu ea.
P.S.: În finalul articolului, precizăm că am încercat să luăm legătura şi cu profesorul Vasiloiu, însă nu a fost de găsit. Eram interesaţi să aflăm şi punctul său de vedere vizavi de cele întâmplate.