Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

AVIZ AMATORILOR: Consumator de droguri din Drăgăşani, condamnat la închisoare

Dacă până acum am văzut mulţi traficanţi de droguri condamnaţi la închisoare, ei bine a venit şi rândul consumatorilor să suporte rigorile legii. Un tânăr din Drăgăşani a fost condamnat de Tribunalul Vâlcea, după ce poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vâlcea l-au prins având în locuinţă mai multe droguri, pe care a recunoscut că le consuma.

Tânărul Mihai Vlaicu – 29 de ani, este un cunoscut hacker din municipiul Drăgăşani, iar recent s-a făcut remarcat şi din cauza faptului că este un consumator „înrăit” de droguri. El a fost depistat de poliţiştii de la SCCO Vâlcea, după ce aceştia au destructurat un grup infracţional de traficanţi de stupefiante, ce comercializau droguri pe raza „oraşului dintre vii”. Oamenii legii au mers pe firul problemei şi au descoperit că Mihai Vlaicu era unul dintre cei care cumpărat destul de des droguri de la traficanţi. Astfel, în luna octombrie 2014, mascaţii şi procurorii au descins la locuinţa consumatorului de droguri, unde au găsit mai multe plicuri şi ţigarete cu cannabis, droguri pe care Mihai Vlaicu a recunoscut că le consumă frecvent. La început, el a fost anchetat în aceeaşi cauză cu traficanţii de droguri, însă, la sfârşitul anului 2014, dosarul său a fost disjuns din dosarul „mamă”, iar mai apoi consumatorul a fost dat pe mâna justiţiei.

Condamnarea…

În data de 6 mai 2015, magistraţii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne pe Mihai Vlaicu la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat de consum ilicit de droguri, dar şi pentru concurs de infracţiuni, el mai fiind acuzat şi de fraudă informatică, una dintre victimele sale fiind un Manuel Cortes Castro, din Spania. „Condamnă inculpatul Vlaicu Mihai, la 1 an şi 6 luni închisoare. Condamnă inculpatul la 4 luni închisoare. Inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, de 1 an şi 6 luni închisoare. (…) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii , cu termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. (…) Pune în vedere inculpatului ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte, la datele fixate , la Serviciul de probaţiune Vâlcea, desemnat cu supravegherea inculpatului; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, de reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea ; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă; Suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei închisorii. (…) Obligă inculpatul la plata sumei de 270 euro către partea civilă Manuel Cortes Castro, domiciliat în Calle Genoveses N.57, Bloque 3-3A De Almeria,Spania. (…) Dispune confiscarea şi distrugerea cantităţii de 2,40 gr. cannabis depusă la camera de corpuri delicte a I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O. Dispune confiscarea de la inculpat a sumei de 100 lei. Obligă inculpatul la 1600 lei, cheltuieli judiciare către stat” – se arată în minuta instanţei. Trebuie precizat totuşi că decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.