Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Mihai Blejan își propune să recupereze din handicapul pe care localitatea îl are față de restul comunelor vâlcene

”Subdezvoltarea localităților din mediul rural o reprezintă îndeosebi evidenta stare a drumurilor. Atâta timp cât încă mai sunt drumuri de pământ, atât județene, cât și comunale, nu putem spera la o modernizare sau dezvoltare economică. Proiectele care așteaptă în sertarele miniștrilor sau a secretarilor de stat prin Ministerul Dezvoltării, nu mai sunt actuale sau sunt date preferențial, funcție de culoarea politică. Trebuie ca actualul guvern să înțeleagă că dacă nu vor investi în zonele defavorizate, gradul de sărăcie se va accentua”, spune Mihai Blejan.
Edilul face o analiză a bugetului de venituri pe care localitățile vâlcene l-au avut anul trecut.
”Se vede că localitățile mari cu infrastructură au venituri. Și nu doar în zona metropolitană. Avem exemplul Orleștiului. Și la ce înseamnă infrastructura de utilități, inclusiv gazele. Cred că orice guvernant trebuie să înțeleagă acest proiect de țară. Altfel valul de sărăcie duce la diferite extreme și diferite formule politice, foarte multe, la limita democrației. Dacă în acest an, nu vor demara ample proiecte pentru mediul rural și mai ales defavorizat, România se va diviza în două. O zonă centrată pe zone urbane și poli economici și o zonă, cea mai mare, o Românie extrem de săracă”, susține primarul din Scundu.
Printre proiectele pe care primarul din Scundu le are în vedere se numără Introducerea și extinderea rețelei de utilități (apă, canalizare, gaz, electricitate) și telecomunicații (internet), modernizarea si extinderea rețelelor de drumuri din interiorul comunei, drumurilor comunale, judetene precum și a drumurilor agricole și forestiere, managementul deșeurilor, consiliere agricolă, grup de producători (creșterea competitivității produselor agricole și cu precădere apicole).