Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Dezvoltatorul Speedwell a finalizat o nouă axă rutieră în Râmnicu Vâlcea

O nouă arteră de circulație a fost inaugurată joi, 14 aprilie 2022, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Investiția este una privată și a fost realizată într-un timp record. Alături de primarul Mircia Gutău, la tăierea panglicii inaugurale, a participat și Octavian Matache, directorul comercial al Speedwell, investitorul care a dezvoltat conceptul pentru Riverside City, cel mai nou și mai modern cartier rezidențial din Râmnicu Vâlcea. Terenul are un PUZ aprobat și este este vândut sub formă de loturi către alți dezvoltatori.

Prezent la recepţia lucrărilor, primarul Mircia Gutău a apreciat calitatea investiţiei şi s-a arătat încrezător în perspectivele de realizare a acestei noi legături rutiere ce va uşura traficul auto în zona de Nord a oraşului.
”Vorbim despre o colaborare între Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea și firma Speedwell. Noi am pus condiții: atunci când investitorul dorește să modernizeze zona, să facă prima dată infrastructura, iar drumul să fie predat Primăriei. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Speedwell pentru înțelegerea de care a dat dovadă, faptul că primăria a câștigat un astfel de drum cu 4 benzi, trotuar, piste de biciclete, cu zero bani din partea administrației publice locale”, a declarat primarul Mircia Gutău.
La rândul său, reprezentantul Speedwell, directorul comercial Octavian Matache a subliniat importanța acestui drum pentru comunitatea din zonă.
”Suntem bucuroși că am putut finaliza acest element important pentru dezvoltarea cartierului și a comunității din zonă și suntem siguri că în timp, odată ce zona se va transforma, oamenii care vor locui aici, se vor bucura de un nivel ridicat al calității vieții”, a declarat Octavian Matache.
Concepută să preia o bună parte din traficul auto din zona de Nord a Râmnicului, artera de legătură ce porneşte din sensul giratoriu din faţa sediului Apelor Române (intersecţia bulevardului Nicolae Bălcescu cu strada Remus Bellu) şi va face legătura cu strada Republicii a bifat încă o etapă importantă odată cu recepţia joi, 14 aprilie, a segmentului ce porneşte din spatele Shopping City şi ajunge în capătul străzii Matei Basarab.
Cu o lungime de 532 m şi două benzi pe sens, prevăzută cu trotuar, pistă de biciclete cu două sensuri, iluminat public pentru partea carosabilă, dar şi pentru pista de biciclete, spaţii verzi şi sensuri giratorii, strada a fost realizată în regim privat de către dezvoltatorul imobiliar al zonei, fără implicarea bugetului local, continuarea acestei artere de legătură urmând a se face printr-un proiect al Primăriei depus pentru finanţare în cadrul Programului ”Anghel Saligny”.