Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vicele Gigi Matei i-a dat peste nas alesului Grig Crăciunescu

DISENSIUNI. Alesul local PDL Grigore Crăciunescu s-a luat, în ultima şedinţă a Consiliului Local, cu viceprimarul social-democrat, Ion Gigi Matei, pe marginea rectificării bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2012, susţinând că municipalitatea nu doreşte alocarea de bani pentru o serie de investiţii importante. Răspunsul lui Matei a fost unul prompt, acesta lăsând să se înţeleagă că alesul se află în eroare şi că face gargară doar de dragul imaginii.

Total nemulţumit de modul în care au fost alocaţi banii pentru investiţiile din municipiu, luându-se la harţă cu colegii săi uselişti din Consiliul Local, pe care i-a acuzat că sunt părtinitori în alocarea fondurilor şi nu doresc să identifice obiectivele importante pentru municipiu, care au nevoie de fonduri pentru a fi finalizate. În plus, consilierul pedelist a părut să aibă o reală problemă şi în ceea ce priveşte solicitarea DADP de a primi o sumă suplimentară de bani, în valoare de 250 mii lei.  „Doresc să subliniez câteva aspecte legate de repartizarea sumelor pe rectificarea bugetului local, legată de propunerea făcută de executivul primăriei. Am solicitat executivului documentele justificative prin care unităţile subordonate primăriei, în speţă DADP şi unităţi subordonate Consiliului Local, cum este ETA, pentru a afla pentru ce solicită alocarea şi care este destinaţia acestor bani. Domnul viceprimar Matei a prezentat-o doar pe cea pentru ETA, dar trebuie să ştim cu toţii pentru ce solicită DADP suma de 250 mii lei. Eu consider că o parte din bani ar putea să fie alocaţi spre unele investiţii din municipiu, cărora le-a fost retrasă, în totalitate, finanţarea. Avem situaţia canalului colector de pe Bicaz, unde s-au produs inundaţii. Şi acolo, zic eu, ar putea fi alocată o sumă de bani. Mai mult, avem pârâul de pe strada Alunu unde trebuie făcută corecţia şi subtraversarea, aşadar, parte din aceşti bani ar putea să fie dirijaţi către aceste investiţii.  Prin urmare, solicit primăriei o parte din suma alocată DADP pentru demararea discuţiilor de care am amintit”, a precizat alesul local PDL, Grigore Crăciunescu.

Explicaţiile

Supărat că este luat în tărbacă de Crăciunescu, viceprimarul Ion Gigi Matei a dorit să dea o serie de explicaţii suplimentare, declarându-se stupefiat de faptul că acesta nu înţelege anumite lucruri, deşi, multe dintre ele au fost îndelung discutate încă de pe vremea administraţiei Rădulescu. „Domnule Grigore Crăciunescu, sunt stupefiat. În primul rând, aţi făcut o adevărată pasiune pentru canalul colector de la Bicaz ,care, v-am spus şi vă mai spun câteodată şi la telefon ca să ţineţi minte, este pe SEAP. Uitaţi că cele 12 străzi au fost promovate de dumneavoastră şi mă miră că faceţi acest lucru. Vreau să vă spun că străzile au fost bugetate, iar lucrările de execuţie au fost semnate. Dacă nu ştiţi, întrebaţi specialiştii din primărie despre ceea ce înseamnă impunerea de termene prin caietul de sarcini şi unde duce nerespectarea lor, mai ales dacă banii sunt alocaţi. Sunt surprins şi cred că este ultima dată când trebuie să dau explicaţii puerile. După cum aţi văzut desfăşurătorul, sunt surprins că nu înţelegeţi. Dacă nu ştiaţi, cred că era mai bine să tăceţi din gură”, a spus, vădit supărat, vicele Matei. Dorind să clarifice situaţia, la un moment dat, a intervenit şi edilul Râmnicului, Emilian Frâncu, care a spus: „Ne-am ocupat foarte mult de zonele limitrofe ale oraşului. Pentru noi a fost o prioritate să putem asigura condiţii decente celor care se află în cartierele de la marginea oraşului. Aşadar, noi am simţit această nevoie imperioasă de a oferi un trai decent. Evident că nu poţi să faci, deodată, pentru toate zonele ceea ce ar trebui”, a menţionat primarul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU