Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: debanat.ro

VESTE BUNĂ PENTRU RÂMNICENI! A scăzut preţul gigacaloriei pentru populaţie şi agenţii economici

Foto: debanat.roÎn ultima şedinţă ordinară de marţi, 31 mai a.c., a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, ultima în actuala formulă, a fost aprobată scăderea preţului gigacaloriei pentru populaţie şi agenţi economici, de la 1 iunie 2016.

Producătorul de agent termic în sistem centralizat, CET Govora, a solicitat CLM Râmnicu Vâlcea aprobarea noilor tarife de producere, transport şi distribuţie, precum şi preţul total al energiei termice. De asemenea, societatea a cerut să se aprobe preţul total de facturare pentru populaţie.

Consilierii municipali au decis prin vot ca, începând cu 1 iunie, preţul total de producere, transport şi distribuţie a energiei termice produsă în sistem centralizat, destinată agenţilor economici, să fie în cuantum de 227,84 lei/Gcal, exclusiv TVA, iar cel pentru populaţie, în cuantum de 273,41 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Diferenţa dintre preţul de producere, transport şi distribuţie a energiei termice livrată populaţiei de 273,41 lei/Gcal şi preţul de facturare a energiei termice către populaţie, de 217,89 lei/Gcal, în cuantum de 55,52 lei/Gcal, va fi asigurată, începând cu 1 iunie, din bugetul local al municipiului.