Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcea va avea 9 baze heliport

NECESITATE. Veşti bune pentru vâlceni. Autorităţile judeţene pregătesc un proiect măreţ de dezvoltare a sistemului medical, ajutoarele medicale urmând să ajungă mult mai repede la bolnavi prin intermediul unui elicopter. Altfel spus, în judeţul Vâlcea vor fi înfiinţate 9 baze heliport pentru a putea fi transportate, într-un timp mult mai scurt, cazurile grave de către cadrele medicale SMURD.

Chiar anul acesta, în toată regiunea Sud – Vest Oltenia s-au făcut eforturi extraordinare pentru achiziţia şi dotarea cu mijloace moderne de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din cele 5 judeţe,Vâlcea fiind unul dintre acestea. Mai mult decât atât, la Craiova a fost înfiinţată o bază aeromedicală SMURD ce urmează să devină operaţională pe întreaga zonă a Regiunii Oltenia. Prin organizarea noului punct zonal de operare, pentru care Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţie un elicopter, s-au rezolvat toate problemele legate de acoperirea solicitărilor de intervenţie rapidă cu servicii medicale primare şi, pe această cale, asigurarea asistenţei paramedicale în cazul unor evenimente de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea fizică a oamenilor care cad victime unor situaţii de mare risc.

Preocupat să racordeze şi judeţul Vâlcea la serviciile aeromedicale, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, le-a cerut primarilor din municipiile şi oraşele judeţului, precum şi din comunele Lădeşti şi Perişani, să găsească locaţii pentru a se putea înfiinţa cele 9 platforme heliport în judeţul nostru. „Împreună cu toţi cei cărora m-am adresat trebuie să contribuim la pregătirea condiţiilor care să facă posibilă operarea aeromedicală în cazuri deosebite. Din acest motiv am hotărât ca, în nouă puncte zonale din judeţ, să fie amenajate platforme heliport, accesibile pentru preluarea oamenilor aflaţi în situaţii extreme care să poată fi transportaţi în cel mai scurt timp la marile unităţi spitaliceşti din Oltenia sau din Capitală în vederea unor tratamente şi intervenţii medicale de urgenţă” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU