Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Va fi reabilitată reţeaua de apă din Grebleşti, comuna Câineni

În perioada următoare, în Câineni, vor fi demarate lucrările de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă din satul Grebleşti. Investiţia a întârziat puţin, din pricină că banii alocaţi iniţial (4,5 miliarde lei vechi) au fost repartizaţi pentru a fi reconstruită pasarela peste râul Olt, care a fost distrusă în luna iunie a acestui an.

„Luna aceasta, când vom primi noua tranşă, de 4,5 miliarde de lei vechi, pentru cele două MCH-uri de pe Boia pe care le-am vândut în 2017, vom realoca banii pentru reabilitarea reţelei de alimentare cu apă din Grebleşti”, a spus primarul PNL al comunei Câineni, Ion Nicolae.

În ceea ce priveşte investiţia propriu-zisă din Grebleşti, liberalul a dezvăluit că lucrările vizează în principal chestiuni de ordin tehnic: „Când s-a realizat reţeaua, în urmă cu mulţi ani, nu s-a ţinut cont de zonele înalte ale comunei şi de numărul de consumatori. Astfel, în partea de sus a satului Grebleşti, apa nu urcă deloc, în special în perioada de vară, când e folosită foarte mult la irigarea grădinilor. Vrem să modificăm capacitatea bazinelor şi să montăm câteva pompe noi, astfel încât şi locuitorii din zona respectivă să beneficieze de apă curentă la robinet”.