Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Urban vs. Primăria Râmnicu Vâlcea: RĂZBOI TOTAL!

Conducerea Urban a decis să le facă plângere penală angajaţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, în special celor care au făcut parte din comisia de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare. Motivul este că firma a fost „descalificată pe criterii nelegale”, fiind favorizată firma Romprest, deţinută de omul de afaceri Florian Walter, dat în urmărire internaţională de Poliţia Română pentru un mandat de arestare preventivă sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Zilele trecute, directorul comercial al societăţii, Dan Ceauşescu, a susţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că Urban a participat la licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare, de la Primăria Râmnicului, cu firma BraiCata. Una dintre condiţiile esenţiale, impuse prin caietul de sarcini, era ca societatea participantă să facă dovada că poate sorta deşeurile la o staţie de sortare autorizată. BraiCata a făcut dovada, în timp ce alte firme nu s-au sinchisit să facă acest lucru, însă, cu toate acestea, decizia comisiei a fost să descalifice firma deţinută de Urban.

„Singura societate care a prezentat un contract cu staţia de sortare autorizată Urban a fost BraiCata, restul companiilor care au participat la licitaţie au spus că vor găsit soluţii ulteriore. Cu toate acestea, pe criterii nelegale, BraiCata a fost descalificată şi declarată câştigătoare firma Romprest. (…) Vom face plângere penală împotriva comisiei de licitaţie şi avem încredere că organele abilitate vor descoperi neregulile” – a spus directorul comercial al Urban, Dan Ceauşescu.

Trebuie menţionat că din comisia de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare au făcut parte şase angajaţi ai Primăriei Râmnicului (Liviu Miftode, Daniela Ciobanu, Maria Fieroiu, Mirela Turcu, Adina Popescu), dar şi reprezentanţi ai Finanţelor Publice, iar preşedintele comisiei a fost viceprimarul PNL Edi Vârlan.

Preţul cel mai mic nu a fost luat în considerare

De remarcat este şi faptul că firma BraiCata (deţinută de Urban) a oferit la licitaţie un preţ de 2,74 lei/persoană pentru ridicare deşeurilor menajere din Râmnicu Vâlcea, în timp ce Romprest a câştigat licitaţia cu un preţ de 4,75 lei/persoană şi fără să facă dovada că deţine o staţie de sortare autorizată sau că, măcar, a încheiat un contract cu o astfel de staţie.

Romprest va începe să ridice gunoiul din municipiul Râmnicu Vâlcea de la 1 august 2015, contractul fiind deja încheiat săptămâna trecută pe o perioadă de 3 ani de zile, urmând să dea o redevenţă la primărie de 7% din cifra de afaceri, dar nu mai mică de 80.000 de lei pe an, fără TVA. Însă, investiţiile în municipiu, şi aici ne referim la ghene şi pubele, vor fi făcute de Primăria Râmnicului.

Primarul Matei: Urban datorează 120 de miliarde lei vechi municipiului

Primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, a comentat, în cadrul unei conferinţe de presă, acuzaţiile aduse de conducerea Urban, susţinând că sunt acuzaţii nefondate şi că licitaţia a fost una corectă.

„Cei de la Urban au făcut o conferinţă nejustificată. Este vorba despre un perdant care deja a atacat în două rânduri decizia comisiei de licitaţie: la CNSC şi la Curtea de Apel Piteşti. Contestaţiile i-au fost respinse, iar acum Urban se găseşte în situaţia de a ataca o hotărâre judecătorească. Acuzaţiile care se aduc sunt grave şi neadevărate. Edi Vârlan a fost preşedinte şi, în situaţia dată, nu aş avea de ce să îi iau apărarea. Dar, este corect să spunem că rezultatul licitaţiei este unul stabilit printr-o hotărâre judecătorească a unei instanţe definitive. Urban, înainte de toate, trebuia să vorbească despre cele 120 de miliarde de lei vechi pe care le datorează municipiului Râmnicu Vâlcea” – a spus primarul interimar al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.