Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRĂDĂRI SURPRIZĂ la ADI APA Vâlcea

Robert Schell a întrunit 33 de voturi faţă de cele doar 30 strânse de pesediştii care l-au propus pe Sorin Ghiţă

La a doua încercare, Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „APA Vâlcea” a reuşit să îşi aleagă un preşedinte, după ce funcţia a rămas vacantă în urma decesului fostului şef al CJ Vâlcea, Ion Cîlea. Dacă la şedinţa trecută nu s-a putut face cvorum, fiind prezenţi doar 35 de reprezentanţi, de această dată au venit 63 dintre cei 64 de membri, singurul absent fiind primarul de la Livezi, Alexandrina Ivancu. Lucrările s-au desfăşurat la Centrul Flandra, într-o atmosferă cât se poate de tensionată. Liberalii au propus fără succes completarea ordinii de zi cu primirea a încă cinci membri. Au refuzat să voteze ordinea de zi pentru care şi-au dat girul doar social-democraţii.

Primarii, la un pas de încăierare

Au urmat discuţii în contradictoriu pe parcursul a mai multor ore. Combatanţii au părut că sunt gata să înceapă o bătaie la propriu dar, până la urmă, spiritele s-au calmat. Chiar dacă preşedinte al şedinţei a fost desemnat pesedistul Sorin Ghiţă, s-a luat o decizie care era clar în defavoarea PSD, aceea că în apropierea urnei de vot şi a cabinei nu are voie să stea nimeni. Cum cel puţin teoretic social-democraţii aveau majoritate, era clar că liberalii aveau pregătit ceva.

33-30 şi Shell e preşedinte

O altă bătălie s-a dus pe tema primarilor care nu au venit la şedinţă, dar au mandatat alte persoane, fiind cazul localităţilor Băile Govora, Sălătrucel şi Milcoiu. Decizia a venit de la Comisia de Validare formată din liberalii Sandu şi Michiu şi din pesedistul Voicescu. Normal, s-a trecut la vot ca cei trei să poată vota. Între timp au mai rămas doi pentru că Muşat de la Milcoiu a ajuns la Adunarea Generală. Rezultatul votului a fost unul cel puţin ciudat, propunerea liberalilor, primarul de la Brezoi, Robert Shell, a întrunit 33 de voturi, cu trei voturi mai multe decât Sorin Ghiţă de la Vlădeşti.

Doi pesedişti au votat cu „dreapta”

PNL a pornit la şedinţa de la ADI APA cu 29 de voturi. În mod cert lor li s-au adăugat încă două de la primarul PC de la Păuşeşti, Alexandru Dediu şi de la independentul de la Dănicei, Dumitru Pirneci. Au ajuns, astfel, la 31 de voturi. Mai aveau nevoie de încă două voturi, care puteau fi obţinute doar din tabăra pesedistă. Surse din apropierea preşedintelui PNL Cristian Buican dau ca sigur atragerea a doi primari pesedişti cu ştate vechi. Este vorba despre primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, un aprig contestatar a liderilor PSD Vâlcea, dar şi un apropiat al preşedintelui interimar de la PSD Vâlcea, primarul din Costeşti, Toma Peştereanu. De asemenea, mai există şi varianta că senatorul Dan Niţu şi-a folosit din plin influenţa din zona de Sud a judeţului, convingând cel puţin un primar din zonă să voteze cu liberalii.
Tot în şedinţa de luni a fost completat şi Consiliul Director al ADI APA, în unanimitate fiind ales consilierul primarului de la Băbeni, Bogdan Nicula, în condiţiile în care edilul de la Slătioara, Sorin Romcescu, s-a retras din cursă. Celelalte puncte de ordinea de zi au fost amânate.