Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ţara arde şi baba se piaptănă! CJ Vâlcea vrea maşină nouă, nepoluantă

Problemele judeţului sunt vaste şi complexe, însă mai marii noştri conducători se gândesc cum să cheltuiască mai repede banul public şi să aibă grijă de interesele lor politice şi de grup, în loc să rezolve problemele curente ale cetăţenilor.

La viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, ce va avea loc în data de 31 iulie 2015, preşedintele instituţiei, liberalul Gică Păsat, le va cere consilierilor judeţeni să voteze un proiect de hotărâre pentru înnoirea parcului auto. Ţara arde şi baba se piaptănă!

În fapt, şeful CJ Vâlcea vrea să caseze una dintre maşinile vechi ale instituţiei şi cu voucher-ul obţinut să cumpere un alt autovehicul. Autoturismul care va fi casat este o Dacie Super Nova, nu numărul de înmatriculare VL-10-CMJ, ce a fost fabricată în anul 2001 şi a fost utilizată de Centrul Militar Judeţean. Nu mai trebuie spus că mulţi vâlceni cumpără maşini din Germania, la mâna a doua, iar o maşină fabricată în 2001 este considerată una destul de bună.

Revenind însă, cuponul valoric obţinut prin casarea Daciei Super Nova va fi suportat de Administraţia Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional” şi este în valoare de 6.500 de lei. Diferenţa, până la acoperirea integrală a preţului de achiziţionare a noului autovehicul, va fi alocată din bugetul judeţului Vâlcea.

„Scopul achiziţionării îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin înnoirea parcului auto cât şi finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma primei de casare în cuantum de 6.500 lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, mai puţin poluant” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Gică Păsat, în expunerea sa de motive.