Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Strategia de reactivare a Oltchim dă rezultate optimiste”

ÎNCREDERE. Conform ultimelor informaţii, este în curs de perfectare şi angajarea unei prestigioase firme americane agreată şi de către băncile creditoare, respectiv compania ALVAREZ & MARSHAL, care va verifica şi aviza întregul program de aprovizionare cu materii prime, de livrare a producţiei şi încasare a valorii acesteia, până la pregătirea Oltchim în vederea unei privatizări sigure de succes.  

Prioritatea numărul 1 a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, este repornirea combinatului Oltchim în cele mai bune condiţii. Tocmai de aceea, el urmăreşte zilnic evoluţia lucrurilor de la societatea vâlceană, iar orice schimbare sau problemă apărută acolo o analizează atent, alături de factorii de decizie, implicit de premierul Victor Ponta, propunând pentru fiecare caz în parte soluţiile adecvate. „Regret neîncrederea şi panica manifestate de către chimişti în prima parte a acestei luni când au reluat protestele şi acţiunile revendicative, precum şi reacţiile neprietenoase cu care am fost întâmpinaţi în acele zile. Fiind pe deplin în cunoştinţă de strategia promovată şi derulată consecvent de Guvern, i-am asigurat pe protestatari că temerile lor sunt nefondate şi că lucrurile vor intra în matcă atât în ceea ce priveşte atingerea unei capacităţi profitabilitate, cât şi plata salariilor. Sincer vorbind, m-a mâhnit lipsa de încredere a oamenilor din Combinat şi, mai ales, m-au iritat şi enervat declaraţiile prăpăstioase ale celor care s-ar bucura să vadă trecerea în şomaj a miilor de chimişti. Acestor ciocli şi clevetitori le spun că situaţia de la OLTCHIM se derulează împotriva voinţei lor” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.

Rezultatele muncii tuturor celor implicaţi în reactivarea instalaţiilor de la Oltchim nu au întârziat să apară.  Planul de restructurare şi reactivare pe care l-a elaborat Guvernul Ponta începe să dea primele roade, iar primele informaţii sunt optimiste. Prima instalaţie repusă în funcţiune a fost secţia de electroliză cu membrană, urmată de repornirea instalaţiilor de propenoxid, var şi polioli. Conform previziunilor, odată înlăturate obstacolele, ca şi riscurile de intrare în insolvenţă, combinatul Oltchim are de-acum toate şansele să atingă capacitatea productivă programată până la jumătatea lunii decembrie. Trebuie menţionat că este în curs de perfectare şi angajarea unei prestigioase firme americane agreată şi de către băncile creditoare, respectiv compania ALVAREZ & MARSHAL, care va verifica şi aviza întregul program de aprovizionare cu materii prime, de livrare a producţiei şi încasare a valorii acesteia, până la pregătirea Oltchim în vederea unei privatizări sigure de succes. „Îi asigur pe chimişti că mă vor avea în continuare alături de ei, voi fi pe mai departe un susţinător aprig şi permanent al doleanţelor lor în faţa Guvernului şi nu voi înceta lupta până în clipa când OLTCHIM va îndeplini toate condiţiile necesare în scopul unei privatizări strategice de succes” – a conchis Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU