Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Facebook / MTB Cozia

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata va fi un adevărat rai al distracţiilor!

foto Facebook / MTB Cozia

Interviu cu primarul Florinel Constantinescu:

În cadrul unui interviu acordat redactorilor Vocea Vâlcii, primarul staţiunii Călimăneşti – Căciulata, Florinel Constantinescu, a mărturisit că are în plan implementarea mai multor proiecte pentru atragerea turiştilor. Cel mai important este că primarul vrea să transforme staţiunea într-un adevărat rai al distracţiilor.
Nu-i mai puţin adevărat că deja în Călimăneşti se înghesuie turiştii la piscinele cu apă termală. Însă edilul aşteaptă mult mai mulţi turişti în momentul în care se va inaugura Aqua Parcul, când va da drumul la parcurile sportive, când va asfalta drumul către una dintre cele mai frumoase mănăstiri din ţară, Mănăstirea Stănişoara, şi când va fi montată şi tiroliana.
Acestea sunt doar câteva dintre proiectele primarului Florinel Constantinescu, iar dacă vreţi să aflaţi mai multe detalii despre actualele şi viitoarele proiecte din Călimăneşti, puteţi citi interviul de mai jos.

Rep.: În ce stadiu se află proiectele europene aflate în derulare în localitatea Călimăneşti?
Florinel Constantinescu: Finalizăm sau suntem în perioada premergătoare finalizării. De exemplu, vor fi la dispoziţia elevilor, încă de la începutul noului an şcolar, corpul A-şcoală şi atelierele şcolare, dar va mai fi nevoie de încă două-trei luni pentru finalizarea blocului de garsoniere şi a sălii de sport. În proiectul Mirajul Oltului, parcul sportiv şi de agrement din Jiblea este pregătit pentru utilizare, mai aşteptăm doar ambarcaţiunea comandată. Pontonul, terenul de sport şi locul de joacă sunt gata deja. În Călimăneşti, parcul acvatic şi de relaxare este în plin lucru, se fac finisaje, se acoperă piscinele, dar această etapă va dura până spre sfârşitul anului calendaristic.

Suntem interesaţi să atragem cât mai mulţi turişti în Călimăneşti…

Rep.: S-a deschis o parte din Aqua Parcul-ul din Călimăneşti? Despre câte piscine este vorba?
Florinel Constantinescu: Nu, încă nu s-a deschis, cum spuneam mai înainte. Vă referiţi probabil la investiţia pe care a făcut-o societatea comercială Călimăneşti-Căciulata SA, care a construit cu fonduri proprii un parc cu 11 sau 12 piscine. Este o investiţie privată care demonstrează că noi, la Călimăneşti, administraţia publică si administraţiile private, luăm decizii de investiţii în aceeaşi direcţie. Va trebui să-i întrebaţi pe ei despre detaliile parcului propriu. Parcul nostru, în lucru încă, are 5 piscine, inclusiv cea în care se coboară pe topogan. Turismul este direcţia principală de dezvoltare a activităţilor în Călimăneşti.

Rep.: Ce alte obiective de distracţie urmează să se mai inaugureze în staţiune?
Florinel Constantinescu: Dintre cele relatate mai înainte, noi vom da în curând, spre utilizare publică, parcul sportiv şi de divertisment din Jiblea, apoi, în prima parte a anului viitor, parcul din centrul staţiunii. Pentru viitorul nu foarte îndepărtat, avem în proiect dezvoltarea zonelor exterioare de agrement prin modernizarea drumurilor spre mănăstirea Stănişoara şi cel de pe partea stângă a Oltului, între mănăstirea Turnu şi Brezoi. Drumurile au fost preluate de curând în administrare şi vor fi asfaltate şi echipate cu locuri de popas, unul pentru turiştii care urcă spre Stănişoara, celălalt pentru accesul cu biciclete şi alte sporturi practicabile în aer liber. Mai avem în plan o extindere a Parcului Central, iar în cadrul modernizării acestuia, montarea unei tiroliane. Suntem interesaţi să atragem cât mai mulţi turişti în Călimăneşti, dar, odată ajunşi aici, cei mai activi dintre ei trebuie să fie tentaţi să pătrundă cât mai departe în peisajul montan din jurul staţiunii.

Am semnat contractul pentru Seaca cu o firmă românească…

Rep.: Când se concretizează înţelegerea cu grupul de chinezi care s-a arătat interesat să desfăşoare activităţi economice la Centrul Expoziţional Seaca?
Florinel Constantinescu: Noi am semnat acest contract cu o firmă românească, specializată în organizarea de târguri şi expoziţii cu vânzare. Fac această precizare, deşi nu cred că naţionalitatea firmelor ar fi un factor de succes în afaceri. Contractul se pune în mişcare în momentul predării centrului de expoziţii, moment în care ne vom afla peste câteva zile. Apoi, vom vedea împreună, şi noi şi dumneavoastră, cum se vor derula lucrurile. Noi am protejat o sumă de bani din bugetul local, care se cheltuia anual cu funcţionarea şi întreţinerea acestui centru şi suntem pregătiţi să încasăm chirii şi taxe locale de aici. Rămân optimist în privinţa acestui contract.

Rep.: Ce se mai aude de campusul şcolar? Aţi primit finanţare pentru finalizarea lucrărilor şi când va fi acesta gata?
Florinel Constantinescu: Am spus-o şi cu alte ocazii, noi, administraţia locală, nu trebuie să punem în dificultate financiară furnizorii de servicii şi de lucrări cu care colaborăm. Această schimbare de atitudine a fost una dintre bătăliile câştigate la Primăria Călimăneşti. Nu este deloc simplu, după cum ştiţi. Proiectele sunt finanţate de instituţii sau de intermediari cu instituţiile finanţatoare. A fost mult de muncă, dar liniile de finanţare merg sau, dacă apar întârzieri, acestea sunt acceptabile pentru toţi cei implicaţi. Şcoala şi atelierele vor funcţionala la mijlocul lunii septembrie, blocul de garsoniere şi sala de sport, la finalul anului calendaristic. Suntem în grafic.

Voi vrea să continui…

Rep.: Se apropie cu paşi repezi alegerile locale, iar dvs. sunteţi un primar care a realizat multe în acest mandat. Candidaţi pentru încă unul?
Florinel Constantinescu: Alegerea mea ca primar al staţiunii Călimăneşti s-a petrecut împotriva valului politic al momentului. Acest lucru arată că locuitorii de aici şi-au propus o schimbare majoră, nu înlocuirea unui om cu un altul. Cunoşteam aspiraţia lor către un mod mai deschis de a face politici administrative, am promis acest lucru şi l-am şi făcut. Faptul că noi, la Primărie, şi fiecare locuitor al staţiunii avem o Strategie de dezvoltare a staţiunii şi nu ne abatem de la ea, dă mai multă claritate proiectelor tuturor şi ne ţine pe calea dezvoltării activităţii cu specific balnear şi turistic. Voi vrea să continui acest proiect de localitate şi să contribui la realizarea lui şi în următoarele etape.

Rep.: Cum funcţionează PNL la Călimăneşti, după celebra fuziune dintre cele două partide, PDL şi vechiul PNL¬?
Florinel Constantinescu: În ceea ce mă priveşte, eu m-am bucurat de fuziunea celor două partide cu mult timp înainte de a se discuta despre ea. Am avut sprijinul democraţilor şi al liberalilor imediat după campania în care am fost ales în funcţia de primar. Pe parcurs, deîndată ce a fost clar modul de lucru, mulţi dintre consilierii locali s-au alăturat susţinerii politice cu care am pornit. Această succesiune de contribuţii la suportul politic pe care îl am face ca fuziunea celor două forţe politice la Călimăneşti să fie una matură şi pe deplin funcţională.