Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şase consilieri judeţeni, aleşi membri ATOP

ALEGERI. În perioada următoare, membrii ATOP Vâlcea se vor întruni în şedinţă pentru a alege preşedintele acestui organism consultativ. Cele mai mari şanse pentru a ocupa această funcţie le are vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, cel ce a ocupat şi până în prezent acest post.

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, unul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a fost desemnarea a şase aleşi judeţeni în calitate de membri ai Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vâlcea. Negocierile dinaintea şedinţei au fost dure, mai mulţi consilieri USL dorind să acceadă în aceste funcţii, însă în cele din urmă au ajuns la un acord. Astfel, în cadrul şedinţei CJ Vâlcea, pentru cele şase posturi de la ATOP rezervate consilierilor judeţeni s-au înscris nu mai puţin de nouă doritori, şase de la USL (Dumitru Persu, Mihaela Andreianu, Mircea Poenaru, Constantin Pârvu, Marin Victor şi Victor Stănculescu), doi de la PDL (Petre Grigore şi Ştefan Prală) şi unul de la PP-DD (Teodor Trancă). În final, cei şase consilieri judeţeni ai USL propuşi au obţinut cele mai multe voturi, pedeliştii şi otevistul rămânând pe dinafară. „Grupul de lucru desemnat prin ordinul prefectului urmează să întrunească în plen această structură aprobată pentru alegerea preşedintelui ATOP şi pentru constituirea celor trei structuri de lucru. După aceea, în şedinţa următoare vom valida această structură şi vom stabili indemnizaţia de conducere de care beneficiază membrii şi vom pregăti lucrările pentru anul 2013. Vă anunţ că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, eu nu primesc indemnizaţie pentru activitatea pe care o desfăşor aici” – a spus Dumitru Persu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

ATOP este un organism cu rol consultativ care funcţionează pe lângă CJ şi are ca scop asigurarea bunei desfăşurări a activităţii serviciului de poliţie. De la înfiinţarea acestui organism şi până în prezent, preşedinte al ATOP Vâlcea a fost Dumitru Persu, acesta având cele mai mari şanse să fie ales şi pentru următorii patru ani.

CLAUDIA STANCIU